به گزارش شفا آنلاين،برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که از جمله برنامه های پر بیننده صدا و سیما محسوب می شود که هر شب به فراخور مسائل و موضوعات مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و...، روی آنتن می رود، شب گذشته نیز به موضوع بررسی نقاط ضعف و قوت «طرح مبتنی بر عملکرد کارکنان بیمارستان ها» اختصاص داشت.
به دنبال اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی کشور، موضوع پرداختی ها به پرسنل بیمارستان ها نیز تحت عنوان طرح مبتنی بر عملکرد، به تصویب وزارت بهداشت رسید و قرار شد این طرح جایگزین پرداخت کارانه شود که در این سال ها حاشیه ساز شده بود.
بر همین اساس، وزارت بهداشت از چندی قبل پرداخت مابه التفاوت ۶ ماهه دوم سال ۹۳ پرسنل بیمارستان ها را آغاز کرده است. این پرداختی از یک ریال تا چند صد میلیون تومان را شامل می شود که به فراخور نیروهای بیمارستانی اعم از پرستار و پزشک، به حساب آنها واریز می شود.
در حال حاضر و تاکنون این پرداختی در برخی از بیمارستان های مختلف دانشگاه های علوم پزشکی کشور آغاز شده است. اما نکته قابل تامل، این است که پرستاران نسبت به این پرداختی معترض بوده و خواستار لغو این طرح و اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هستند.
جامعه پرستاری کشور معتقد است که طرح مبتنی بر عملکرد که جایگزین طرح کارانه ها شده است، نه تنها اختلاف پرداختی را کم نکرده که برعکس افزایش داده است.
از همین رو، برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته شبکه دو سیما، به این موضوع اختصاص داشت که قرار بود با حضور دکتر محمد آقاجانی معاون درمان وزارت بهداشت و محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری برگزار شود که بر اساس گفته مجری برنامه، وزارت بهداشت اجازه نداده است که دکتر آقاجانی در برنامه حاضر شود.
انتظار جامعه پرستاری از وزارت بهداشت
محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری با عنوان این مطلب که جامعه پرستاری انتظار داشت در مرحله سوم اجرای طرح تحول نظام سلامت، قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پس از گذشت ۸ سال از تصویب آن اجرایی شود، افزود: طرح مبتنی بر عملکرد اخیر برای محاسبه خدمات پرستاری بر طرح کارانه استوار است که از دهه هفتاد در حال اجراست.
وی ادامه داد: در طرح کارانه اختلاف پرداختی تا ۱۰۰ برابر است. یعنی برخی پزشکان تا ۱۰۰ برابر بیشتر از پرستاران دریافت می کنند.
به گفته شریفی مقدم، در طرح کارانه ۶۰ تا ۶۵ درصد درآمد بیمارستان ها به پزشکان عضو هیئت علمی اختصاص دارد که کمتر از ۱۰ درصد هستند و حدود ۲۲.۵ درصد درآمد بیمارستان ها به پزشکان عمومی، پرستاران و بقیه کارکنان بیمارستان تخصیص می یابد و ۱۰ درصد هم برای بیمارستان و حدود ۲.۵ درصد نیز به دانشگاه می رسد.
شریفی مقدم در ادامه به طرح مبتنی بر عملکرد
اشاره کرد و افزود: برخی می گویند این طرح از آمریکا گرفته شده است اما در
همان کشور، اختلاف پرداختی پزشکان در مقایسه با پرستاران، ۲.۸ برابر است.
وی
با بیان این مطلب که طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد هیچ نکته مثبتی ندارد،
گفت: جامعه پرستاری خواستار عدالت در پرداخت هاست و اختلاف پرداختی کارانه
پزشکان و پرستاران تا ۳ برابر قابل قبول است.
گفتگوی ویژه خبری در
حالی به پایان رسید که مجری برنامه عنوان داشت از دکتر آقاجانی معاون درمان
وزارت بهداشت دعوت کردیم و در راه بودند اما گویا وزارت بهداشت به وی
اجازه نداد.