به گزارش شفا آنلاین،حال آنکه با کمی جستوجو در اخبار پیرامون این روغن درخواهید یافت که واردات آن به کشور سابقهای طولانی دارد و گویا بهتازگی مسئولان به فکر برخورد جدی با آن افتادهاند. این روغن که از کشورهای اسپانیا، ایتالیا و یونان بهصورت قاچاق وارد کشور میشود، برای واردکنندگان حاشیه سود بسیار بالایی دارد و درواقع این سودجویان با بازی با جان مردم، جیبهای خود را پر میکنند.
بهگفته مدیرکل نظارت بر فراوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، مصرفکنندگان باید نسبت به مضرات استفاده از این فراورده آگاه باشند و در هر بستهبندی که به یکی از نامهای مذکور برخوردند از خرید آن اجتناب کنند و موضوع را به نزدیکترین معاونت غذا و دارو دانشگاههای سراسر کشور یا سامانه 1490 اطلاع دهند. همچنین مردم در هنگام خرید روغن به اطلاعات درجشده روی بستهبندی اعم از تاریخ تولید، انقضا، نام و مشخصات شرکت واردکننده، شماره پروانه بهداشتی و نام کشور تولیدکننده دقت کنند. محمدرضا هاتفی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور، در این رابطه به «شرق» گفت: این روغن غیرمجاز به کشور در قالب قاچاق وارد و بهصورت وسیع در استانهای کشور توزیع شده است. این روغن را از تفاله روغن زیتون با هگزان فراوان (که یک محصول شیمیایی است) و حرارت زیاد استخراج میکنند، این در حالی است که به علت استفاده از هگزان تنها میتواند در مصارف صنعتی مانند تولید پماد، کرم و... مورد استفاده قرار گیرد. هاتفی افزود: شیوه توزیع این روغن به دو صورت است. نخست آنکه روی برچسب آن به نام «روغن پومیس» ذکر میشود که خود ممنوعالورود و ممنوعالمصرف است، اما از مبادی غیررسمی وارد کشور میشود. دیگری با نام روغن زیتون توزیع میشود که در این مورد باید مصرفکنندگان دقت کافی داشته باشند تا محصولی که خریداری میکنند کد بهداشتی سازمان نظارت بر غذا و دارو و آدرس کارخانه تولیدکننده را داشته باشد و در صورت وارداتیبودن نیز پروانه فروش و گواهی استاندارد روی برچسب آن حک شده باشد.
وی افزود: تا مدتهای طولانی با واردات این محصول مخالفت جدی نمیشد تا اینکه موضوع به اطلاع رئیس سازمان غذا و دارو رسید و وی نیز پیگیری این مسئله را برعهده مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گذاشت تا اینکه دیروز نسبت به این مورد اخطار لازم داده شد. اکنون با همکاری انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور، سازمان غذا و دارو و تعزیرات این موضوع در حال پیگیری است و تاکنون تعداد بالایی از فروشگاههای عرضهکننده این محصول پلمب شدهاند.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور با اشاره به تفاوت روغن «پومیس» با روغن «پالم» گفت: روغن پالم مصرف خوراکی دارد، اما در محصولات خاصی مانند روغنهای قنادی و بستنی مورد استفاده قرار میگیرد.این روغن چون در دمای 14درجه نیز بهصورت جامد باقی میماند، میتواند در این محصولات مورد استفاده قرار گیرد و امکان تقلب در آن وجود ندارد، اما بهدلیل اینکه در محصولات دیگر مورد استفاده قرار نگیرد، واردات آن از 640هزار تن به 440هزار تن کاهش یافته، اما روغن «پومیس» از اساس بهعلت شیمیایی و سرطانزابودن بنا بر استاندارد 1446 وزارت بهداشت، مصرف خوراکی ندارد. به گزارش «شرق»، پیش از این نیز حدود شش سال پیش، حسین صادقی، نایبرئیس شورای ملی زیتون ایران، نسبت به واردات روغن پومیس هشدار داده بود. وی گفته بود: مردم آگاه باشند که اگر در مارکهای خارجی با کلمه روغن پومیس یا اولیواویل برخورد کردند از خرید آنها خودداری کنند چراکه روغن پومیس از تفاله زیتون گرفته شده و برای سلامتی افراد مضر است.
بهایندلیل به نظر میرسد مسئولان با وجود تاخیر بسیار طولانی نسبت به برخورد جدی با این محصول، باید پیگیریهای خود را با شدت بیشتری اعمال کنند.شرق