کد خبر: ۷۱۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - 2015August 02
معاون بهداشتی وزیر بهداشت:
شفاآنلاین:سلامت>درمان>معاون بهداشتی وزیر بهداشت در مورد اینکه میزان تغذیه با شیر مادر به ۵۵ درصد افزایش یافته است، گفت:‌ این مقدار ۵۱ درصد بوده که هم‌اکنون نیاز به یک کار فرهنگی گسترده و فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها دارد.

به گزارش شفا آنلاین : علی‌اکبر سیاری در حاشیه همایش تغذیه با شیر مادر، یکی از اهداف برگزاری این همایش را ترویج تغذیه با شیر مادر به خصوص در 6 ماهه نخست عنوان کرد.

وی گفت: همه نوزادان باید در 6 ماهه نخست باید از شیر مادر تغذیه کنند و حتی نباید یک قطره آب نیز به نوزاد در این مدت داد.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت در مورد اینکه میزان تغذیه با شیر مادر به 55 درصد افزایش یافته است، گفت:‌ این مقدار 51 درصد بوده که هم‌اکنون نیاز به یک کار فرهنگی گسترده و فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها دارد.

وی در مورد مزایای تغذیه با شیر مادر گفت:‌ بچه هایی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، کمتر مریض شده، در بزرگسالی کمتر به فشار خون، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع یک و اضافه وزن مبتلا می‌شوند.

سیاری تأکید کرد: این کودکان از بهره هوشی بیشتری نسبت به دیگر کودکان برخوردار خواهند بود، ضمن اینکه مادری که با شیر خود، بچه را تغذیه می‌کند، در طولانی‌مدت کمتر دچار پوکی استخوان، سرطان رحم و تخمدان و سرطان پستان می‌شود.

سیاری همچنین با بیان اینکه سالانه 36 میلیون نفر در دنیا به علت بیماری‌های غیرواگیر جان خود را از دست می‌دهند، گفت: شیر مادر موجب می‌شود تا افراد در بزرگسالی کمتر به بیماری‌های غیرواگیر مبتلا شوند.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت در پاسخ به سؤالی پیرامون این سؤال که مادران چگونه متوجه شوند که شیرشان کفاف تغذیه کودک را می‌دهد، گفت: مادران می‌توانند با وزن کردن بچه و اینکه بچه‌شان به صورت مناسب و متعادل، اضافه وزن بگیرد، از این موضوع اطلاع حاصل کنند.

وی ادامه داد: همچنین بچه‌ای که از شیر مادر سیر شود، روزانه 6 بار ادرار کرده و بعد از تغذیه می‌خوابد.

به گفته وی، حداکثر مدت شیر دادن نیز باید بین 5 تا 20 دقیقه باشد.

سیاری همچنین سه عامل افزایش شیر مادر بیان کرد و گفت: مک زدن بچه، تغذیه خوب مادر و استراحت مادر می‌تواند موجب افزایش شیر شود که پدران در این زمینه باید مادران را کمک کنند.

وی در مورد تغذیه با شیر خشک نیز گفت: دستورالعمل شیر خشک برای کسانی که نمی‌توانند شیر خود را به کودکان بدهند در حال اجرا است، در برخی مناطق شهری و روستاها به این منظور کوپن داده می‌شود، اما در مجموع، بخشی عظیمی از افراد مخصوصاً کارمندان خودشان تصمیم می‌گیرند که کودکان را با شیر خشک سیر کنند.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: شیر خشک بر سه دسته تقسیم می‌شود که دسته اول، بر پایه شیر گاو، دسته دوم، بر پایه منابع گیاهی و دسته سوم، برپایه منابع مخصوص استوار است.

وی با بیان اینکه به جز شیرخشک‌های مخصوص، بقیه شیرخشک‌ها در کشور تولید می‌شود، گفت: برخی کودکان به علت حساسیت‌هایی که به شیر و پروتئین موجود در آن دارند، باید از شیرخشک مخصوص استفاده کنند که در این زمینه نیز دولت به خانواده‌‌ها یارانه اختصاص می‌دهد.

سیاری در پایان تأکید کرد: برخی کودکان که با شیر مادر تغذیه نشده‌اند، در ادامه زندگی به گندم حساسیت پیدا می‌کنند و نمی‌توانند غذاهایی که از گندم تشکیل شده را مصرف کنند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: