مطالعات بالینی بر روی انسان ها نشان داده بود که برخی افراد در مواجهه با چنین غذاهایی، رفتاری مشابه اعتیاد به موادمخدر را بروز می دهند. با این حال غذاهای غیرفرآوری شده ای نظیر برنج قهوه ای یا ماهی قزل آلا موجب ایجاد چنین رفتارهایی نمی شود.
مطالعات نشان داده است افرادی که شاخص توده بدنی بیشتری دارند، با مصرف غذاهای فرآوری شده با مشکلات بیشتری روبرو می شوند. به این ترتیب شاید بتوان گفت که برخی افراد بیشتر مستعد اعتیاد به این گونه موادغذایی هستند. این دانشمندان بر این باورند که اگر غذاها موجب بروز رفتار اعتیادآور شوند، باید در برخی سیاست های مرتبط با آنها و به ویژه تبلیغات و بازاریابی آنها در میان کودکان تجدیدنظر کلی کرد.