کد خبر: ۵۷۰۳۴
تاریخ انتشار: ۰۴:۴۵ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - 2015April 05
شفاآنلاین_ظاهر اين ميوه شبیه سيب است اما بعضي‌ها مي‌گويند خواص آن حتي از سيب هم بيشتر است! «به» يكي از ميوه‌هاي خاص فصل سرد است كه به دليل طعم گسي كه دارد بسياري اوقات ناديده و دست‌كم گرفته مي‌شود.

به گزارش شفاآنلاین،ظاهر اين ميوه شبیه سيب است اما بعضي‌ها مي‌گويند خواص آن حتي از سيب هم بيشتر است! «به» يكي از ميوه‌هاي خاص فصل سرد است كه به دليل طعم گسي كه دارد بسياري اوقات ناديده و دست‌كم گرفته مي‌شود، اما طرفداران آن مي‌دانند كه «به» اگر به شيوه صحيح پخته شود چه عطر و طعمي به راه مي‌اندازد! كافي است صبح‌تان را با يك لقمه مرباي به، خامه و نان تازه شروع كنيد تا هم از خواص، املاح و ويتامين‌هاي فوق‌العاده آن بهره‌مند شويد و هم انرژي مثبت اين ميوه بهشتي را به كل روزتان منتقل كنيد. 

«به» سرشار از ويتامين‌هاي A و B، املاح، فيبر و تانن است و 100 گرم از آن حدود 57 كيلوكالري انرژي توليد مي‌كند، بنابراين براي كساني كه مي‌خواهند لاغر شوند اين ميوه بسيار مفيد است. حال اگر كنجكاو شده‌ايد كه با خواص و حتي مضرات اين ميوه بيشتر آشنا شويد با ما همراه باشيد. . . 



بهترين «به» در اصفهان!

«به» ميوه‌اي خوش‌طعم و عطر از خانواده سيب است. اين ميوه اگرچه به صورت خام هم خوردني است اما اغلب، پخته آن را به صورت مربا و كمپوت در غذاهايي همچون خورش و خوراك مصرف مي‌كنند. «به» داراي گوشت خشك و كركي است كه طعمي ترش و تقريبا گس دارد، با اين حال وقتي پخته مي‌شود بو و طعمي بسيار خوش پيدا مي‌كند. «به» در فرانسه، يونان، آرژانتين، نيوزيلند و ايران پرورش مي‌يابد. بهترين «به» ايران نيز در اصفهان كشت مي‌شود. اين ميوه را در بعضي استان‌ها ازجمله آستارا، لاهيجان و رامسر «سنگه» نيز مي‌نامند. 

مي‌خواهيد شاد شويد؟ «به» بخوريد!

«به» اثرات مثبتي بر فكر و ذهن مي‌گذارد و از افسردگي جلوگيري مي‌كند، همچنين تقويت‌كننده قلب، كبد و معده است و زخم معده را بهبود مي‌بخشد. علاوه براين، تحريك كننده اشتها، نرم كننده سينه و ادرارآور است و به هضم غذا كمك مي‌كند. جويدن آن خشكي و بوي بد دهان را هم كاهش مي‌دهد.

 حتي قرار دادن تكه‌هاي «به» در خانه باعث خوش‌بو شدن فضا مي‌شود. افرادي كه مرتب از «به» استفاده مي‌كنند كمتر دچار سرطان مي‌شوند چراكه این میوه سرشار از آنتي‌اكسيدان است. خوردن و بوئيدن آن نيز از تهوع و استفراغ جلوگيري مي‌كند. گفته مي‌شود اين ميوه تقويت‌كننده رحم است و خطر سقط جنين را كاهش مي‌دهد. «به» همچنين به دليل دارا بودن پتاسيم، پايين آورنده كلسترول و فشار خون است، در نتيجه از گرفتگي رگ‌هاي كرونر قلب و سكته قلبي پيشگيري 
مي‌كند.

«به» سبز بهتر است يا زرد؟!

این میوه ممكن است مثل سيب سبز كم رنگ يا طلايي زرد باشد. معمولا اول فصل سبزتر است و آخر فصل طلايي‌تر مي‌شود اما هر دوي آنها آماده طبخ هستند. با اين حال اگر «به‌هاي» سبز رنگ را چند روزي خارج از يخچال نگهداري كنيد، رسيده و زرد مي‌شوند اما به ياد داشته باشيد كه بيش از يك هفته آنها را خارج از يخچال نگذاريد چون شروع به خراب شدن مي‌كنند. اين ميوه درون يخچال تقريبا به اندازه سيب دوام مي‌آورد. «به»‌هاي عطري نيز كوچك‌‌تر و داراي پرزهايي روي پوست‌شان هستند كه پس از شستن ميوه به راحتي از بين مي‌روند. 

درمان شوره سر با روغن «به»!

روغن «به» براي جلوگيري از تعريق زياد، شوره سر، سرگيجه، وزوز گوش، تقويت معده، كبد و قلب، بهبود زخم‌هاي دهاني، خونريزي‌هاي ريوي، اسهال مزمن و زخم روده بسيار مفيد است. براي تهيه اين روغن كافي است آن را كاملا بپزيد و آبش را بگيريد سپس آب «به» را با نصف آن مقدار روغن زيتون بجوشانيد تا آبش تبخير شود و فقط روغن باقي بماند، البته دقت كنيد كه روغن نسوزد. 



ميوه‌اي كه مژه‌ها را پرپشت مي‌كند!

اين ميوه تقویت کننده معده و متوقف كننده اسهال‌هاي ساده و خوني است. در بهبود ورم حاد روده‌ها، خونريزي‌هاي قاعدگي و بواسيري، سوزش مجاري ادرار، تنگي نفس، سردردهاي مزمن و التهاب‌هاي مختلف نيز بسيار موثر است. علاوه بر اينها باعث تقويت اعمال دستگاه گوارش و كاهش مخاط و سرفه مي‌شود. از خواص ديگر اين ميوه خوش‌طعم مي‌توان به از بين رفتن برفك دهان، خونريزي لثه، آبريزش چشم، ريختن مژه و رفع ترشحات زنانگي اشاره كرد. 

«به دانه»، بهترين التيام براي بواسير!

دانه «به» از بهترين درمان‌ها براي التهاب‌هاي دستگاه گوارش و مخاط‌ها، سرفه‌هاي خشك، سينه درد، تب و گرفتگي صدا به حساب مي‌آيد اما بايد از جويدن و بلعيدن آن بپرهيزيد زيرا اين دانه حاوي يك ماده سمي و مضر است، بنابراين چند عدد «به‌ دانه» را مدتي در دهان نگه داريد و بمكيد تا لعاب آن خارج شود، سپس آنها را بيرون بريزيد. همچنين مي‌توانيد چند عدد «به‌ دانه» را در آب داغ خيس كنيد و لعاب آن را بخوريد. لعاب دانه «به» براي ترميم زخم‌ها و سوختگي پوست در اثر آتش يا آفتاب بسيار مفيد است. براي التيام بواسير نيز مي‌توانيد لعاب «به دانه» را روي موضع مورد نظر بماليد. 

«به» فرزندتان را نابغه مي‌كند!

در مورد «به» نكات و عقايد جالبي وجود دارد، ازجمله اينكه: 

- در قديم، زنان دانه «به» را مي‌كوبيدند، در مقداري آب خيس کرده و از لعاب آن براي فر كردن موها استفاده مي‌كردند.

- در يونان، افرادبه عنوان تشريفات ازدواج از ميوه «به» استفاده مي‌كردند. آنها این ميوه را به طرف ارابه عروس و داماد پرت مي‌كردند و بر اين عقيده بودند كه «به» نشانه‌اي از باروري است. 

- يك نظريه در مورد «به» اين بود كه اگر زنان باردار این ميوه را زياد بخورند، بچه آنها نابغه و زيبا خواهد شد!

- اروپايي‌ها بر اين باورند كه این ميوه به هضم گوشت كمك مي‌كند، به همين دليل اغلب با گوشت‌هاي چرب، «به» مصرف مي‌كنند.

- مي‌گويند با خوردن «به»،  عرق بدن خوشبو مي‌شود.

اين ميوه چه طبعي دارد؟!

«به» شيرين طبيعت گرم و ‌تر، «به» ترش طبيعت سرد و خشك و «به» ملس نيز طبیعت معتدل دارد. دانه آن نيز طبيعتي سرد و‌ تر دارد. جالب است بدانيد كه مصرف این میوه پيش از غذا باعث يبوست و پس از غذا باعث نرمي مزاج مي‌شود. 

«به» چه فوایدی دارد؟!



میوه «به» ضرر هم‌دارد؟

- خوردن ميوه نارس و خام «به»، توصيه نمي‌شود زيرا بسيار ديرهضم و قابض است، همچنين «به» شيرين و خام براي اشخاص گرم‌مزاج مضر است. 
- كرك يا پرز روي «به»، هضم سنگيني دارد و براي حلق و صدا بسيار مضر است، بنابراين بايد قبل از خوردنش، پرزهاي روي آن را پاك كنيد. 

«به» را چگونه مصرف كنيم؟!

- براي معالجه اسهال و ورم روده بزرگ 40 تا 50 گرم «به» را خرد كرده و 15دقيقه در يك ليتر آب بجوشانيد و مصرف كنيد. 

- «به دانه»، ورم معده را معالجه مي‌كند. براي اين منظور بايد 4 گرم آن را در 120 گرم آب خيس كنيد، سپس آن را آنقدر هم بزنيد تا مايعي شكل سفيده تخم‌مرغ به دست آيد. 

- جوشانده برگ درخت «به»، بي‌خوابي را درمان مي‌كند. براي اين منظور بايد يك مشت برگ‌هاي تازه آن را 10 دقيقه در یک ليتر آب جوش بريزيد تا دم بكشد، سپس آن را صاف كرده و با عسل شيرين كنيد. دو قاشق سوپ‌خوري از اين جوشانده را قبل از خواب بنوشيد. 

- براي رفع بي‌خوابي 30 گرم شكوفه «به» (تازه يا خشك كرده) را در یک ليتر آب جوش با عرق بهار نارنج مخلوط كنيد و بنوشيد. 

- براي درمان سوختگي، سرما زدگي و برطرف كردن انواع ترك‌هاي صورت و لب 100 تا 150 گرم «به دانه» را در یک ليتر آب بجوشانيد و روزي چند مرتبه به ناحيه مورد نظر بماليد. 

- شربت «به‌ليمو» حرارت بدن را كاهش مي‌دهد. براي تهيه اين شربت 250 گرم آب «به» را با سركه، آب ليموي صاف و گلاب (هر يك به مقدار 150 گرم) و مقداري قند بجوشانيد تا قوام بيايد. 

سیب سبز

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: