به گزارش شفا آنلاین،دکتر محمود هادی پور با انتقاد از اظهارات مدیر کل دارو و موادمخدر سازمان غذا و دارو، گفت: صحبت های دکتر پیرصالحی بیانگر سیاست سازمان غذا و دارو در سوق دادن بیماران تالاسمی به سمت مصرف داروهایی است که در کیفیت موثر آنها شبهه وجود دارد. چنین روشی نه از نظر قانونی و نه از نظر اخلاقی پسندیده نیست.
وی با بیان این مطلب که مشکلات داروهایی که وزارت بهداشت به اجبار در اختیار بیماران قرار می دهد به دفعات به این وزارتخانه گزارش شده است، ادامه داد: تا کنون پاسخ جدی یا اقدام عملی در زمینه حل این مشکلات مشاهده نشده است. با این وجود به بهانه کاهش هزینه های دارویی این وزارتخانه دسترسی بیماران به داروهای با کیفیت را محدود و مستلزم هزینه ای گزاف نموده است.
هادی پور افزود: در حالی که وزارت بهداشت مبلغی معادل ۲۰ تا ۲۴ میلیارد تومان هزینه مصارف Off-Label فاکتور ۷ نوترکیب می نماید که حتی در کشورهای صنعتی این هزینه از محل بودجه عمومی سلامت پرداخت نمی گردد، بهانه محدودیت منابع مالی برای فشار به مبتلایان تالاسمی پذیرفته شده نیست.
وی گفت: بیماران تالاسمی امیدوار بودند با روی کار آمدن مدیران سازمان غذا و دارو در دولت یازدهم، به ۶ سال مشکلات دارویی مبتلایان به تالاسمی پایان داده شود ولی متأسفانه اتخاذ تدابیری که از بیرون از این سازمان به مدیران تصمیم ساز دارویی دیکته می شود، منجر به بدتر شدن شرایط دارویی مبتلایان به تالاسمی شده است.
عضو هیئت مدیره انجمن تالاسمی ایران گفت: بنا داشتیم دلایل خود را برای اثبات اهمیت بیمار محوری و تضاد سیاست های دارویی وزارت بهداشت با خواسته بیماران در همایش نقد طرح تحول سلامت بیان کنیم ولی با حذف سخنرانی ها در این همایش، عملا راه بر نقد سیاست های «صنعت محور» وزارتخانه متولی سلامت کشور بسته شد.
مهر