رنگدانه قرمز حاوی آنتی اکسیدانهایی است که از قلب محافظت میکند،
عملکرد حافظه را بهبود میبخشد و رگهای خونی، غضروفها و رباطها را از
گزند آسیبها در امان میدارد.آنتی اکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیجات
قرمز رنگ همچنین خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند و از تحلیل رفتن
بافتهای بدن پیشگیری میکنند. این آنتی اکسیدانها همچنین باعث بهبود
سلامت مجاری ادرار میشوند.توصیه میکنیم میوه و سبزیجات قرمز رنگ را
دریابید مثل زغال اخته، تمشک، انگور فرنگی سیاه، لوبیا قرمز، انار و
غیره.
میوهها و سبزیجات نارنجی رنگ سرشار از کاروتنوئیدها هستند. بیشتر این
کاروتنوئیدها سازنده ویتامین A محسوب میشوند. این میوه و سبزیجات همچنین
حاوی ترکیبات ضدسرطان و آنتی اکسیدان نیز میباشند. علاوه بر این
کاروتنوئیدها قوه بینایی شما را تقویت کرده و دوستدار قلب شما هستند.مواد
غذایی آبی تیره و بنفش استرس اکسیداتیو که یکی از عوامل اصلی پیری زودرس
است را کاهش میدهندسعی کنید روزانه حداقل دو تا سه واحد میوه و سبزیجات
نارنجی رنگ میل کنید. البته توصیه میکنیم از آب میوههایی که طبیعی نبوده و
پرکالری هستند بپرهیزید.این میوه و سبزیجات خوشرنگ مفید عبارتند از: کدو
تنبل، سیب زمینی شیرین، پرتقال، فلفل دلمهای نارنجی رنگ و غیره.
میوهها و سبزیجات زردرنگ حاوی میزان قابل ملاحظهای ترکیبات فیتوشیمیک
مانند کاروتنوئیدها و فلاوونوئیدها، ویتامینها و مواد معدنی مفید هستند که
در بیشتر خوراکیها وجود داشته و بهطور طبیعی التهاب را کاهش میدهند.این
ترکیبات فیتوشیمیک خواص آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی دارند. این ترکیبات
همچنین قوهی بینایی را تقویت کرده و سلامت قلب را تضمین میکنند.از بین
میوه و سبزیجات زرد رنگ و پرخاصیت میتوان به آرتیشو، فلفل دلمهای زرد رنگ
و گلابی اشاره کرد. توصیه میکنیم روزانه حداقل دو تا سه واحد از این مواد
غذایی میل کنید.
میوهها و سبزیجات بنفش نیز منبع فوقالعاده آنتیاکسیدانها هستند. مواد
غذایی آبی تیره و بنفش استرس اکسیداتیو که یکی از عوامل اصلی پیری زودرس
است را کاهش میدهند. این میوهها و سبزیجات خوشرنگ و خوش طعم همچنین حاوی
میزان زیادی «رسوراترول» میباشند که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای
قلبی عروقی و سرطان میشوند. ویتامینها و مواد معدنی موجود در این مواد
غذایی باعث بهبود عملکرد مغز و حافظه میشود و سلامت مجاری ادرار را بالا
میبرد.توصیه میکنیم از مصرف بادمجان، آلو قرمز و میوه های بنفشرنگ دیگر
غافل نشوید.
اکثر میوه و سبزیجاتی که رنگشان آبی تیره است حاوی آنتوسیانینها و
ترکیبات فنولیکی هستند. این دو ترکیب قوی دارای خواص ضدپیری میباشند. از
این گذشته این میوهها سرشار از آنتی اکسیدانها نیز هستند. میوه و سبزیجات
آبی رنگ رگهای خونی، رباطها و غضروفها را از گزند آسیبها حفظ میکنند.
این مواد غذایی مفید با کاهش تخریب بافتهای بدن از خطر ابتلا به سرطان
پیشگیری به عمل میآورند. علاوه بر این میوه و سبزیجات آبی رنگ سلامت حافظه
و مجاری ادرار را بالا میبرند.توصیه میکنیم برای استفاده از این آنتی
اکسیدانها و ویتامینها، انگور، مورد صحرایی، بلوبری، شاه توت و غیره میل
کنید.
«کلروفیل» موجود در تمام گیاهان سبز رنگ خواص ضدسرطانی و سم زدایی دارد.
این میوهها و سبزیجات سبزرنگ سرشار از رنگدانه لوتئین میباشند. این
روزها محققان مشغول انجام تحقیقات گستردهای روی خواص آنتی اکسیدانی این
رنگدانه هستند. علاوه بر این میوهها و سبزیجات سبزرنگ سرشار از
کاروتنوئیدها، ویتامینها و مواد معدنی هستند که بهطور طبیعی التهابها را
کاهش میدهند. بیشتر خوردنیهای سبزرنگ حاوی کلسیم هستند که استخوانها و
دندانها و همچنین قوهی بینایی را تقویت میکنند.در بین این قهرمانان
سبزرنگ میتوان به انواع کلمها، اسفناج، بروکلی، فلفل دلمهای قرمز و غیره
اشاره کرد.
آرمان