به گزارش شفا آنلاين،دکتر اسماعیل مطلق در خصوص برنامه ویژه وزارت بهداشت برای زوجهای نابارور گفت: هدف اصلی در قسمت بهداشت، پیشگیری از ناباروری است. برنامه ما دراین زمینه آموزش درباره پیشگیری از عوامل موثر بر ناباروری مانند عفونتها، سن بالای ازدواج، فاصله فرزند اول تا دوم و همچنین عوامل محیطی و زیست محیطی است. این برنامه در تمام دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشتی و درمانی و در حاشیه شهرها توسط کارشناسان سلامت درحال اجرا است.
وی ادامه داد: در بحث درمان ناباروری نیز با همکاری معاونت درمان، کمیته مشترکی تشکیل شده است و امیدواریم با مساعدت وزارت بهداشت جهت هماهنگی با بیمهها، این برنامه نیز اجرایی شود. هزینه داروهای ناباروری نیز درحال حاضر با دفترچه بیمه قابل پرداخت است.
مطلق همچنین در خصوص آمار سقطهای قانونی و غیرقانونی در سال گذشته گفت: ما آمار دقیقی در رابطه با سقطهای غیرقانونی نداریم. سال گذشته یک میلیون و 750 هزار بارداری اتفاق افتاده است که یک میلیون و 530 هزار مورد از آن منجر به فرزندآوری شده است. باقی موارد نیزبه علت مختلفی منجربه تولد نشده است.
وی در خصوص علت سقطهای صورت گرفته گفت: باتوجه به آماری که در این زمینه از برخی خانوادههایی که اقدام به سقط کردهاند گرفته شده، بسیاری از موارد سقط به علت مشکلات پزشکی و برخی نیز به دلایل مالی بوده است. قرار است بر روی مشکلاتی که سقط در زمینه روحی، روانی، اجتماعی و جسمی، ناباروری و افسردگی برای فرد و خانواده وی ایجاد میکند و همچنین در مورد بارداریهای برنامهریزی نشده و پیشگیری از سقط نیز آموزش دهیم.
به گفته مطلق، این آموزشها در تمام مراکز بهداشتی - درمانی در خصوص عوارض سقط جنین و نحوه پیشگیری از آن توسط کارشناسان ارائه میشود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره روند اجرای
بسته مراقبت از نوزاد در منزل در قالب طرح تحول بهداشت نیز گفت: این برنامه
به صورت پایلوت در قزوین و اصفهان آغاز شده است. همچنین برنامه اجرایی
مراقبت تکاملی نوزادان در بخش مراقبتهای ویژه نیز به صورت پایلوت در قزوین
در حال اجرا است و به محض اتمام، در سه شهرستان دیگر و کم کم در سراسر
کشور اجرایی میشود.
ایسنا