کد خبر: ۵۳۴۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 02
شفا آنلاين-اگر شما جزء افرادی هستید که روزانه چندین ساعت با هدفونی در گوش و با صدای بلند موسیقی گوش می دهند، باید نگران قدرت شنوایی خودتان بشوید!

به گزارش شفا آنلاين،در حال حاضر خطر ناشنوایی نزدیک به یک بیلیون نفر در سراسر جهان را تهدید می کند. تهدیدی که سر منشأ آن به رواج یافتن گوش کردن های طولانی مدت به موسیقی آن هم به وسیله هدفون است. به همین خاطر دانشمندان توصیه می کنند که روزانه تنها یک ساعت موسیقی گوش کنید. بر این اساس، نیمی از نوجوانان و جوانان 12 تا 35 سال با میزان صدای بلندی که برای شنوایی به شدت خطرناک است به آهنگ های بیشماری که در وسایل الکترونیکی شخصی خود دارند گوش می دهند.


علاوه بر این تقریباً 40 درصد نوجوانان هنگام ورزش کردن یا در رستوران ها بدون توجه به صدای سرسام­آوری که در گوششان پخش می شود ساعت ها به آهنگ هایی با ریتم تند گوش می دهند. تحقیقات انجام شده نشان داده اند، گوش کردن به صدایی بیشتر از 85 دسیبل به مدت 8 ساعت یا 100 دسیبل برای 15 دقیقه به گوش آسیب می رساند. یک دستگاه شخصی کوچک پخش موسیقی صدایی بین 75 تا 136 دسیبل دارد، که اغلب مردم به صورت میانگین صدای دستگاه خود را بین 75 تا 105 تنظیم می کنند. طبیعتاً این میزان صدا در کنسرت ها و کلاس های ورزشی بسیار بیشتر است، اتفاقی که به شدت شنوایی را تحت تأثیر قرار می دهد.

عدم توجه به صدایی که با آن موسیقی گوش می دهیم یا سایر صداهایی که در محیط اطراف ماست، در کوتاه مدت موجب کم شدن قدرت شنوایی و در طولانی مدت حتی می تواند منجر به ناشنوایی بشود. در واقع سه عامل شدت، بلندی صدا و مدت زمان گوش دادن به موسیقی رابطه مستقیمی با میزان و قدرت شنوایی فرد دارند. رابطه ای آسیب زا که با کاهش تعداد ساعت گوش کردن به موسیقی می توان از وقوع آن جلوگیری کرد. بنابراین هر چه قدر سخت و غیر ممکن اما برای حفظ شنوایی لازم است، روزانه تنها یک ساعت موسیقی گوش کنید و حواستان باشد که میزان صدای آن چندان بالا نباشد.




شفقنا




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: