*پوشش و تاثیرات روانی آن
لباسی که نشان از شان انسان است ، باید تضمین کننده آرامش او باشد چرا که همه دنبال راحتی هستیم و آرامش ، این مسئله را به ارمغان می اورد و این بر روح و روان آدمی تاثیر بسزایی دارد.
لباس از لحاظ اخلاقی ، جسمی ، روانی ، اجتماعی و دینی بر افراد تاثیر می گذارد .
از جنبه روانی آن ، حس برتری طلبی که در انسان وجود دارد ، با نوع پوشش به دیگران ابراز و حس برتری او، راضی نگه داشته می شود.
قرآن کریم نیز در سوره اعراف لباس پوشیدن را با دو هدف عیب پوشی و خود آرایی بیان کرده است .
* پوشش و تاثیرات جسمی آن
پوششی که باعث آرامش روان آدمی شود مطمئنا آرامش بخش جسم نیز خواهد بود.
پوشش ، انسان را از عوارض بد طبیعی و غیر طبیعی حفظ می کند و نگهبان جسم و جان است؛ پس در انتخاب لباس بایستی به سایز، جنس و راحتی آن دقت کردچرا که در غیر این صورت نگهبان جسم و جان به دشمن آن مبدل می شود.
*لباس تنگ و سلامت آدمی
امروزه در برخی مناطق گروهی از جوانان را با لباس های تنگ و چسبان می بینیم ولی آیا آنها از تاثیرات این نوع لباس ها آگاهند؟ لباس تنگ و چسبان باعث بسته شدن راه ترشح غدد و چربی و بروز حساسیت و عرق سوز شدن بدن به ویژه در فصل گرما می شود. لباس تنگ ، باعث تاثیرگذاری منفی بر قسمت های مختلف بدن می شود و این باعث به وجود آمدن احساس کوفتگی و خستگی مفرط در اینگونه افراد می شود.
مشکلات گوارشی ،ناباروری در جوانان، عفونت مثانه، کهیر، فشاری و احتمال گسترش تومورهای سرطانی در بافت های بدن از دیگر عوارض خطرناک لباس های تنگ است.
*همه جا و همیشه حرف از پوشش زنان
زنان به خاطر شخصیت و ظرافت وجودی شان و جایگاه والا و با ارزشی که در فرهنگ ایرانی - اسلامی ما دارند بیشتر مورد توجه اند و پوشش آن ها نیز از ان قاعده جدا نیست.
آیا با یک پوشش مناسب نمی توان آزاد بود؟ آیا با یک پوشش مناسب نمی توان از گرمای تابستان در امان بود؟
این حرفها که میخواهم آزاد باشم، گرم است و غیره آیا پاسخی منطقی و عقلانی است؟
در حالی که با پوشش نامناسب و جلب توجه به علت نفوذ پذیری بیش از حد زنان و اطرافیان، باعث بر هم زدن تمرکز و امنیت روحی و آرامش خود و دیگران میشویم و این اختلال را به کانون خانواده منتقل کرده و در پی آن باعث مسمومیت جامعه میشویم.
در نهان رعایت پوشش مناسب، عاقبت اندیشی، رعایت حقوق دیگران و یک نوع احترام و حیرت نهفته است لذا حجاب یک نوع شخصیت مطلوب را برای فرد به ارمغان می آورد.
وقتی دانشمندان غربی معتقدند که غرب از نظر پوشش زن به نجابت رسیده و باید راه رفته را بازگشت آیا شایسته است زنان جامعه، فرهنگ مبتذل غرب را الگوی خود قرار دهند؟ آیا آنان که با فریب کاری، شعار آزادی زن را سر دادند و حجاب را از عفت تفکیک کردند، توانستند با بی بند و باری زنان در غرب و تشویق مردان هوس باز، نظام خانواده را حفظ کنند؟
*الگو برداری از لباسهای غربی به چه علت
جوامع غربی به کمک فناوریهای نوینی چون ماهواره، اینترنت، سینما و حتی کالاهای غربی تلاش میکنند تا با نام تجرد، دموکراسی و گسترش آزادی و حقوق بشر و تساوی و برابر حقوق زنان و مردان فرهنگ غرب را در همه کشورها گسترش دهند.
فضای جهانی امروز بستری را ایجاد کرده که در آن هویت فرهنگی تمام ملل در معرض تغییرات اساسی است.
غرب هجمهای وسیع و همه جانبه به فرهنگ کشورهای جهان سوم آغاز کرده تا در مبنای اعتقادی و فکری آنها تردید ایجاد کرده و زمینه نابودی ارزشها و آداب و رسوم آنها را به وجود بیاورد و اینجاست که با غرب ارزشها و هنجارهای خود را جایگزین کرده و گروهی از جوانان ما به علت عدم درک دقیق و عدم برنامه ریزی، ناخود آگاه تغییر پوشش میدهند.
*پاسخ تعدادی از جوانان به علت تغییر پوشش
م.ه؛ قاچاقچیان کالا، در وارد کردن لباسهای غربی که خارج از دایره لباسهای ماست، بی تقصیر نیستند.
ز.ط؛ فصل تابستان در راه است و هوا بسیار گرم، در این گرمی هوا چطور خودم را بپوشانم؟
در حال حاضر جای خالی فعالان عرصه طراحی لباسهای جایگزین و همچنین نهادهای فرهنگی در جهت ترویج فرهنگ پوشش مناسب به شدت احساس میشود و در کنار این فعالیتها، نقش تک تک اعضای جامعه و خانواده برای بهبود وضعیت پوشش شهروندان بالاخص جوانان بسیار تاثیر گذار است.