کد خبر: ۶۷۶۹۲
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۸ تير ۱۳۹۴ - 2015June 29
شفا آنلاين:جامعه پزشکي>درمان-رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران گفت: برای بستری در هر تخت ICU چهار نفر پشت نوبت هستند، تعداد تختهای مراقبتهای ویژه امسال دو برابر می شود و به 5 هزار تخت می رسد اما باز هم کم است و باید به 15 هزار تخت برسد.

به گزارش شفا آنلاين،علی امیر سوادکوهی در رابطه با وضعیت تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه گفت: هم اکنون 2750 تخت ICU فعال در کشور داریم. سال گذشته وزارت بهداشت 800 تخت را استانداردسازی کرد که حرکت مثبتی بود و  امسال نیز 2200 تخت جدید به ناوگان بخش مراقبت‌های ویژه اضافه خواهد شد.

هر تخت آی سی یو 600 میلیون تومان

وی ادامه داد: مناقصه های خرید این تختهای جدید در وزارت بهداشت در حال انجام است و اغلب کشورهای اروپایی برای تجهیز کامل این تخت‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند چرا که هزینه هر تخت ICU بسیار بالاست و رقمی حدود 600 میلیون تومان است.

رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران گفت: بنابراین پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال تعداد تختهای ICU کشور به 5 هزار تخت برسد اما همین تعداد هم کم است چون طبق قانون باید 10 درصد تخت‌های بیمارستانی به بخش‌های مراقبت‌های ویژه اختصاص داشته باشد.

سوادکوهی ادامه داد: بنابر این استاندارد به 15 هزار تخت مراقبت ویژه در کشور نیاز داریم بنابراین افزایش تعداد تختهای مراقبت ویژه کشور به 5 هزار تخت جدید مشکل کشور را کامل حل نمی‌کند و باز عقب هستیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر برای تأمین تخت مراقبت‌های ویژه ضعف شدیدی داریم و آن طور که باید به بیماران خدمت‌رسانی نمی‌کنیم که اگر با افزوده شدن این تخت‌ها مشکلات به حداقل برسد باز هم خوب است.

انتظار 4 پشت نوبت هر تخت ICUدولتی

رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران گفت: تعداد تخت‌های بخش دولتی کم است و پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت خدمات‌رسانی بیماران در این بخش‌ها سخت‌تر شده، مردم انتظار دارند بهترین خدمات را بگیرند با این وجود پشت درهای بیمارستان‌های دولتی می‌مانند چون تختی پیدا نمی‌شود و حتی 4 بیمار بالای یک تخت ICU در انتظار می‌مانند تا بیمار خود را منتقل کنند.

وی افزود: باید راه‌حلی پیدا کنیم، قبول داریم که بیماران مجبور هستند به بخش‌های نیمه‌دولتی و خصوصی بروند و می دانیم که هزینه‌های هر شب ICU در بخش های غیر دولتی بسیار بالاست حل این مشکل نیازمند همتی است که نه تنها وزارت بهداشت بلکه هیأت دولت باید به کار گیرد.

سوادکوهی افزود: دولت باید بودجه‌های بیشتری را به این حوزه اختصاص دهد چرا که این مسائل هزینه‌بر است و با اینکه امسال بودجه درمانی بالا رفته اما باز هم کم است و باید بخش عمده‌ای از اعتبارات دولت به بخش بهداشت و درمان مانند کشورهای توسعه یافته اختصاص یابد.

رئیس انجمن مراقبت‌های ویژه ایران ادامه داد: از طرفی بیمه‌های پایه در کشور وابسته به سیستم‌های دولتی هستند و همین امر باعث می‌شود هزینه‌های سنگین بیمارستان‌ها را کنترل نکنند در حالی که بیمه‌های دنیا مؤسسات مالی و اعتباری هستند که درآمدزایی می‌کنند.

وی در مورد وضعیت تخت مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) گفت: 250 تا 270 تخت مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) وجود دارد که با توجه به شرایط پیش آمده قرار شده تعداد این تختها نیز دو برابر شده و به 500 تخت افزایش یابد اما این تعداد هم کم است.

وی افزود: مشکل موجود در بخش مراقبت‌های ویژه از سوی دولتمردان حوزه سلامت شناخته شده و در حال رفع آن هستند. این تخت‌های جدید به بیمارستانهای دانشگاه‌های علوم پزشکی واگذار می‌شود.



فارس



نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: