در این مطالعه که توسط دکتر «فرانک هو» استاد تغذیه دانشگاه هاروارد صورت گرفته سوابق پزشکی و عادات تغذیه حدود ۲۸۰ هزار نفر که در سیستم های بهداشتی و درمانی مشغول به کار بوده اند بررسی شده است.
از این تعداد، حدود ۱۵ هزار نفر در سال های بعد مبتلا به دیابت نوع ۲ شده اند. نکته قابل توجه این بوده که در افراد مورد مطالعه ریسک بروز دیابت در آنهایی که روزانه ماست مصرف می کرده اند ۱۷ درصد کمتر از دیگر افراد بوده است.
اینکه ماست چگونه می تواند چنین خاصیت پیشگیرانه ایی داشته باشد دقیقا مشخص نیست ولی دانشمندان حدس می زنند پروبیوتیک های درون ماست (میکروب های خوب آن) با تغییرات مناسبی که در محیط روده می دهند می توانند این اثر را بجای بگذارند.
مهر