شفا آنلاين:اجتماعی>بازار-کمتر از دو هفته به آغاز ماه مبارک رمضان باقی مانده است. رکود سبب شده تا بدون اینکه دولت برای تنظیم بازار دست به کار شود، فروشندگان خود وارد عمل شده و تخفیفهای مناسبی برای مردم در نظر بگیرند.
به گزارش شفا آنلاين،کمتر از دو هفته به آغاز ماه مبارک رمضان باقی مانده است. رکود همچنان بر بازار حاکم است. دولت هم گویا از این فرصت استفاده کرده و قصد ندارد تا دخالتی برای تنظیم قیمتها، در بازار داشته باشد. تشکلها هم آنقدر از رکود و کسادی بازار نالانند که خود به خود به دنبال جلب مشتری هستند و نیازی نمیبینند که دولت تکلیفی به آنها برای کاهش قیمتها داشته باشد.
کسادی بازار در آستانه ماه مبارک رمضان
در این میان نقش پررنگ تنظیم بازار رمضان را شاید تولیدکنندگانی به دوش کشند که از نبود مشتری و کسادی بازار گلایه دارند و بر این باورند که شاید رمضان، فرصت خوبی برای این باشد که بتوانند بخشی از کالاهای خود را بفروشند و نقدینگی را از این بازار نه چندان پررونق، جمع کنند. به همین دلیل، ترجیح میدهند هنوز که زمان تا رمضان باقی است، از فرصت حداکثر استفاده را کرده و بتوانند کالاهای خود را بفروشند.
از سوی دیگر، برخی بنکداران مواد غذایی نیز میگویند که کارخانجات به خصوص تولیدکنندگان کالاهای اساسی تخفیفهای مناسبی را برای مردم در نظر گرفتهاند؛ چراکه به هرحال فرا رسیدن ماه مبارک رمضان میتواند خود رونقی در بازار ایجاد کند و مردم برای خرید مایحتاج خود حداقل برای یک ماه، به بازار مراجعه کنند و همین امر، بازار را رونق میبخشد. در حالیکه آنگونه که خردهفروشان هم میگویند خریدهای مردمی حتی برای مایحتاج روزمره نیز تقریبا به روز شده و مردم نقدینگی ندارند که بخواهند خریدهای زیادی انجام دهند و مثل گذشته، کالا را انبار نمایند.
اما در این میان، رونق مختص کالاهایی است که در ماه مبارک رمضان، بیشترین مصرف را دارند، اگرچه کالاهای اساسی در این زمره قرار میگیرند، اما برخی اقلام مخصوص هم در سفره های مردم قرار میگیرد که به نظر میرسد آنها هم رونق را در سایه خریدهای مردم برای ماه مبارک رمضان، تجربه کنند. در این میان، البته اصناف نیز برنامه ویژه ای برای ماه مبارک رمضان تدارک دیدهاند که بیشتر متمرکز بر فروشهای فوقالعاده میشود و دیگر، نمایشگاهی در کار نیست.
مردم باز هم جور دولت را در رونق آفرینی کشیدند
البته دو سالی هم هست که دولت شعار رونق تولید و حمایت از مصرفکنندگان را سر داده است و بر این مبنا، طرحهای متعددی را برای خروج از رکود بازار در نظر گرفته است، اما این طرحها در عمل عملیاتی شده است یا نه، هنوز آثار آن مشخصا در بازار دیده نمیشود و بیشتر بازارها، همچنان در رکود به سر میبرند، مگر اینکه مردم خود بخواهند و برخی بازارها را از رکود خارج کنند؛ بنابراین حداقل برای بازار کالاهای اساسی و مواد غذایی، باز هم مردم هستند که دست به کار شده و به جای دولت، بازار را رونق دادهاند.
در این میان گشت و گذار در بازار و سطح شهر هم به خوبی نشان میدهد که دولت نه تنها برنامهای برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان ایفا نکرده است، بلکه حتی در ایام پایانی سال و شب عید سال ۹۴ هم که قرار بود تنظیم بازار انجام شود، دولت نتوانست سربلند از تنظیم بازار بیرون آید و بنابراین مردم به دولت در تنظیم بازار عید ۹۴، کارت زرد دادند.
بر این اساس هم اکنون هم نه خبری از برنامه دولت است و نه قرار است که طرح ویژه ای برای
ماه مبارک رمضان از سوی دولت پیاده شود، بلکه باز هم این مردم هستند که خود تصمیم گرفتهاند علاوه بر اینکه با فروش بیشتر به واسطه کاهش قیمت، بازار را رونق دهند، نقش دولت را هم در خروج از رکود هرچند موقتی به دوش کشند.
جزئیات قیمت کالاهای اساسی ده روز مانده تا ماه مبارک رمضان
گزارش میدانی از بازار کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان، نشانگر ثبات قیمتی است؛ اگرچه برخی تولیدکنندگان نیز از مراجعه بیشتر این روزهای مردم به بازار سوءاستفاده کرده و کمفروشی را باب کردهاند، اما حداقل در ظاهر، دست به قیمت نزدهاند و نرخ ها را افزایش ندادهاند.
