شفا آنلاين:سلامت>تندرستی-عده ای در کمین بچه پولدارها و افراد زودباوری هستند که پودرهای دست سازی که از آرد شیرینی، وانیل و طمع دهنده تشکیل می شود را به جای مکمل فلان مارک به آنان داده و میلیونها تومان پول به جیب می زنند. وی همچنین از هورمونهای تاریخ گذشته ای می گوید که بیشتر آنها از دبی و ترکیه وارد می شوند.
به گزارش شفا آنلاين،پس از افطار قرار ملاقاتی با یکی از مربیان پرورش اندام دارم که در طی مسیر، تابلوی یکی از باشگاه ها توجهم را جلب می کند.
خودرو را پارک می کنم و به داخل باشگاه می روم. از مدیر باشگاه علت نامگذاری باشگاه را می پرسم. می گوید: هدف ما از تأسیس این باشگاه توجه دادن جوانان به ورزش همراه بوده و بر خود واجب دیدیم که یک نام ملی را انتخاب کنیم. وی تأکید می کند باشگاه پرورش اندام، باید به پرورش روح و شخصیت جوانان هم بیندیشد ...
به فکر رشد پفکی اندامتان نباشید!
«محسن هاشمی» مربی باشگاه، در حال آموزش ورزشکاران است. از پدرش که مدیر باشگاه است تقاضا می کنم او را به جمع ما دعوت کند. محسن، چند دوره قهرمانی مشهد و استان را در کارنامه خود دارد. او در مورد اهمیت انجام صحیح حرکات و داشتن برنامه در این رشته توضیح می دهد و از جوانان می خواهد به صورت سرخود از داروها و مکملها استفاده نکنند، زیرا خطرات بسیار زیادی برای آنها خواهد داشت.
هاشمی می افزاید: نظم در وعده های غذایی و اهمیت آن در درجه اول است، اما در ادامه اگر کسی به افقهای حرفه ای و قهرمانی در این ورزش فکر می کند، می تواند زیر نظر مربی کاربلد و کارشناس، از مکملهای مجاز استفاده کند نه از هر مکملی که دست هر کسی دیده می شود. او کسب موفقیت در این رشته را مرهون الگوپذیری از استادان حرفه ای می داند و تأکید می کند، تلاش و پشتکار و داشتن برنامه، از مصرف دارو و آمپول و مکمل، خیلی مهمتر است و جوانان نباید در این رشته تنها به رشد پفکی اندام خود فکر کنند، زیرا چنین رشدی موجب مشکلات جسمی و روانی برای آنها می شود و از طرفی پایدار هم نخواهد بود.
روزه داری مانع ورزش نیست
در ادامه به دیدن «علیرضا - ص» یکی از مربیان جوان و خوش قد و قامت این رشته می روم. هنگام گفت وگو باید سرم را به سمت بالا بگیرم و با او صحبت کنم. علیرضا هم چند دوره قهرمانی استانی در رشته پاور لیفتینگ و پرورش اندام را در کارنامه خود دارد. او می گوید: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان است برخی تصور می کنند باید ورزش را کنار بگذارند، در صورتی که هم می توانند روزه بگیرند و هم می توانند به ورزش ادامه دهند. فقط کافی است زیر نظر مربی و با کاهش مختصری در شمار انجام حرکات و انتخاب ساعت مناسب پس از افطار، با خوردن مختصری افطاری بدن خود را در حالت مطلوب حفظ کنند. ضمن اینکه روزه گرفتن آثار بسیار مطلوبی در بدن دارد که توضیح کامل تر آن را می توانید از پزشکان متخصص تغذیه جویا شوید.
پرورش اندام زیر نظر مسؤول پذیرش!
به یکی از باشگاه های بانوان مراجعه و از طریق آیفون تصویری درخواست می کنم مدیر یا یکی از مربیان برای راهنمایی و پاسخ پرسشهای من جلوی در بیاید. خانمی جلوی در می آید. خودم را به او معرفی می کنم و او شروع به توضیح در رابطه با این ورزش می کند. خیلی زود می فهمم که او مسؤول پذیرش باشگاه است و نه مربی! از او می خواهم در صورت امکان مدیر یا یکی از مربیان پاسخ پرسشهای من را بدهد که پس از کمی طفره رفتن می گوید هیچ کدام از آنها در باشگاه نیستند.
در همان حال چند نفر از بانوان در حال خارج شدن از باشگاه هستند. خانمی بیرون می آید. او می گوید دو ساعتی مشغول تمرین بدنسازی بودم. می پرسم آیا زیر نظر مربی در حال تمرین بودید؟ می گوید: نه! خودم داشتم تمرین می کردم. می پرسم مگر شما چقدر سابقه فعالیت در این رشته را دارید و او می گوید: سه چهار ماهی می شود!
مربی مورد نظر در دسترس نمی باشد!
از این خانم ورزشکار می پرسم آیا شما در همین چند ماه انجام حرکات را فراگرفته اید؟ می گوید: خوب نه! ولی مسؤول پذیرش در سالن هست و پرسشهایم را با او در میان می گذارم!
می پرسم مگر او خودش در این رشته تخصص یا مدرک معتبر دارد؟ پاسخ می دهد: فکر نکنم، فقط چون برخورد خوبی دارد و خیلی آدم را جذب می کند به او مراجعه می کنیم. می پرسم مربی تان کجاست ؟ پاسخ می دهد: فرق می کند، چون بعضی وقتها من صبح می آیم و بعضی وقتها عصر. مربی فرق می کند و البته بعضی اوقات اصلاً مربی در باشگاه حضور ندارد و ما خودمان ورزش می کنیم.
خانمهایی با صدای مردانه
«زهرا- د» دانش آموخته رشته تربیت بدنی است و چند سالی است «بدنسازی» کار می کند. او می گوید: دوستش به علت مصرف مکمل، دچار عوارضی چون قرمزی چشم، معده درد و حالت تهوع شده بود که پیش از پیدا شدن عوارض دیگر، خوردن مکمل را ترک کرد. او می افزاید: همچنین شاهد بودم چند نفر از خانمهایی که از هورمون استفاده کرده اند صدایی مردانه پیدا کرده اند.
جلوی یکی از باشگاه های معروف ایستاده ام که در پارکینگ آن فقط انواع بنز، لکسوز، بی ام و و خودروهای لوکس شاسی بلند را می توانی ببینی. «ر.م» جوان تنومندی است که از پورشه خود خارج شده و در حال رفتن به باشگاه است. او می گوید: در یک ماه بیش از دو میلیون تومان هزینه مصرف مکمل و هورمون و پانصد هزار تومان هزینه مربی دارد و دو میلیون تومان هم بابت شهریه یک ساله می پردازد.
هورمونهای تاریخ گذشته!
آقای «ر» علت روی آوردن به این ورزش را ساختن هیکل گنده و اندام زیبا بیان می کند و می گوید: نمی شود سوار این ماشین گنده بشوم و آن وقت مردم ببینند یک فنچ از پشت فرمان خارج می شود! در ضمن وقتی برای سفر خارجی یا بستن قراردادها با پدرم می روم طور دیگری برخورد می شود و کلاس دارد.
این باشگاه شعبه بانوان هم دارد که متأسفانه وقتی بیرون منتظر می مانی شاهد رفت و آمد خانمهایی هستی که گویی یادشان رفته دیگر داخل باشگاه نیستند و باید مراقب پوشش خود باشند. «ص. ف» از رشد مافیای مکمل و هورمون می گوید و می افزاید: عده ای در کمین بچه پولدارها و افراد زودباوری هستند که پودرهای دست سازی که از آرد شیرینی، وانیل و طمع دهنده تشکیل می شود را به جای مکمل فلان مارک به آنان داده و میلیونها تومان پول به جیب می زنند. وی همچنین از هورمونهای تاریخ گذشته ای می گوید که بیشتر آنها از دبی و ترکیه وارد می شوند.
پرورش اندام به دارو نیاز ندارد
سراغ «دکتر گلدوزیان» رئیس هیأت پزشکی ورزشی خراسان رضوی می روم. وی در خصوص این رشته ورزشی و بحث مکملها می گوید: باید بدانیم مکملها و هورمونها با هم متفاوت هستند و هر کدام در بدن کاری انجام می دهند. به نظر من در ورزش پرورش اندام به مکمل و هورمون نیازی نیست، مگر استفاده از برخی ویتامین ها. ولی افرادی که برای قهرمانی به این رشته پرداخته اند افزون بر ویتامین به مکمل غذایی نیاز پیدا می کنند.
گلدوزیان می افزاید: افراد که افزایش حجم انجام می دهند از داروها استفاده می کنند که به هیچ وجه، چه به آماتورها و چه به حرفه ای ها توصیه نمی شود، زیرا بخصوص هورمونها غدد درون ریز را دچار مشکل می کنند و سبب کبد چرب و در مواردی حتی به
سرطان خون و ناباروری منجر می شوند.
قدس