به گزارش شفا آنلاین،بستنیهای ساده که با نام بستنی وانیلی در بازار وجود دارند و معمولا به شکلهای لیوانی یا قیفی هم عرضه میشوند، تقریبا معادل یک واحد شیر و لبنیات محسوب میشوند. یعنی نصف لیوان بستنی ساده وانیلی، معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 30 گرم پنیر، ارزش تغذیهای دارد. البته فراموش نکنیم که شکر افزوده موجود در بستنیهای وانیلی، باعث میشود قند و کالری آنها از یک واحد لبنیات، بالاتر باشد. حالا اگر ترکیبهای دیگری مانند شکلات یا خامههای نرم و سخت به بستنی ساده اضافه شود، کالری این محصول بهشدت بیشتر میشود و ارزش تغذیهایاش تحت تاثیر قرار میگیرد. بهطور کلی، بستنیهای سنتی حاوی قطعات خامه یا بستنیهای حاوی رنگهای مصنوعی، کالری بالاتر و ارزش تغذیهای پایینتری دارند و مضرات مصرف آنها بیشتر از بستنیهای ساده خواهد بود.
نکته دیگری که درباره بستنیهای شکلاتی یا بستنیهای با روکش شکلات وجود دارد ایناستکه برخی افراد بهدلیل مزایای فراوانی که برای شکلات عنوان میشود، گمان میکنند مصرف بیرویه این ترکیب خوراکی هم مجاز است درحالی که شکلات، علاوه بر کالری زیاد، حاوی چربی گیاهی هم است و زیادهروی در مصرف آن میتواند عوارضی را برای سیستم قلبی و عروقی بدن داشته باشد. با وجود این، افراد لاغری که به دریافت کالری مازاد با خوردن حجم کمتر موادغذایی نیاز دارند، میتوانند گاهی بستنیهای شکلاتی را در برنامه غذایی خود داشته باشند اما استفاده از بستنیهای خامهای که حاوی تکههای خامه است، توصیه نمیشود و مصرف این نوع بستنی باید در برنامه غذایی به حداقل ممکن برسد چون خامه موجود در بستنیهای خامهای، حاوی چربیهای اشباع است و چربیهای اشباع، جزو چربیهای مضر برای تمام گروههای سنی و جنسی هستند و میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی یا افزایش کلسترول خون را بهدنبال داشته باشند. مصرف بستنیهای فلهای رنگی یا میوهای هم که مصرفکننده نمیداند در تهیه آنها از رنگهای مجاز خوراکی استفاده شده است یا نه، باید بسیار محدود شود.
سیمرغ