به گزارش شفا آنلاین : فرشته روحافزا در نشست تخصصی آیندهپژوهی حجاب و عفاف که در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه پرداختن به حجاب فقط به صرف پوشش یکی از اشتباهات ما در جامعه است، اظهار داشت: این درحال است که طبق آیه قرآن نخستین ورودی موضوع حجاب، نگاه است و محیط اختلاط دومین بُعد اصلی حوزه حجاب است که ما متأسفانه فقط به حوزه پوشش پرداختیم.
وی با اشاره به تحقیقی که در سه دانشگاه کشور انجام شد و در آن 38 مقاله که 35 مقاله مربوط به افراد غیر مسلمان بود تصریح کرد: در این تحقیق به اثر نگاهکردن پرداختیم و این موضوع یکی از بحث هایی است که در دانشگاههای ما موفق بوده است و بازتاب مثبتی در بین دانشجویان داشت؛ حتی در مقالات افراد غیرمسلمان این موضوع نیز پررنگ بود.
معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان گفت: اگر به دختری نگاه محبتآمیز شود و وی با این نگاه رابطه عاطفی برقرار کند در حالی که نتواند با وی ازدواج کند سوال اینجاست که وی در چه سنی این نگاه را فراموش میکند؟ پاسخ این است که قریب به اتفاق این را سن آلزایمر دانستند یعنی اصلاً این فرد آن نگاه را فراموش نمیکند.
روحافزا با بیان اینکه ما در دانشگاهها به موضوع حجاب و عفاف به صورت علمی نپرداختیم یا کم پرداختیم ادامه داد: تحقیقاتی در زمینه رویآوردن زنان به مواد مخدر و اعتیاد داشتیم؛ شاید بارورکردنی نبود ولی مشاهده کردیم که این آسیب بسیار رابطه تنگاتنگی با کلید حیا داشت لذا شاید اگر بخواهیم مشکل اعتیار را حل کنیم باید به بحث حیا به عنوان یک مبحث کلیدی نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه هنجارشکنی که در بحث حجاب و عفاف میبینیم ریشههایی دارد، تصریح کرد: اگر درختر ما میپذیرد که موهایش را رنگ کند و بیرون بگذارد و ساپورت بپوشد علل داخلی و خارجی دارد که درباره علل خارجی و دشمنی دشمنان اسلام زیاد بحث کردیم اما از علل داخلی میتوان به نوع رویکرد سینما و تئاتر اشاره کرد که بسیار روی این موضوع موثرند.
معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان با بیان اینکه مجلات دست دخترانمان الگوساز میشوند که بسیار آسیبزا هستند، تصریح کرد: طبق تحقیقاتی که انجام شد متأسفانه مشخص شد که الگوی دختران ما حتی در نقاط دوردست یا هنرپیشهها هستند یا افراد پولدار در اجتماع.
روحافزا یادآور شد: نقش وزارت ارشاد، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت امور زنان ریاست جمهوری در این زمینه بسیار موثر است که فرآیندی ایجاد کنند تا جامعه به سمت بیحجاب شدن نرود. در موضوع تفریحات باید اعتراف کنیم که پارک سالم، سینمای سالم، موسیقی سالم متأسفانه نداریم و در حوزه اوقات فراغت زنان و دختران، دستمان خالی است.
تسنیم