کد خبر: ۷۳۰۹۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۰ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 15
شفا آنلاین>تغذیه>محققان مروری نظام مند روی مطالعات مشاهده ای موجود انجام داده و به این نتیجه رسیده اند که چربی های ترانس مرتبط با افزایش خطر مرگ و بیماری کرونری قلب است، اما چربی های اشباع شده ارتباطی با آن ندارند.در حقیقت، چربی های اشباع شده با افزایش خطر مرگ...
به گزارش شفا آنلاین،محققان مروری نظام مند روی مطالعات مشاهده ای موجود انجام داده و به این نتیجه رسیده اند که چربی های ترانس مرتبط با افزایش خطر مرگ و بیماری کرونری قلب است، اما چربی های اشباع شده ارتباطی با آن ندارند.در حقیقت، چربی های اشباع شده با افزایش خطر مرگ، بیماری قلبی، سکته یا دیابت نوع 2 مرتبط نیستند. نتایج مطالعه مروری نظام مند در BMJ منتشر می شوند. 

چربی های اشباع شده نوعاً از محصولات حیوانی مانند گوشت، زرده تخم مرغ، کره، شیر و ماهی قزل آلا حاصل می شود که حدود 10% از انرژی رژیم غذایی در آمریکای شمالی را تشکیل می دهد. 

برعکس، چربی های ترانس به صورت صنعتی از روغن های گیاهی تولید شده و در مارگارین، غذاهای پخته شده بسته بندی و اسنک ها یافت می شوند. آنها 2-1 درصد از انرژی رژیم غذایی آمریکای شمالی را شکل می دهند. 

در حال حاضر، راهنماهای رژیمی محدود کردن مصرف چربی های اشباع شده را به کمتر از 10% از ورودی انرژی روزانه را توصیه می کنند تا خطر سکته و بیماری ایسکمیک قلب کاهش یابد. این راهنماها همچنین توصیه می کنند که مصرف چربی ترانس باید به کمتر 1% این انرژی برسد. 

با این حال، این ادعا که دریافت چربی های اشباع شده مرتبط است با خطر قلبی-عروقی، در چندین مطالعه به چالش کشیده شده است. 

ماه مه گذشته، یک متخصص قلب بیان کرد این ایده که چربی اشباع شده نقشی در بیماری قلبی بازی می کند یک افسانه است، که این نشان می دهد که از وقتی که به مردم توصیه شد آن را از رژیم غذایی خود حذف کنند، خطر قلبی-عروقی بالا رفت. 

در یک مطالعه دیگر، یک گروه بین المللی از محققان 72 مطالعه را در زمینه خطر قلب و دریافت اسیدهای چرب مرور کرده و گزارش دادند که هیچ مدرکی برای پشتیبانی از خطوط راهنمایی که می گویند مردم باید برای کاهش خطر بیماری های قلبی خود مصرف چربی های اشباع شده را محدود کنند وجود ندارد. 

در یک مطالعه جدید، محققان داده های حاصل از مطالعات مربوط به ارتباط چرب های اشباع شده و چربی های ترانس با تمام عوامل مرگ، از جمله بیماری قلب کرونری، بیماری قلبی-عروقی، سکته ایسکمیک و دیابت نوع 2، را جمع آوری کردند. 

هیچ ارتباط مشخصی بین چربی های اشباع شده و مرگ ناشی هر علتی وجود نداشت

محققان نتوانستند در مطالعات مربوط به چربی های اشباع شده، هیچ ارتباط مشخصی بین دریافت بالای چربی های اشباع شده و مشکلات سلامت پیدا کنند اما این احتمال را نیز نمی توانستند رد کنند که آنها می توانند خطر مرگ ناشی از بیماری کرونری قلب را افزایش دهند. 

در مطالعات مربوط به چربی های ترانس، آنها دریافتند که مصرف چربی ترانس مرگ و میر را تا 34%، بیماری قلب کرونری را تا 21% و خطر مرگ ناشی از بیماری کرونری قلب را 28% افزایش می دهد. 

این محققان پذیرفتند که حتمیّت برآوردها برای چربی های اشباع شده "بسیار پایین" بوده و برای چربی های ترانس در طول پیامدهای سلامت مختلف از "متوسط" تا "بسیار پایین" دامنه دارد. آنها بیان می کنند که دقت پایین و ناسازگاری بالا بین مطالعات مختلف تحلیل شده دلیل این موضوع بوده و تحقیقات بیشتر احتمالاً قطعیت را در یافته های آنها بهبود می بخشد. 

نویسندگان به این نتیجه رسیدند که "راهنماهای رژیمی باید به دقت اثرات توصیه مواد شیمیایی جایگزین برای جابجایی چربی های ترانس و چربی های اشباع شده روی سلامت را مد نظر داشته باشند".

در اوایل امسال گزارشی در مورد یک مقاله را ارائه کرد که از دولت آمریکا خواسته بود تا محدودیت های توصیه شده برای مصرف چربی کل را از میان بردارد.

کمیته خطوط راهنمای رژیمی برای آمریکا تئصیه ای برای مصرف چربی کل در گزارش فنی امسال خود ارائه نکرده و نویسندگان بر این باورند که تأکید باید روی کیفیت چربی باشد نه مصرف چربی کل.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: