کد خبر: ۴۹۵۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۸ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - 2015January 29
شفاآنلاین-مایکروسافت با طراحی و تولید نسخه 10 ویندوز که اساسا یک فلسفه جدید را پی می‌گیرد، توانسته در مدت زمانی اندک، توجهات بسیاری را به خود جلب کند. تقریبا هر روزه شاهد آنیم که اخبار و اطلاعاتی پیرامون این نسخه ویندوز و امکانات جدید و بهبود یافته آن در سطح نت منتشر می‌شود و تحلیلگران پیرامون آن به بحث و تبادل نظر می‌پردازند.
به گزارش شفاآنلاین، برای مدت‌ها کاربران لینوکس منتظر ورود نسخه‌های خوب دسکتاپ از این سیستم عامل با ثبات بوده‌اند. تلاش‌هایی نیز در این میان شده و نسخه‌های Fedora و Ubuntu و سایر نسخه‌های منشعب ‌از آن‌ها توانستند در سال‌های اخیر، سهم به مراتب بیشتری ‌از بازار دسکتاپ به دست آورند؛ اما گویا اکنون قرار است ویندوز نسخه 10 این تلاش‌ها را ناکام بگذارد.
مایکروسافت با طراحی و تولید نسخه 10 ویندوز که اساسا یک فلسفه جدید را پی می‌گیرد، توانسته در مدت زمانی اندک، توجهات بسیاری را به خود جلب کند. تقریبا هر روزه شاهد آنیم که اخبار و اطلاعاتی پیرامون این نسخه ویندوز و امکانات جدید و بهبود یافته آن در سطح نت منتشر می‌شود و تحلیلگران پیرامون آن به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. 

این سیستم عامل که در صدد است تا محیط کاری کاربران را‌ یکپارچه در‌آورده و فاصله بین موبایل و دسکتاپ را حذف و محو کند، با امکانات جدیدی همراه شده ‌که کاربران ویندوز از مدت‌ها پیش انتظار آن را می‌کشیدند و در سایر سیستم عامل‌ها نظیر OS X و لینوکس پیش از این موجود بوده است. 

اما به رغم این، مایکروسافت در نسخه 10 ویندوز امکاناتی مافوق تصور کاربران نیز ارائه کرده ‌که از جمله آن باید به ورود کورتانا یعنی دستیار صوتی هوشمند مایکروسافت که پیش از این تنها در سیستم عامل موبایل این شرکت وجود داشت، به ویندوز 10 سخن گفت. این‌ها همه حاکی از آن است که مایکروسافت با ورود نسخه 10 ‌ویندوز یکی از کامل‌ترین و بهینه‌ترین سیستم عامل‌های خود و جهان را به کاربران معرفی خواهد کرد و از این منظر بازار سایر سیستم عامل‌ها را به خطر خواهد انداخت.

قطعا در این میان، یکی از سیستم عامل‌هایی که متأسفانه بازار خود را از دست خواهد داد، سیستم عامل لینوکس و نسخه‌های معروف آن همچون Fedora و Ubuntu است. طی سال‌های اخیر از سوی مجموعه لینوکس، تلاش‌های بسیار خوبی شده بود تا یک نسخه از این سیستم عامل را در اختیار کاربران دسکتاپ قرار دهند و به واسطه آن سهم بازار دسکتاپ را از آن خود کنند. مدیر شرکت کانونیکال اشاره کرده بود که در سال ۲۰۱۵ Ubuntu قصد دارد به رقم ۲۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان برسد. 

امکانات جدید و بهینه‌ای که در سیستم عامل Ubuntu ارائه شد، به ویژه در نسخه‌های جدید، امید‌ها را برای کاربران این سیستم عامل افزایش داده بود تا در ‌‌نهایت بتوانند این سیستم عامل را به جایگاه درخوری که دارد برسانند، به ویژه آنکه شکست‌های مایکروسافت در ویندوز نسخه ۸ این امید‌ها را برای کاربران لینوکس چندین برابر ساخته بود.
اکنون گویا ویندوز 10 تا حد زیادی درهای امید را به طراحان لینوکس می‌بندد. امکانات جدیدی که در این نسخه از ویندوز ارائه می‌شود، تقریبا‌‌ همان چیزی است که کاربران از یک سیستم عامل قوی توقع دارند و مهم‌تر از آن اینکه مایکروسافت به خوبی به مشتریان خود گوش می‌دهد. 

تا همین جا نیز که ویندوز 10 در نسخه Preview عرضه شده، ‌این موضوع به خوبی روشن است که طراحان ویندوز 10 به خوبی به نیاز‌ها و خواسته‌های کاربران خود توجه می‌کنند و آن‌ها را مد نظر قرار داده‌اند و حتی همان گونه که گفته شد، چیزی بیش از آنچه ‌کاربران ویندوز انتظار دارند در این نسخه از سوی مایکروسافت ارائه خواهد شد؛ اقدامی که طراحان لینوکس هیچ ‌گاه آن گونه که باید به آن توجه نکردند. 

در واقع در زمانی که مایکروسافت در ضعیف‌ترین حالت و وضعیت خود قرار داشت، یعنی در زمان ویندوز نسخه 8، طراحان لینوکس به هیچ وجه به اندازه کافی به این نقاط ضعف توجه نکردند و در صدد پوشش آن‌ها یا استفاده از آن‌ها برای تقویت سیستم عامل خود بر‌نیامدند. 

البته دلایل این امر متعدد است و همه آن‌ها به ورود نسخه 10 ویندوز باز‌نمی‌گردد. بخشی از این موارد، ناشی از تعدد نسخه‌های ‌لینوکس است که مانع از جمع شدن جامعه لینوکس در یک نقطه و با یک رهبری واحد می‌شود. از سویی، حتی همین نسخه‌های مختلف در لینوکس نیز پیاپی در حال رقابت با یکدیگر و نه رقبای اصلی یعنی OS X و ویندوز هستند. 

همچنین غیر انتفاعی بودن اغلب این نسخه‌ها و رایگان عرضه شدن آن‌ها، مانع از آن شده ‌که ‌‌جدی ‌روی این نسخه‌ها و بهینه سازی آن‌ها تلاش شود و فقدان سرمایه‌گذاری عظیم بر روی لینوکس ـ به دلیل ریسک بالای آن ـ منجر به آن شده ‌که پیشرفت این نسخه‌ها نسبت به سایر رقبا کند‌تر باشد. نمونه عینی این امر را در فقدان وجود نرم‌افزارهای اصلی در ویندوز و OS X برای لینوکس می‌بینیم.
البته این‌ها هیچ یک به این معنا نیست که لینوکس و نسخه دسکتاپ قدرتمند آن شکست خورده است و زمانی که از شکست این نسخه‌ها سخن می‌گوییم، به هیچ وجه این معنی را در نظر نداریم که آن‌ها ناپدید خواهند شد؛‌ شکست این نسخه‌ها در جذب مخاطبان بیشتر و نه از دست دادن کاربران فعلی مد نظر است. 

از جمله مهم‌ترین دلیل ادامه این نسخه‌ها، رایگان بودن آن‌هاست که هنوز برای بسیاری از کاربران ارزشمند است؛ اما این مورد نیز از سوی ویندوز 10 به خطر افتاده، زیرا مایکروسافت بروزرسانی ویندوز 10 را برای همه کاربران ویندوز 7 و 8 رایگان کرده است. 

اما همچنان لینوکس در بخش‌هایی قدرتمند‌تر از ویندوز خواهد ماند و امنیت بالای آن مزیت اصلی لینوکس را تشکیل می‌دهد. تنها نکته‌ای که باقی است، اینکه ویندوز 10 و مایکروسافت، گویی رویاهای لینوکس را برای تبدیل شدن به یک سیستم عامل دسکتاپ پر مخاطب تا حد زیادی خراب کرده‌ و این تنها ناشی از توجه این شرکت به نقاط ضعف خود و احترام به خواست مشتریان و کاربران است.

تابناک
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: