شفا آنلاین>تغذیه>زردک داراي خواص سلامتي بسياري است که سلامت پوست، چشم، دستگاه گوارش و دندان، بخشي از خواص اين سبزي پرخاصيت را تشکيل ميدهند.
به گزارش شفا آنلاین ،مصرف زردک براي هر 4 گروه خوني OABAB سودمند مي باشد.
1- بتاکاروتن :
زردک ها سرشار از اين آنتياکسيدان قوي هستند که در بدن تبديل به ویتامین A ميشود و براي سلامت پوست تاثير فوقالعادهاي دارد.
2- هضم :
مصرف زردک باعث افزايش بزاق در دهان شده و مواد معدني اساسي، ويتامينها و
آنزيمهايي را که موجب هضم بهتر غذا ميشوند براي بدن فراهم ميکند. مصرف
منظم اين سبزي پرخاصيت کمک خوبي براي پيشگيري از ابتلا به زخم معده و ديگر
اختلالات گوارشی خواهد بود.
3- عناصر قليايي :
زردک ها سرشار از عناصر قليايي بوده که با ايجاد تعادل در نسبت اسيدي/ قليايي بودن بدن، موجب احياء و تصفيه خون ميشوند.
4- پتاسيم :
زردک ها منبع خوبي از پتاسيم محسوب شده که ميتوانند سطح سديم را در بدن
کنترل کرده و در نتيجه به کاهش سطح فشارخون بالا در بدن کمک موثري کنند.
5- سلامت دندان :
مصرف زردک موجب از بين رفتن ميکروبهاي مضر در دهان شده و احتمال بروز پوسيدگي دندان را کاهش ميدهد.
6- زخمها :
زردک خام يا رنده شده براي بهبود زخمها، بريدگيها و التهابات کاربرد موثري دارد.
7- فيتونوترينتها :
در ميان فيتوکميکالهاي مفيدي که در زردک موجود است فيتونوترينتي موسوم به
فالکارينول وجود دارد که ميتواند خطر بروز سرطان روده را کاهش داده و
موجب سلامت کلي اين بخش از بدن گردد.
8- کارتنوئيدها :
زردک ها سرشار از کارتنوئيدها بوده که ميتوانند قند خون را تنظيم کنند.
9- فيبر :
زردک ها سرشار از فيبر خوراکي هستند که ميتوانند سطح کلسترول بد (LDL) که بدن نيازي به آن ندارد را کاهش داده و نيز سطح کلسترول خوب (HDL) را که بدن به آن نياز دارد، افزايش داده و به کاهش لختههاي خوني کمک کند و از بيماريهاي قلبي پيشگيري کند.
10- چشم، مو، ناخن و غيره! مواد مغذي
موجود در زردک ميتوانند با سمزدايي بدن و سلولسازي جديد، موجب سلامت
چشم، پوست، مو، ناخن و غيره شوند.