گوشت قرمزهم اکنون هر کیلوگرم گوشت چرخکرده ممتاز گوساله ۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان، ران گوساله ممتاز ۳۴ هزار و ۲۰۰ تومان، خورشتی گوساله ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان، راسته گوساله ممتاز ۳۶ هزار و ۶۰۰ تومان، ران گوسفندی ۸۰۰ گرمی ۴۰ هزار و ۸۰۰ تومان است.
همچنین قیمت هر کیلوگرم آبگوشتی گوسفندی ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان، چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفند ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان، گل ماهیچه گوساله ۳۷ هزار و ۳۰۰ تومان، گل ماهیچه سردست گوسفندی ۸۰۰ گرمی ۴۴ هزار و ۳۰۰ تومان و مغز ران گوسفندی ۸۰۰ گرمی ۴۴ هزار و ۴۰۰ تومان، ماهیچه پلویی گوسفند ۸۰۰ گرمی ۳۹ هزار و ۷۰۰ تومان و فیله گوسفندی یک کیلوگرمی ۶۳ هزار و ۴۰۰ تومان است.
مرغ و تخم مرغ
بررسی های میدانی مهر نشانگر این است که هر بسته ۱۸۰۰ گرمی سینه مرغ بدون پوست ۱۷ هزار و ۹۰۰ تومان، مغز ران ۱۸۰۰ گرمی ۱۸ هزار و ۶۰۰ تومان، فیله ساده ۹۰۰ گرمی ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان، چرخکرده سینه و ران بدون پوست و استخوان ۶۸۰۰ تومان، ران و سینه ۱۸۰۰ گرمی ۱۷ هزار تومان، جوجه کباب بی استخوان ۹۰۰ گرمی ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان، بازوی مرغ ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و بال مرغ ۱۱ هزار تومان است.
همچنین قیمت هر بسته ۶ عددی تخم مرغ ۲۸۰۰ تومان، ۹ عددی ۴۲۰۰ تومان، ۱۵عددی ۶۹۵۰ تومان، ۲۴عددی ۹۰۰۰ تومان، ۳۰ عددی ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان و ۲۰ عددی ۷۵۰۰ تومان است.
لبنیات
قیمت کره ۱۰۰ گرمی ۲۳۰۰ تومان، شیر استریل ۱.۵لیتر ۲.۵درصد چربی ۴۲۰۰ تومان، شیر نایلونی ۱.۵درصد چربی ۱۳۵۰ تومان، ماست سون ۱۵۰۰ گرمی ۵ درصد چربی ۶۵۰۰ تومان، پنیر یواف ۱۰۰ گرمی ۱۱۰۰ تومان، پنیر خامهای ۱۰۰ گرمی ۱۲۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه فنا ۱۵درصد چربی ۳۶۰۰ تومان، پنیر پروبیوتیک ۴۰۰ گرمی ۴۶۰۰ تومان، پنیر پاستوریزه یواف ۴۰۰ گرمی ۴۲۰۰ تومان، پنیر کم نمک ۴۰۰ گرمی ۴۳۰۰ تومان، پنیر تازه محلی هر کیلوگرم ۲۸هزار و ۵۰۰ تومان است.
کشک شیشهای ۵۰۰ گرم ۶هزار تومان، کشک سنتی ۲۵۰گرمی ۲۰۰۰ تومان است. همچنین خامه عسلی و خامه کاکائویی ۱۰۰ گرمی نیز ۱۱۰۰ تومان است.
برنج
هر کیسه ده کیلویی برنج پرمحصول ۷۲هزار تومان، طارم دمسیاه ۵ کیلویی ۴۷هزار و ۵۰۰ تومان، طارم معطر ۱۰ کیلویی ۸۰ هزار و ۷۵۰ تومان، هاشمی درجه یک ۵ کیلویی ۴۷ هزار و ۵۰۰ تومان، شیرودی ۵ کیلویی ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان، علی کاظمی ۱۰ کیلویی ۷۹ هزار تومان، هندی سوپرباسماتی ۹ کیلویی ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان و رمضانی ۵ کیلویی ۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان است.
هر بطری روغن مایع ۸۱۰گرمی آفتابگردان ۴۹۰۰ تومان، روغن کنجد یک لیتری۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان، روغن سه لیتری ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان، روغن ذرت ۱۶۵۰ گرمی ۱۸ هزار و ۴۵۰ تومان، روغن سرخ کردنی ۹۰۰ گرمی ۴۴۹۰ تومان، روغن جیوانی یک کیلوگرمی ۲۴ هزار تومان است.
حبوبات و رب گوجه فرنگی
قیمت هر بسته ۹۰۰ گرمی نخود ۴۲۰۰ تومان، لوبیا کشاورزی ۱۰ هزار و ۸۰۰ تومان، عدس ۹۵۰۰ تومان، لوبیا چیتی ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان، لپه ۷۸۵۰ تومان، لوبیا قرمز ۱۱ هزار و ۹۵۰ تومان و لپه باقلا ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان است. هر قوطی رب ۸۰۰ گرمی نیز ۵۶۰۰ تومان است.
قند و شکر و خرما
قیمت هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی ۲۴۰۰ تومان، شکر ۱۷۰۰ گرمی ۵۶۳۰ تومان و قند شکسته ۷۰۰ گرمی نیز ۳۰۰۰ تومان است. همچنین هر بسته خرما درجه یک نیز ۷۲۰۰ تومان و هر بسته خرما درجه دو نیز ۳۵۰۰ تومان است.
مهر