کد خبر: ۷۰۴۷۵
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۳۱ تير ۱۳۹۴ - 2015July 22
در دیدار با وزیر بهداشت مطرح شد
شفاآنلاین:جامعه>سلامت>رئیس سازمان جهانی بهداشت با تشکر از ایران درباره کمک به مردم یمن و سوریه نسبت به عملکرد دولت در حوزه سلامت علی‌الخصوص در زمینه اجرای سند بیماری‌های غیرواگیر مطالبی را گوشزد کرد.

به گزارش شفا آنلاینعصر امروز سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت با مارگارت فونگ فوچان رئیس سازمان جهانی بهداشت و همچنین دکتر اعلا الوان مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت دیدار کرد و طی این دیدار رئیس سازمان جهانی بهداشت به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. 

در این دیدار فوچان درباره اقدامات دولت ایران در زمینه ارتقا سلامتی ایرانیان اظهار کرد: بنده اول به نوبه خودم از دولت ایران تشکر می‌کنم که از بنده و دکتر الوان برای سفر به ایران دعوت کردند تا ما با چشم خودمان ببینیم در 3 سال گذشته توجه زیادی به بهبود سلامت ایران به خصوص کسانی که در مناطق روستایی زندگی می‌کنند شده است.

وی با اشاره به اجرای برنامه طرح تحول سلامت عنوان کرد: این طرح در ایران مدل خوبی برای بسیاری از کشورها است تا از تجربه ایران بهره‌مند شوند، به هر حال هر دولتی که برنامه اصلاحی بخواهد انجام دهد نیاز به یک تعهد سیاسی دارد که ایران دارد زیرا آقای روحانی به سلامت مردم ایران توجه می‌کند. 

رئیس سازمان جهانی بهداشت در ادامه با اشاره به هزینه‌هایی که برای طرح تحول سلامت صورت می‌پذیرد بر داشتن برنامه خوب برای یک اجرای مناسب تاکید کرد و افزود: WHO واقعا از طرح تحول سلامت و وزارت بهداشت حمایت می‌کند و می‌توانیم سال بعد یا دو سال آینده این طرح را مورد ارزیابی قرار دهیم.

فوچان در ادامه درباره رتبه بهداشت ایران در منطقه و دنیا بیان داشت: همه کشورها مایل هستند عملکردشان در این باره ارزیابی شود. ما 149 عضو در دنیا داریم که در خاورمیانه به همراه ایران 22 عضو وجود دارد و به واقع ایران رتبه بسیار بالایی در منطقه دارد زیرا دستاوردهای ایران به خصوص در ارتقای امید به زندگی و سلامت کودکان بسیار بهبود یافته است. 

وی درباره تحریم‌هایی که به ایران تحمیل شده است و ایران در طول سال‌های گذشته با چالش‌هایی در حوزه درمان و دارو مواجه بود، در حالی که دارو و درمان در قوانین سازمان جهانی بهداشت نباید مورد تحریم قرار بگیرد، افزود: بنده کشورهای دیگر نیز سفر کردم که آنها نیز با مشکلات تحریم مواجه بودند‌،‌WHO همیشه گفته است که سلامت یک حق است و در اساسنامه سازمان جهانی بهداشت نیز آمده است و هیچ فرقی بین مرد و زن و نژاد آنان وجود ندارد. 

رئیس سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: در هیچ جای دنیا نباید جلوی دسترسی به دارو گرفته شود، زیرا دارو یک مقوله جهانی است، ما نیز هر کار و حمایتی در این باره انجام می‌دهیم به خصوص سعی می‌کنیم دارو در دسترس بیماران ایرانی قرار گیرد، البته ناگفته نماند ایران ظرفیت‌های عظیمی دارد از جمله محققان عالی دارد و در تولید دارو نیز اقدامات خوبی انجام داده است، بنابراین دولت نیز باید از این مساله استفاده کند و در این باره هزینه‌های لازم را انجام دهد.

