وی در ادامه افزود: «گوجهفرنگی از گروه سبزیجات به شمار میرود که فیبر
موجود در آن به سلامت دستگاه گوارش کمک میکند و حاوی آنتیاکسیدان خوبی به
نام لیکوپن است که قبلا اثرات ضدسرطانی آن شناخته شده است.»
فرحبخش همچنین به نتایج این مطالعه اشاره کرد و گفت: «براساس نتایج
مطالعهای که روی زنانی که حداقل دچار یکی از علایم یائسگی از قبیل اضطراب،
تحریکپذیری و گرگرفتگی بودند، صورت گرفت و نتایج آن در مجله Nutrition
Journal چاپ شد، مشخص شد زنانی که روزانه 200 میلیلیتر تقریبا 5/4فنجان آب
گوجهفرنگی فاقد نمک، 2 بار در روز برای 8 هفته نوشیدهاند، بعد از گذشت 4
هفته از مصرف این نوشیدنی، در زنان مبتلا به تریگلیسیرید بالای 150، یک
کاهش اساسی در حدود 70 میلیگرم در دسیلیتر مشاهده شد و نکته حائز اهمیت
اینکه علایم یائسگی به حدود نصف کاهش یافت.»
این عضو هیات علمی بنا به گفته محققان وجود ترکیباتی در گوجهفرنگی را
دلایل احتمالی برای این اتفاق دانست و توضیح داد: «اجزای فعال مثل اسیدچرب
13-oxo-ODA که فقط در عصاره گوجهفرنگی یافت میشود و از سندرم متابولیک
پیشگیری میکند و esculeoside یک ماده مغذی گیاهی که باعث سلامت قلب میشود
از ترکیباتی است که علایم یائسگی را به نصف کاهش میدهد.»
به گفته این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی، همچنین عصاره گوجهفرنگی محتوی
لیکوپن و آنتیاکسیدانها است که به کاهش استرس یائسگی و وجود ماده
نوروترنسمیتری به نام گابا در آب گوجهفرنگی نیز به کاهش گرگرفتگی و همچنین
استرس کمک میکند.
سلامانه