کد خبر: ۷۰۴۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۳۱ تير ۱۳۹۴ - 2015July 22
وزیر بهداشت بیان کرد:
شفاآنلاین:سلامت>درمان>وزیر بهداشت یکی از مشکلات جدی وزارت بهداشت را کمبود نیروی انسانی دانست و گفت: در ماه‌های گذشته تلاش‌های ما در جهت تامین نیروی انسانی مورد نیاز به جز در بیمارستان‌های جدید موثر واقع نشده و در بخش اورژانس نیز با کمبود جدی نیروی انسانی روبرو هستیم.
به گزارش شفا آنلاین : دکتر سید حسن هاشمی با بیان مطلب فوق اظهار داشت: در سال‌های گذشته دولت از نظر تعداد کارکنان متورم شده و مجلس و دولت معتقدند که نباید از نظر نیروی انسانی بزرگ شد، اما ما معتقدیم که موضوع نیروی انسانی در حوزه سلامت متفاوت با دیگر بخش‌های دولتی است.

وی تصریح کرد: اگر بخش خصوصی آمادگی لازم را نداشته باشد، وزارت بهداشت نمی‌تواند خرید خدمت کند. همچنین در حوزه سلامت به دلیل دقیق نبودن تعرفه‌ها، بخش خصوصی در صورت سودآوری در این حوزه حاضر به سرمایه‌گذاری است و زمانی که مشاهده می‌کند تعرفه‌ها دقیق و واقعی نیست از سرمایه‌گذاری خودداری می‌کند.

  هاشمی گفت: علاوه بر عدم آمادگی بخش خصوصی، مجلس و دولت نیز نیروی انسانی را تامین نمی‌کنند، پس تکلیف مردم چه می‌شود؟ از طرفی همکاران و پرسنل ما در وزارت بهداشت بویژه پرستاران، بهیاران، نیروهای اورژانس و سازمان انتقال خون نهایت تلاش خود را می‌کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه نمی‌توان در یک ماه بیش از 500 ساعت کار کرد افزود: ساعت کاری همکاران ما در اورژانس 115 در یک ماه حدود 500 ساعت است که کسی باور نمی‌کند. پرسنل اورزانس ممکن است در یک هفته حداکثر 2 بار بتوانند به خانواده‌هایشان سر بزنند.

هاشمی با بیان اینکه از دولت و مجلس انتظار داریم تا تأمین نیروی انسانی در بخش سلامت را متفاوت از دیگر بخش‌ها ببینند، یادآور شد: در بسیاری از بیمارستان‌ها تعداد پرستاران با تعداد تخت‌ها متناسب نیست و بخشی از کارهایی را که باید بهیاران یا نیروهای خدماتی انجام دهند را همراهان بیمار انجام می‌دهند که برای ما دشوار و مایه تأسف است.

وزیر بهداشت ادامه داد: راه حل تأمین نیروی انسانی با وجود متورم بودن دولت از نظر کارمند، این است که دولت می‌تواند تعرفه‌ها را واقعی کند تا بخش خصوصی اطمینان حاصل کند که سودآوری دارد و ما نیز بتوانیم از آنها خرید خدمت کنیم؛ به گونه ای بخش خصوصی در بیمارستان‌سازی، تامین پزشک، پرستار و پرسنل سرمایه گذاری کند و دولت نیز از آنها خرید خدمت کند که بهترین راه حل برای مشکل نیروی انسانی است.

هاشمی افزود: اگر بنا باشد دولت تصدی‌گری کند بنابراین باید به گونه‌ای مناسب این کار را انجام دهد؛ چرا که در شاخص‌هایی مانند تعداد تخت و نیروی انسانی در کشورهای اطراف، ایران جزو یکی دو کشور آخر لیست قرار دارد.

وزیر بهداشت افزود: در کشور ترکمنستان به ازای هر 1000 نفر هفت تخت بیمارستانی وجود دارد، در حالی که در کشور ما به ازای هر 1000 نفر 1.2 تخت وجود دارد. همچنین در ترکیه به ازای هر یک تخت، 2.6 پرستار، بهیار و کمک بهیار و نیروی خدماتی وجود دارد، اما در برخی مناطق حتی در تهران این شاخص 0.4 است.

وی ادامه داد: لازم است تا تعداد پرسنل گروه پرستاری حداقل چهار برابر افزایش پیدا کند تا حداقل خدمات به مردم ارائه شود.

وزیر بهداشت با اشاره به اضافه شدن حدود 230 هزار نفر به پرسنل وزارت بهداشت در طول 10 سال گذشته، افزود: برخی از این نیروها در مواردی که ما به آن نیاز داریم، تخصص ندارند.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: