کد خبر: ۴۶۳۱۹
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۱۲ دی ۱۳۹۳ - 2015January 02
شفا آنلاین:معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 40 درصد مراجعه به پزشکان با خودمراقبتی کاهش می یابد.
به گزارش شفا آنلاین، دکتر علی اکبر سیاری در سومین کنگره «آموزش بیمار و خودمراقبتی» با بیان این مطلب گفت: با وجود 12 میلیون دانش آموز در مدارس و بالغ بر 4 میلیون و 600 هزار دانشجو در دانشگاه های کشور و همچنین گسترش سواد سلامت در بین مردم طی سال های اخیر می توان با گسترش خودمراقبتی از 40 درصد مراجعات به پزشکان در جامعه جلوگیری کرد.

وی افزود: با گسترش خودمراقبتی همچنین قادر خواهیم بود از 17 درصد مراجعات به متخصصان و همچنین بخش عظیمی از مراجعات به اورژانس های بیمارستانی پیشگیری کرد.

وی بیان داشت: اجرای 4 امر مهم در جامعه که به پیاده سازی اهداف نظام سلامت کمک شایانی می کند عبارتند از عدالت، سلامت، رضایت مردم از زندگی و رفاه اجتماعی.

دکتر سیاری گفت: معاونت بهداشت در این راستا 6 برنامه و 8 پروژه اساسی در دست اجرا دارد که یکی از بزرگترین این برنامه ها گسترش خودمراقبتی در جامعه است.

وی به ابلاغ سیاست های کلی سلامت توسط رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و بیان داشت: در این سیاست ها بر توانمندسازی مردم در زمینه سلامت و خودمراقبتی و مسئولیت پذیری شان در این خصوص تاکید شده است.

معاون بهداشت خاطرنشان کرد: ارتقای کیفیت زندگی در جامعه موجب کاهش هزینه های بیماری ها می شود و این امر مختص آگاه سازی کادر جامعه پزشکی و پرستاری نیست بلکه کل مردم باید آگاه شوند.

وی ادامه داد: سبک زندگی کنونی و شهرنشینی موجب بروز بیماری های جدید و توسعه بیماری های غیرواگیر و مزمن در جامعه شده است که با پیشگیری می توان از ابتلا به بسیاری از این بیماریها جلوگیری کرد.

دکتر سیاری گفت: مصرف سیگار و کم تحرکی موجب چاقی، فشار خون، اضافه وزن و سایر مشکلاتی می شود که در نهایت موجب بروز بیماری هایی نظیر دیابت و بیماری های قلبی و گسترش آنها در جامعه می شود.

وی افزود: خودمراقبتی یک بحث اکتسابی است یعنی برای مسلح شدن مردم به آن نیاز به گسترش آموزش و برنامه های رسانه ای زیادی داریم.

معاون بهداشت بیان داشت: بیش از 80 درصد بیماری های قلبی، 90 درصد دیابت نوع 2 و یک سوم سرطان ها با خودمراقبتی و آموزش مردم قابل پیشگیری است.

وی افزود: خودمراقبتی ارزش افزوده فراوانی دارد زیرا اگر موجب کاهش مصرف نمک که هم اکنون در ایران دو برابر میزان استاندارد مصرف می شود، یا کاهش فشار خون ناشی از مصرف نمک یا کاهش مصرف سیگار در جامعه شود نتایج بسیار خوبی در جامعه در جهت کاهش هزینه ها و توسعه سلامتی خواهد داشت.

گفتنی است سومین کنگره آموزش بیمار و خودمراقبتی تا 12 دیماه در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه خواهد داشت.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: