تحقيق جديد مرتبط با ميوه هاي ترش مزه و هضم بهتر و کاهش احساس سيري و ناراحتي بعد از صرف غذا بود.
دانشمندان دريافتند اکتينيدين ترکيب منحصر به فرد کيوي به شکستن پروتیین هاي موجود در گوشت قرمز، لبنيات و ماهي کمک مي کند.
سرپرست اين تحقيق دکتر l kaur از دانشگاه مسي در نيوزلند اظهارکرد: با افزايش پروتیین گوارشي بعد از خوردن کيوي ميزان پروتیین کم روده افزايش مي يابد و بر پروتیین کل بدن نيز موثر است.
هضم سريع و کامل پروتیین هاي غذا به دليل آنزيم منحصر به فرد موجود در کيوي رخ مي دهد و فقط آنزيم منحصر به فرد کيوي حتي اگر ديگر پروتیین هاي گوارش موجود نباشد موجب گوار پروتیین هاي موجود در غذا بخصوص غذاهایی مانند ماست، پنير، ماهي تن و تخم مرغ خام مي شود. به همين دليل بعد از صرف وعده هاي غذايي مواد غني از پروتیین کيوي راه حل مناسبي براي هضم خواهد بود.
محققان اظهارکردند: ويتامين C کيوي از پرتقال نيز بيشتر است.
آنها اعلام کردند: نتايج اين تحقيق روشن است که مصرف کيوي سبز رنگ موجب افزايش آنزيم هاي گوارشي بخصوص در معده مي شود و خالي شدن سريع معده به دليل وجود اکتينيدين موجب کاهش احساس پري و نفخ بعد از صرف غذاهایی غني از پروتیین مي شود.