فوچان در ادامه پاسخ به سوالات خبرنگاران عنوان کرد: دولت ایران یکسری کارهای مهمی در حوزه سلامت مدنظر قرار داده است، مانند کاهش هزینه‌های درمان مردم و به من نیز گفتند که منابع زیادی برای این کار اختصاص یافته است، همچنین میلیون‌ها نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند تا افراد به دلیل هزینه‌های درمان فقیر نشوند.

وی با اشاره به پیشرفت‌های حوزه سلامت در 18 ماه گذشته عنوان کرد: WHO این روند را تشویق می‌کند تا طرح تحول سلامت ادامه یابد البته ایران باید پوشش این کار را بهتر کند. وزیر بهداشت ایران نیز بسیار متعهد است تا مدیریت بیمارستان‌ها بهتر شود تا کارایی آنان افزایش یابد زیرا این اولین قدم است.

رئیس سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: سلامت وظیفه هر فردی است و دولت به تنهایی نمی‌تواند نیازها مردم را برطرف کند بنابراین باید مردم در زمینه پیشگیری نیز اقدامات لازم را انجام دهند از جمله دخانیات نکشند، مشروب نخورند که البته این مورد در ایران بسیار کم است، همچنین فعالیت بیشتری داشته باشند و سبک زندگی سالم را رعایت و ورزش کنند. 

فوچان درباره برنامه‌ها و اهداف سفر خود به ایران عنوان کرد: بخشی از وظایف بنده به عنوان رئیس سازمان جهانی بهداشت سفر به کشورهای جهان است تا مشکلات آنها را بررسی کنیم و تبادل تجربیات داشته باشیم، به هر حال ما 149 عضو در دنیا داریم و تجربیات موفق را در اختیار کشورها قرار می‌دهیم، بنابراین به ایران سفر کردم تا پیشرفت‌های ایران را در 3 سال گذشته به همراه چالش‌هایی که در حوزه سلامت دارد مشاهده کنم.

وی ادامه داد: دولت ایران در حوزه سلامت به درستی حرکت می‌کند و درک صحیحی از یک سیاست منسجم را دارد و به فقرا در حوزه سلامت توجه شده است، البته 74 درصد کسانی که در ایران فوت می‌کنند به دلیل بیماری‌های قلبی، دیابت، سرطان و ریوی جان خود را از دست می‌دهند که این مساله مربوط به بیماری‌های واگیردار است که می‌توان از آن پیشگیری کرد.

رئیس سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: بنابراین سلامت فقط در گرو فعالیت‌های دولت‌ها نیست بلکه جامعه از جمله NGO‌ها، دانشمندان و بخش‌های خصوصی فعالیت لازم را داشته باشند و از آنان استفاده شود.

فوچان درباره رونمایی از صنعت بیماری‌های غیرواگیر که با حضور رئیس‌جمهور ایران صورت می‌پذیرد، عنوان کرد: رونمایی از چنین صنعتی بسیار خوب است ولی این منوط به آن است که وقتی دو سال دیگر ما به ایران آمدیم، عملکرد دولت را در این زمینه بررسی می‌کنیم که آیا توانسته است مفاد این سند را اجرایی کند.  

وی درباره مشکل 3 کشور بحران‌زده در منطقه خاورمیانه که ایران نیز تلاش‌های بسیاری برای کمک به آنها انجام داده است، بیان کرد: در خاورمیانه 22 کشور عضو سازمان جهانی بهداشت هستندکه بیش از 3 کشور دچار بحران هستند. بنده به نوبه خودم از دولت ایران برای کمک و حمایت از مردم یمن و سوریه تشکر می‌کنم که توانسته است در همبستگی با مردم این کشورها خوب عمل کند.

رئیس سازمان جهانی بهداشت درباره نقش WHO برای کمک به این کشورهای بحران‌زده در خاورمیانه بیان داشت: WHO آژانسی است که تحت نظارت سازمان ملل اقداماتی را برای ارتقای بهداشت و سلامت مردم کشورها انجام می‌دهد و ما بی‌طرفانه و بدون در نظر گرفتن نژاد افراد فعالیت می‌کنیم و سعی می‌کنیم برای سلامت مردم اقدامات لازم را انجام دهیم.

تسنیم

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: