کد خبر: ۴۴۹۹۹
تاریخ انتشار: ۰۳:۳۰ - ۰۲ دی ۱۳۹۳ - 2014December 23
شفاآنلاین-خمیر مرغ یکی از آلودگی های جدی بود که در زمینه تولید سوسیس و کالباس مطرح شد تا جایی که وزارت بهداشت و سازمان غذار و دارو استفاده از آن را ممنوع اعلام کرد. بنا بر گزارش های رسیده، در خمیر مرغ که یکی از مواد تولید سوسیس و کالباس است،آلایندگی هایی وجود داشت. بعضي از خمير مرغ‌هاي توليدي...
به گزارش شفاآنلاین،خمیر مرغ یکی از آلودگی های جدی بود که در زمینه تولید سوسیس و کالباس مطرح شد تا جایی که وزارت بهداشت و سازمان غذار و دارو استفاده از آن را ممنوع اعلام کرد.

بنا بر گزارش های رسیده، در خمیر مرغ که یکی از مواد تولید سوسیس و کالباس است،آلایندگی هایی وجود داشت. بعضي از خمير مرغ‌هاي توليدي طبق شرايط استاندارد توليد نمي‌شدند وعکس هایی از تهیه این خمیر منتشر شد که نشان می داد گاهي استخوان مرغ در آن له مي‌شود كه آلايندگي ايجاد مي‌كند و گاهي بافت‌هاي غيرگوشت مثل غضروف در آن وجود داردو بنابراين نتیجه هم این شد که خمير مرغ از نظر ارزش غذايي و كيفيت اجازه توليد ندارد.

اما در حالی که می رفت خیال افکار عمومی از عدم استفاده از این خمیر راحت شود، در چند روز گذشته رئیس سازمان دامپزشكي از مجاز بودن خمير مرغ خبر داد تا بالاخره معلوم نشود استفاده از این خمیر ممنوع است یا خیر؟

ماجرا هم از این قرار بود که همین چند روز پیش  رئيس سازمان دامپزشکي از مجاز بودن خمير مرغ خبر داد تا دوباره ماجراي خمير مرغ به خبر اول رسانه ها تبديل شود.

رئيس سازمان دامپزشکي در اين خصوص گفت: اين تصميم که استفاده از خميرمرغ مانعي ندارد و مجاز است در جلسه مشترکي که دوازدهم آذرماه با سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد برگزار شد گرفته شده و در آن جلسه، پس از ارائه توضيحاتي از سوي سازمان دامپزشکي مبني بر معرفي چگونگي توليد خميرمرغ در خطوط مجاز توليد، به اين نتيجه رسيديم که اگر خميرمرغ در اين بستر بهداشتي و نظارتي توليد ‌شود، داراي هيچ مشکلي نيست. او توضيح داده که براساس اين جلسه مشترک و تفاهم‌هاي صورت گرفته توليد و استفاده از خميرمرغ هيچ مشکلي ندارد و سازمان دامپزشکي از محصولي که با شرايط بهداشتي مناسب و عمر ماندگاري استاندارد توليد مي‌شود، حمايت مي‌کند.

اين سخنان رئيس سازمان دامپزشکي اما در حالي بود که سازمان غذا و دارو استفاده از خمير مرغ را ممنوع اعلام کرده بود.

در ادامه ماجرا نیز  خبر رسيد که رئيس سازمان دامپزشکي به منظور ارائه پاره‌اي توضيحات درباره پرونده خمير مرغ به شعبه ۱۵ دادسراي کارکنان دولت احضار شدوسازمان غذا و دارو تاکيد کرد «خمير مرغ» همچنان غيرمجاز است.

با این حال هنوز هم اخباری از استفاده غیر مجاز از خمیر مرغ روی خط خبرگزاری ها می رود.
به تازگی نیز مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی گفته: کارخانه‌های بزرگ تولید خمیرمرغ که دارای برند بودند و استاندارد کافی را داشتند، توسط وزارت بهداشت پلمب شدند که این مساله موجب شده واحدهای زیرزمینی فعالیت خود را افزایش دهند.

 محمد موسوی اظهار کرد: زمانی که سازمان استاندارد، استفاده از خمیرمرغ را ممنوع می‌کند باید به فکر این مساله نیز باشد که واحدهای زیرزمینی فعالیت خود را افزایش می‌دهند.

وی تصویب قانون تولید خمیرمرغ در ایران را مربوط به سال‌ها پیش عنوان و اظهار کرده: در آن زمان حتی از کشورهای اروپایی نیز خمیرمرغ وارد می‌شد که بعد از آن با فراهم شدن امکانات در داخل، تولید تنها به داخل کشور منوط شد.

 دعوای نظارت خمیرمرغ باید قانونمند باشد

موسوی با بیان اینکه دعوای نظارت خمیرمرغ باید قانونمند باشد، گفته: در این زمینه متخصصان زیادی وجود دارند که باید نهادهای دولتی و دانشگاهی از این مساله حمایت کند.

وی ادامه داده: آیین‌نامه‌ای باید از طرف دانشگاهیان و انجمن در این خصوص تدوین شود چرا که اگر این اتفاق نیفتد، نمی‌توان تصمیم درستی در این زمینه اتخاذ کرد.

 مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی ایران دلیل صحبت سازمان استاندارد مبنی بر غیراستاندارد بودن خمیرمرغ را حضور نداشتن نماینده سازمان استاندارد در اولین جلسه تصمیم‌گیری در این زمینه عنوان و اظهار کرده: قرار بر این شد که جلسه دیگری با حضور نمایندگان سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، دانشگاه علوم غذایی و کارخانه‌های برند برگزار شود که اگر نمایندگان دولتی در آن حضور نداشتند نوعی کارشکنی تلقی می‌شود.

موسوی گفته: باید دانشگاهیان و متخصصان در این زمینه تصمیم بگیرند؛ به‌گونه‌ای که تولید خمیرمرغ استاندارد در کشور همانگونه که در آیین‌نامه قید شده است، ‌وجود داشته باشد. وی ادامه داد: اگر نهادهای دولتی در این زمینه همکاری نداشته باشند، انجمن این امر را کارشکنی تلقی می‌کند و قصد شکایت از نهادهای دولتی را دارد.

 ناهماهنگی نهادهای مربوط در خصوص تولید خمیرمرغ

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی ایران مساله خمیرمرغ را یکی از معضل‌های جدید کشور عنوان و اظهار کرده: این مساله تشویش و نگرانی بسیاری را برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان ایجاد کرده است. به همین دلیل چندی پیش جلسه‌ای را با سازمان دامپزشکی، سازمان استاندارد، غذا و دارو به منظور رفع این معضل برگزار کردیم که البته هماهنگ نبودن نهادهای دولتی با یکدیگر موجب بی‌برنامگی در تعیین وضعیت خمیرمرغ شده است.

 موسوی پیشنهاد انجمن را نظارت بر تولید خمیرمرغ عنوان و اظهار کرده: باید در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، کارخانجات استاندارد تولید خمیرمرغ تقویت شود و با واحدهای زیرزمینی که به‌صورت غیراستاندارد اقدام به تولید خمیرمرغ کرده‌اند به‌طور جد مقابله شود.

وی با بیان اینکه ماهیت تولید خمیرمرغ در آیین‌نامه‌های بین‌المللی نیز بدون هیچ گونه ایرادی قید شده است، گفته: در دولت یازدهم که گفته می‌شود کار باید به دست مردم سپرده شود نباید سازمان استاندارد و دیگر نهادهای دولتی هرکدام برای خود تصمیم بگیرند بلکه باید شرایط به‌گونه‌ای باشد که تولید خمیرمرغ استاندارد افزایش و از فعالیت واحدهای زیرزمینی جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی ایران ادامه داده: باید آیین‌نامه‌ای قانونمند و استاندارد در این زمینه تدوین و اجرایی شود به‌طوری که هر واحدی که طبق این آیین‌نامه عمل کرد به آن مجوز تولید بدهند که از فعالیت واحدهای زیرزمینی جلوگیری شود.
 

شفاف
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: