به گزارش شفا آنلاین : محمد میرزابیگی در خصو ص برنامههای امسال وزارت بهداشت در حوزه پرستاری با بیان اینکه امسال حدود 45 برنامه کاری در حوزه پرستاری داریم، گفت: این برنامهها با رویکرد آموزشی – علمی، بالینی و سطح جامعه و امور غیربالینی نظام سلامت مثل بهداشت، پیشگیری و... است که معاونت پرستاری آنها را انجام میدهد.
وی با تاکید بر اینکه معاونت پرستاری، معاونت پرستاران نیست بلکه معاونتی است که فعل مراقبت و پرستاری را دربرمیگیرد، اظهار کرد: در زمان نبود معاونت این بخش مغفول مانده بود. در حال حاضر امیدواریم بتوانیم در این عرصه فعال بوده و حوزه مراقبتهای پرستاری را که فقط منحصر به بیمارستان نیست و به کل سطوح جامعه یعنی ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماریها، درمان بیماریها و توانبخشی مربوط میشود را انجام دهیم.
میرزابیگی مراقبتهای پرستاری را در تمام دنیا در عرصههای ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماریها، درمان بیماریها و توانبخشی جاری دانست و با تاکید بر اینکه این مباحث نباید از دید ما نیز مغفول بماند، افزود: برای سطح جامعه ما دو برنامه بسیار برجسته داریم. یکی از این برنامهها توسعه بحث مراقبتهای پرستاری در سطح جامعه و منازل است که قبلا وجود داشته اما عملکرد آن، شرح وظایف، تعرفهها و نظارتها در این زمینه ضعیف بوده است.
معاون پرستاری با بیان اینکه بخشنامههای این برنامه نوشته شده و به زودی کارهای آن انجام میگیرد، ادامه داد: بحث بعدی توسعه اندیشهای به نام "پرستاران پرکتیشنر" است؛ یعنی پرستارانی که لزوما در درجات تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا نیستند، اما با گذراندن دورههای کوتاه مدت چهار تا شش ماهه میتوانند در عرصههایی تسلط پیدا کرده و در سطح جامعه فعال شوند.
وی افزود: این پرستاران در سطوح دیگر نیز مانند گوارش، دیابت، سرطان، ارتوپدی و... میتوانند فعال باشند؛ به این صورت که با گذراندن دورههای مربوطه تخصص پیدا کرده و به فعالیت در حوزهای خاص بپردازند و مراقبتهای پرستاری خود را به صورت تخصصیتر ارائه دهند. محل کار آنها سطح جامعه و سطح نظام سلامت کشور در محیطهای بیمارستانی و غیربیمارستانی است.
به گفته میرزابیگی به طور کلی برای این پرستاران 15 دوره را تعریف کردیم که امیدواریم امسال بتوانیم پنج دوره را در عرصههای مورد نیاز مثل سرطان، گوارش، سالمندی و... ایجاد کنیم. بنابراین این دو کار دو نمونه از برنامههایی است که در سطح جامعه و برای مردم خواهد بود.
میرزابیگی از آغاز تربیت 10هزار بهیار خبر داد و اظهار کرد: اتفاقی که در عرصه کمک پرستاران یعنی ردههایی مثل بهیاری و کمک بهیار افتاد، این بود که ما در حال حاضر تربیت 10 هزار بهیار را کلید زده و آغاز کردیم. شورای تخصصی نیز در این زمینه در معاونت پرستاری تشکیل دادیم که برجاهایی که درخواست تربیت و آموزشی بهیاری میدهند نظارت خواهد کرد به این صورت که توان آنها را سنجیده و اگر واجد شرایط باشند به آنها مجوز میدهد.
وی مدت این دورهها را یکساله عنوان کرد و افزود: امیدواریم این کار به رفع
کمبود نیرو در عرصه کمک پرستار که در گذشته وجود داشته اما به تدریح حذف
شدند، کمک کند. این برنامه نیاز به اعتبار ندارد و با کمک بخش خصوصی انجام
میشود. چارچوب این برنامهها به صورت مشخص دیده شده و برنامهریزیهای آن
انجام شده است.
ایسنا