کد خبر: ۴۸۸۵۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - 2015January 23
شفا آنلاين-رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران سه گروه از افرادی که می‌توانند بدون آزمون پروانه وکالت اخذ کنند را معرفی کرد.
طبق یافته‌های تاریخی و گفته‌های مورخان، در ایران باستان افرادی به‌نام سخگویان قاضی به مردم مشاوره می‌دادند و در محاکم به ایراد سخن و مدافعه از دیگران می پرداختند. همچنین طبق برخی اسناد در 5 هزار سال پیش در تمدن سومری وکیل به دفاع از متهم می‌پرداخت.

اما در زمان مشروطیت وکلای غیر رسمی یا افرادی که آشنا به نگارش، معلومات، دانش فقهی، فصاحت و بلاغت کلام بودند با توسل به مبانی استنباط حقوق اسلامی، شرعی، فلسفی و با شعر و ادب به دفاع از موکلین خود می‌پرداختند.

در زمان وزارت عدلیه فروغی، برابر قانون تشکیل عدلیه، وکلا موظف شدند برای امکان شرکت در محاکم، قبلا امتحان داده و تصدیق نامه بگیرند.

در سال هزار و سیصد، اولین مجمع وکلای دادگستری تشکیل و لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، 31 سال بعد به تصویب رسید.

این کانون همواره از آن سال تا به امروز وجود داشته و با فراز و نشیب‌های بسیار به فعالیت خود ادامه داده است.

همانگونه که در بالا آمده امتحان دادن برای ورود به کار وکالت از زمان‌های گذشته عمل مرسومی بوده و افرادی که قصد وکالت داشتند با آزمون‌های مختلف صلاحیتشان باید بررسی می‌شد.

امروزه نیز هر ساله اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران‌ (اسکودا) آزمونی را با عنوان آزمون وکالت برگزار می‌کند و افرادی که دارای مدرک کارشناسی به بالای دانشگاهی و یا معادل آن در حوزه‌های علمیه هستند در رشته‌های قضایی و حقوقی در آن شرکت می‌کنند.

آزمونی که پس از قبولی در آن تازه راه اصلی و طولانی داوطلبین وکالت برای رسیدن به هدفشان شروع می‌شود.

اما جسته و گریخته سخنانی به گوش می‌رسد مبنی براینکه برخی افرادی که مدرک دکتری حقوق دارند می‌توانند بدون آزمون پروانه وکالت دریافت کنند که رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران این موضوع را تکذیب کرد و از استثنائات این حرفه سخن گفت.

بهمن کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، درباره افرادی که می‌توانند بدون آزمون پروانه وکالت بگیرند، گفت: سه گروه از افراد می‌توانند طبق قانون بدون آزمون اقدام به دریافت پروانه وکالت کنند.

وی افزود: گروه اول افرادی هستند که کارمند دولتند. این افراد باید با 30 سال سابقه بازنشسته شده باشند و 5 تا 10 سال متوالی هم سابقه کار در قسمت‌های حقوقی و لیسانس قضایی هم داشته باشند. این افراد با گذراندن نصف دوره یعنی 9 ماه کار‌آموزی بدون آزمون وارد کانون وکلا می‌شوند.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران اظهار داشت: نمایندگان مجلس که یک دوره تمام نماینده باشند و لیسانس حقوق داشته باشند، گروه دوم محسوب می‌شوند.

کشاورز در تشریح گروه سوم بیان داشت: قضات دادگستری با حداقل 5 سال سابقه کار قضایی از کارآموزی و آزمون معاف هستند و اگر سابقه دو سال قضاوت داشته باشند در اولین اختبار شرکت خواهند کرد و باز هم کارآموزی و آزمون ندارند و می‌توانند پروانه وکالت را اخذ کنند.

به هرحال وکالت آنقدر شغل شریف و البته خطیری است که وجود دروازه‌هایی برای ورود افراد به این حرفه وجود داشته باشد.





فارس




غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
لیلا مرادی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۵
0
0
باسلام بنده لیسانس حقوق هستم داور حقوقی هستم ۳ساله کار داوری میکنم و ۲۹۴رای صادر کردم که تا حالا ابطال نداشتم ازمون مشاوران هم شرکترکردم اما قبول نشدم امکانش هست ۳۰میلیون تومان پول بدم و پروانه وکالت مشاوران و بخرم تو کردستان هستم واین شماره تماسم 09198477891
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۴
0
0
ایا میشود پروانه وکالت ?
امید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
0
0
کانون وکلا با تصویب مصوبه ای خلاف قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب۱۳۷۶ شرکت فارق التحصیلان فوق لیسانس و دکتری حقوق را که فاقد مدرک کارشناسی حقوق هستند ممنوع اعلام کرده وهیات مدیره کانون وکلا اکنون سال هاست به اجرای این مصوبه خلاف قانون ادامه می‌دهد نکته جالب ضمانت اجرای تخلف از این قانون است بموجب همین قانون اعضای هیئت مدیره کانون وکلا که بر خلاف مفاد این قانون عمل کنند به محرومیت دایم از عضویت در هیئت مدیره کانون وکلاء محکوم خواهند شد ضمنا به محرومیت موقت از وکالت به مدت۳تاپنجسال هم محکوم می‌شوند که یعنی هیچ کدام از اعضای هیئت مدیره کانون وکلا و اسکودا نباید در این سمت باشند و دفتر آنها نیز باید از سه سال تا پنج سال تعطیل گردد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: