دیناروند همچنین یکی از دشواریهای برنامه ارتقای کیفیت نان راعلاقه زیاد مردم کشور به نان سنتی برشمرد و اظهار داشت: حدود 12 سالی میشود که سیاست دولت در راستای توسعه نان صنعتی قرار گرفته است و ادله علمی هم میگوید کیفیت نان صنعتی بهتر و ضایعاتش نیز کمتر از نان سنتی است و این نان برای سلامت مردم بهتر است، اما به همان دلیل که گفته شد موفقیت چندانی در این خصوص به حاصل نشد لذا به این نتیجه رسیدیم که باید نانهای سنتی را اصلاح کنیم.
رئیس سازمان غذا و داروبا بیان اینکه کمیته ای متشکل از دست اندر کاران این حوزه اعم از نانواهای سنتی، سندیکا و اصناف مربوطه و چهرههای دانشگاهی و علمی به همین منظور تشکیل دادیم، تصریح کرد: قرار است از بین موضوعات مطالعه شده و مستند موجود، طرحی استخراج و در شورای عالی سلامت غذایی که به ریاست دکتر روحانی تشکیل میشود به عنوان مصوبه نهایی ارتقای کیفیت نان مورد استفاده عملیاتی قرار گیرد.
دیناروند افزود: در این صورت با برنامه ای 5 ساله ضمن آنکه شیوه پخت را تغییر داده میشود، نظارتها بر آن را نیز گسترش میدهیم؛ افزایش کیفیت آرد، حذف کامل جوش شیرین، جلوگیری از حرارت مستقیمی که به نان میرسد، کنترل دمای پخت خارج از اندازه مجاز، باقی مانده سوخت فسیلی بر روی نان و ازدیاد زمانی که برای بهاصطلاح ور آمدن خمیر در نظر گرفته میشود و مهمتر از همه در نمک بیش از حدی که در نان وجود دارد و ایرادهای دیگری که در این فرآوردهها وجود دارد بازنگریهایی صورت خواهد پذیرفت.
وی در پایان با تاکید مجدد بر ضرورت ارتقای کیفیت نان خاطرنشان کرد: 5 گرم از 5،12گرم سرانه مصرف نمک کشور که حدود 5،2 برابر استاندار مطلوب است، متعلق به نمک موجود در نان است که امیدواریم با اجرای طرح یادشده بتوانیم این مقدار را به 2 گرم کاهش دهیم.
تسنیم