کد خبر: ۶۳۴۳۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۴ - 2015May 26
شفاآنلاین:جامعه>اقتصاد>هیچ‌کس از درآمد زیاد و به دست آوردن پول بدش نمی‌آید. هر کسی با توجه به میزان دانش و شنیده‌هایش دست به کارهایی می‌زند تا در بازار کار به موفقیت مالی برسد و سری میان سر‌ها درآورد، اما رسیدن به ثروت یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد مگر آن‌که دانش مختص به خودش را داشته باشید.
در این نوشتار یک کار‌شناس مالی درباره راه‌های رسیدن به موفقیت مالی و نکته‌های مفیدی در همین زمینه سخن گفته است:


هر کشوری یک سرمایه گذاری متفاوت

هر کشوری سرمایه‌گذاری مختص به خودش را دارد. در زمینه کسب ثروت و مدیریت مالی مقاله‌های متعدد زیادی وجود دارد که برخی راهکارهای عمومی و رایج را به سرمایه‌گذاران و کسانی که می‌خواهند در زندگیشان مدیریت مالی داشته باشند، ارائه می‌دهد، اما راه‌های کسب ثروت در هر کشوری با توجه به موقعیت جغرافیایی و وضعیت اقتصادی خاص آن با دیگر کشور‌ها متفاوت است و ممکن است شیوه‌ای که در یک کشور برای کسب ثروت به‌کار گرفته می‌شود در کشور ما اجرایی نباشد.


بورس، بازاری برای خطرپذیر‌ها

یکی از راه‌های رایج و در عین حال سودآور در ایران که اغلب مردم در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند بازار بورس است. در بازار بورس فرد با سپرده بخشی از سرمایه خود و خرید سهام درگیر یک تعامل مالی با کارگزاران بورس می‌شود، اما سرمایه‌گذاری در بورس هم تا حدودی به روحیه خطرپذیری شما بستگی دارد چون بازار بورس در نوسان است.



اصولا کسانی که قدرت خطرپذیری ندارند ترجیح می‌دهند سرمایه خود را در بانک قرار دهند و سود آن را دریافت کنند. اغلب آدم‌هایی که قدیمی‌تر هستند و سن و سالی دارند یا کارمندان جزو این گروه هستند که به شیوه سنتی ترجیح می‌دهند بانک را به‌عنوان منبع سودآوری خود در نظر بگیرند تا پولشان ایمن باشد و ضرر مالی متحمل نشوند. طبق بخشنامه جدید بانک موظف است ۲۰ درصد سود به سپرده‌های افراد ارائه دهد.


بازار داغ مسکن

یکی دیگر از روش‌های کسب ثروت در ایران فعالیت در بازار مسکن است. عده‌ای در این زمینه با کسی شریک می‌شوند و در این بازار سود قابل‌توجهی به دست می‌آورند. البته این کار به تجربه نیاز دارد و بدون اطلاعات کافی و شناخت بازار مسکن و نوسانات آن نمی‌توان وارد این حوزه شد. علاوه بر مسکن، خرید و فروش ارز و طلا نیز از شیوه‌های کسب ثروت در ایران است که باز هم باید با دانش و آگاهی وارد فعالیت شد.
بعضی از افراد از درآمدی که دارند راضی نیستند و کنار شغل ثابتی که دارند در چند شاخه متفاوت مثل مسکن یا خرید ارز فعالیت می‌کنند و به این ترتیب سرمایه‌شان را اضافه می‌کنند.
هر کدام از این موارد می‌تواند یکی از راه‌های رسیدن به ثروت در کشورمان باشد، اما باز هم تاکید می‌کنم که با توجه به شرایط و اوضاع اقتصادی غالب کشور هر کدام از این شیوه‌های کسب ثروت ممکن است گاهی اوقات کاربرد داشته و در موقعیتی دیگر غیرقابل اجرا باشد. باید بررسی کرد که در شرایط مختلف از کدام شیوه کسب سرمایه می‌توان سود برد.
در حال حاضر بازار بورس یکی از مطمئن‌ترین شاخه‌های سرمایه‌گذاری است که افراد می‌توانند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.


کل پولتان را سرمایه‌گذاری نکنید

یکی از تکنیک‌های بسیار مهم برای موفقیت مالی این است که همیشه باید بخشی از سرمایه‌تان را درگیر یک کار کنید نه همه آن را. برای مثال بین ۵۰ تا ۶۰ درصد سرمایه‌تان را در بخش مورد علاقه‌تان سرمایه‌گذاری و بقیه را پس‌انداز کنید تا اگر خدای ناکرده دچار شکست مالی شدید همه سرمایه‌تان را از دست ندهید.



کسب ثروت، پدر پولدار نمی‌خواهد

در هر زمینه‌ای وارد می‌شوید لازم است که قبلا در مورد آن مطالعه داشته باشید و تنها به شنیده‌ها اکتفا نکنید. کسی که تا به حال در زمینه ارز یا بازار بورس فعالیتی انجام نداده باید قبل از سرمایه‌گذاری با چند کار‌شناس یا افراد باتجربه مشورت کند و خود نیز مطالعه داشته باشد.
افراد زیادی بوده‌اند که ثروت زیادی از طریق پدرشان به آن‌ها رسیده اما به‌دلیل نداشتن دانش مالی تمام ثروتشان را به باد داده‌اند.


بدون برنامه‌ریزی به جایی نمی‌رسید

حتی اگر کسی سواد مالی هم نداشته‌باشد به‌صورت تجربی می‌داند اگر مدیریت مالی روی درآمدش نداشته باشد نمی‌تواند تعادل را در زندگی‌اش ایجاد کند. کسی که روی دخل و خرج خود کنترل نداشته باشد قطعا دچار مشکل خواهد شد.
یکی از راه‌هایی که می‌توانید در زمینه مدیریت مالی سرمایه‌تان انجام دهید نادیده گرفتن حداقل ۲۰ درصد از درآمدتان است. در هر کاری که هستید و هر نوع درآمدی که دارید همیشه این قانون را در ذهنتان ایجاد کنید که ۲۰ درصد از سرمایه را نادیده بگیرید گویی آن پول را اصلا نداشته‌اید. با این کار همیشه خود را مجبور به پس‌انداز کرده‌اید و به‌تدریج می‌توانید ثبات مالی خوبی در زندگیتان ایجاد کنید. این مبلغ را می‌توانید در بانک نگه‌دارید تا به‌تدریج بااضافه‌شدن پس‌انداز‌هایتان در زمینه‌ای خاص سرمایه‌گذاری کنید، اما مابقی درآمدتان را نیز باید با برنامه‌ریزی صرف امور زندگیتان کنید تا بین دخل و خرجتان توازن برقرار کنید.
بهتر است روی هزینه‌های زندگیتان نظارت داشته‌باشید تا حتی‌الامکان آن را کمتر کنید. با یک برنامه‌ریزی درست و با قدم‌های پیوسته می‌توان به‌تدریج به ثبات مالی و ثروت رسید.

شهرام میرزاآقایی / مشاور مالی و مدیر بازرگانی

جام جم سرا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: