کد خبر: ۶۹۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۲۴ تير ۱۳۹۴ - 2015July 15
شفا آنلاين:تغذیه>پیشگیری-یک متخصص عفونی با بیان اینکه در اکثر موارد اسهال مسافرتی به طور ناگهانی شروع می‏‌شود، توصیه‌هایی در این باره ارایه داد.

به گزارش شفا آنلاين،دکتر رضا عبادی با اشاره به اینکه اسهال مسافرتی شایع­‌ترین بیماری است که مسافرین را درگیر می‏‌کند، گفت: اغلب علائم بیماری در هفته اول مسافرت بروز می‏‌کند، اما به هرحال در تمام مدت سفر حتی پس از بازگشت به خانه امکان ابتلا وجود دارد. مهم‌ترین عامل خطر، مقصد مسافر است.

عبادی گفت: در اکثر موارد اسهال مسافرتی به طور ناگهانی شروع می‌‏شود. در طول مدت بیماری، دفعات، حجم و وزن مدفوع بیشتر می‌شود و به طور معمول، مسافر در طول روز حدود چهار تا پنج مرتبه، دفع آبکی دارد. سایر علائم این بیماری شامل تهوع، استفراغ، دل درد، نفخ، تب، تکرر ادرار و ضعف هستند.

عبادی اضافه کرد: سایر علائم همراه و شایع عبارتند از تهوع، استفراغ، دل درد، نفخ، تب، تکرر ادرار و ضعف. اسهال مسافرتی در اکثر موارد خوش خیم بوده و در طی 1 تا 2 روز بدون درمان بهبود می‏‌یابد و به ندرت مخاطره‌آمیز است. در 90 درصد موارد طی یک هفته و در 98 درصد موارد نیز طی یک­‌ماه بهبودی کامل حاصل می‏‌شود.

وی تاکید کرد: عوامل عفونی علت اصلی اسهال­‌های مسافرتی هستند. در 80 درصد موارد، عامل اصلی، آنتروپاتوژن­‌های باکتریال است. اشرشیاکولی نیز سبب بروز اسهال آبکی همراه دل درد و تب خفیف یا بدون تب می‏‌شود. علاوه بر اشرشیاکولی، عوامل باکتریال بیماری‌زای دیگر، ویروس­‌ها و انگل­‌های بیماری‌زای روده‏‌ای نیز می‏‌توانند عامل بروز اسهال مسافرتی باشند.

این متخصص عفونی یادآور شد: زمانی که به مناطقی مسافرت می‏‌کنید که احتمال آلودگی آب آشامیدنی وجود دارد. بنابراین در طی مسافرت خود به نکاتی توجه داشته باشید؛ از آب بطری استفاده کنید. اگر در بطری آب آشامیدنی قبلا باز شده است از آن استفاده نکنید. از یخ استفاده نکنید؛ مگر آنکه مطمئن باشید که از آب تصفیه شده تهیه شده است.

عبادی با تاکید بر اینکه محصولات لبنی و شیر غیر پاستوریزه استفاده نکنید، گفت: سبزی و میوه خام نخورید مگر آنکه پوست آن را خودتان کنده باشید. سالاد میوه خرد شده، کاهو یا برگ خام سبزیجات دیگر (نظیر اسفناج) را نخورید مگر آنکه از شست‌وشوی کامل آن اطمینان داشته باشید.

وی خاطرنشان کرد: از مصرف گوشت یا ماهی خام یا نیم‌پز و خرید و مصرف غذاهایی که افراد دوره گرد در خیابان می‏‌فروشند، خودداری کنید. نوشابه‌های گازدار بسته بندی، چای و قهوه گرم، آب جوشیده یا آب کلردار یا یددار استفاده کنید.

عبادی گفت: جوشاندن آب باعث از بین رفتن عوامل مسبب اسهال می‌شود آب را به خوبی جوشانده و پس از سرد شدن در دمای معمولی اتاق (یخ اضافه نکنید) استفاده کنید. اگر به ارتفاعات بالا مسافرت می‏‌کنید آب را به مدت 3 دقیقه بجوشانید.

وی تاکید کرد: استفاده از آنتی بیوتیک‌­ها جهت پیشگیری توصیه نمی‏‌شود. استفاده از داروهای آنتی میکروبیال معمولی، شانس ابتلا به عوارض جانبی داروها یا ابتلا به میکروب‌­های مقاوم را بیشتر می‌کند.

عبادی گفت: از آنجایی که داروهای آنتی میکروبیال حساسیت مسافرین به میکروب­‌های پاتوژن مقاوم را بیشتر می‏‌کند و مقاومتی را در برابر ویروس‌­ها و انگل­‌های بیماری‌زا ایجاد نمی‌‏کند، می‌‏توانند احساس امنیت کاذب به مسافر دهد. بنابراین پایبندی جدی به اقدامات پیشگیری کننده توصیه می‏‌شود.

این متخصص عفونی یادآور شد: اسهال مسافرتی یک بیماری خودبخود محدود شوند‏ه است و اغلب بدون درمان خاصی بهبود می‏‌یابد. با این وجود، مایع درمان خوراکی جهت جایگزینی مایعات و الکترولیت‏‌های از دست رفته سودمند است.

وی افزود: برای بالغین به طور معمول مایعاتی نظیر آب میوه تازه، دوغ و محلول ORS توصیه می‌شود. مسافرینی که بیش از سه مورد دفع مدفوع شل در طی 8 ساعت داشته‌‏اند بویژه اگر توام با تهوع، استفراغ، دل درد، تب یا خون در مدفوع باشد می‏‌توانند بنابر به نظر پزشک از آنتی بیوتیک درمانی بهره‏‌مند شوند و اغلب به مدت 3 تا 5 روز آنتی بیوتیک توسط پزشک تجویز می‏‌شود.

عبادی در این باره افزود: مصرف سوپ،‌ چای و قهوه داغ، آب بسته‌بندی شده برای مصارف روزانه و حتی مسواک زدن، کره و پنیر پاستوریزه و بسته‌بندی شده و نان خشک از مهمترین موادی هستند که در پیشگیری از ابتلا به اسهال مسافرتی اهمیت دارند.



ایسنا


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: