کد خبر: ۴۹۷۲۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - 2015February 16
دانشیار جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین:
شفاآنلاین- دانشیار گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه 3 عامل مهم در سوختگی مورد توجه است گفت: اینکه فرد با چه شدت و وسعتی دچار سوختگی شده است و سوختگی با چه وسیله ای رخ داده است از عوامل مهم سوختگی است.

دکتر سید مهدی موسوی زاده در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین درباره عوامل مختلف سوختگی اظهار کرد: سوختگی هایی که در اثر جریان های الکتریکی صورت می گیرد ممکن است به صورت سطحی آسیب زیادی را به فرد وارد نکند. اما آسیب عمقی این نوع سوختگی ها درعضلات استخوان و اعصاب تاندوم ها به حدی زیاد است که ممکن است فرد کارایی آن عضو بدنش را از دست بدهد.

وی همچنین درباره سوختگی هایی که بر اثر حرارت به وجود می آید گفت: این نوع سوختگی ها بنابر شدت حرارتی که منعکس می شود فرد را با ضایعاتی مواجه می کند.

دکتر موسوی ادامه داد: درمان سوختگی های مجاری تنفسی که در اثر سوختگی های حرارتی در محیط های بسته به وجود می آید بسیار سخت است و مشکلات جدی را برای فرد به وجود می آورد و میزان مرگ و میر نیز در افراد را افزایش می دهد.

فوق تخصص جراحی پلاستیک با بیان اینکه به طور کلی سوختگی های پوستی از لحاظ شدت به 3 دسته درجه یک ، دو، و سه تقسیم می شوند خاطرنشان کرد: سوختگی های درجه یک تنها در حد قرمزی است و آسیب جدی را برای فرد ایجاد نمی کند. اما سوختگی های درجه دو سطح پوشش اولیه پوست را از بین می برند و تا حدی سطح عمقی پوست را نیز دچار آسیب دیدگی می کنند.

وی اضافه کرد: در سوختگی های درجه دو ضواعد پوستی (مجاری عرق، غدد چربی)باقی می مانند که با استفاده از آنها می توان به تدریج به بازسازی سلول ها پرداخت. اما در سوختگی های درجه سه علاوه براینکه سطح پوست می سوزد عمق پوست نیزاز بین می رود و پوست توان بازسازی خود را از دست میدهد . به همین خاطر در این درجه از سوختگی ها افراد نیاز به عمل جراحی و ترمیم ضایعات سوختگی دارند تا با استفاده از روش های مختلف مانند پیوند پوست بتوانند سوختگی را ترمیم کنند.

وی با اشاره به این  که توقع افراد نسبت به شدت ضایعه و نتایج عملیاتی عمل جراحی باید واقع بینانه باشد تصریح کرد: در سوختگی های عمیق و وسیع با وجود انجام تمام عمل های جراحی هیچ وقت فرد به ظاهر اولیه خود بعد از سوختگی بر نمی گردد. ولی در سوختگی های سطحی درجه یک و دو در صورتی که سوختگی دچار عفونت نشود و پانسمان ها دقیق انجام شود بهبودی به صورت کامل صورت می گیرد.

دانشیار گروه جراحی پلاستیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین درباره باقی ماندن جای سوختگی هایی که در گذشته اتفاق افتاده است گفت: سوختگی هایی که بر روی بدن باقی می ماند باعث بد شکلی، عارضه و یا حتی محدودیت تحرک در قسمت های مختلف بدن می شود و در بعضی موارد نیز اعمال جراحی متعددی برای اصلاح مشکل نیاز می شود و سال های بسیار آن فرد را مستلزم مراجعه به جراحان پلاستیک می کند.

وی همچنین تاکید کرد: تمام سوختگی ها در صورتی که سطح آن زیاد نباشد و کمبود های آب  بیمار به درستی جبران شود و بیمار نیز زنده بماند قابل درمان است.

فوق تخصص جراح پلاستیک با بیان اینکه جراح پلاستیک در دو بخش خصوصی و دولتی از هم جدا می شوند خاطرنشان کرد: جراحی پلاستیک در دو بخش دولتی و دانشگاهی طیف وسیعی از بیماری ها را پوشش می دهند .آنها شامل درمان ضایعات مادرزادی، درمان ناشی از تصادف ها در قسمت های مختلف بدن، پیوند های میکروسکوپی واندام های قطع شده، بازسازی نقایص ناشی از عمل های جراحی خوش خیم و سرطانی و همچنین درمان شکستگی های استخوان ها ی سر و صورت و ترمیم ضایعات دست و پا و تاندومها هستند.

دکتر موسوی ادامه داد: درصد کمی از افراد برای اصلاح زیبایی خودشان در قسمت های مختلف صورت و بدن به جراحان پلاستیک در بخش دولتی مراجعه می کنند و بیشتر افراد برای انجام جراحی های زیبایی به جراحان پلاستیک در بخش های خصوصی مراجعه می کنند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۵
0
0
ممنون از اطلاعات خوبتون واقعا سپاسگذارم
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: