کد خبر: ۴۳۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 06
شفا آنلاين-قاچاق داروهای تاریخ مصرف گذشته با برچسب برند/موسسه استاندارد و گمرک نظارت بیشتری داشته باشند.

به گزارش شفا آنلاين،عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر ضرورت نظارت بیشتر برای جلوگیری از ورود داروهای قاچاق به کشور، گفت: در این زمینه علاوه بر افزایش نظارت سازمان غذا و دارو، موسسه استاندارد و گمرک نیز باید دقت‌نظر بیشتری داشته باشند.


رسول خضری با انتقاد از نبود نظارت بر مبادی ورودی داروهای قاچاق به کشور، افزود: کیفیت این داروها مشخص نیست به گونه‌ای که گاهی تاریخ مصرف دارو گذشته و اغلب روی آنها برچسب برند می‌زنند که همین موضوع مشکلاتی را برای مصرف کننده به وجود می‌آورد.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ورود داروهای قاچاق به کشور وظیفه نظارتی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت را دوچندان می‌کند، ادامه داد: همچنین موسسه استاندارد و گمرک نیز دراین میان رسالت سنگین و خطیری بر دوش دارند تا از ورود این داروها جلوگیری شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ تصریح کرد: برای نخستین گام باید یک فرهنگ‌سازی دقیقی بین آحاد مردم صورت گیرد تا دارو را تنها از داروخانه‌های معتبر خریداری کنند زیرا اغلب شاهد بودیم که مصرف داروهای قاچاق در برخی افراد منجر به مرگ و میر افراد شده است.

وی با یادآوری اینکه بیشتر داروهای قاچاق از کشورهایی مانند چین و هندوستان به کشور وارد می‌شود، تاکید کرد:‌ حدود 90 درصد مواد اولیه داروهای تمام دنیا از سوی دو کشور هندوستان و چین تامین می‌شود به عنوان مثال امروزه 90 درصد داروهای کشورمان، تولید داخل است اما مواد اولیه 60 درصد از این 90 درصد دارو، از چین و هندوستان به کشور وارد می‌شوند و در سطح دنیا نیز چنین چیزی صحت دارد.

خضری ادامه داد:‌ تولید بیش از 90 درصد مواد اولیه داروسازی دنیا در چین و هندوستان سه دلیل عمده دارد که نیروی انسانی ارزان، منابع آبی فراوان و تخریب شدید منابع طبیعی را در خود جای داده است و به همین سبب دیگر کشورها به این سه علت که برای آنها بسیار هزینه‌بر است تن به تولید مواد اولیه دارو نمی‌دهند.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس نهم، افزود: دسترسی به آب‌ها و اقیانوس‌ها، منابع جغرافیایی وسیع و جمعیت فراوان و ارزان در دو کشور هند و چین باعث شده تا مواد اولیه داروسازی در این دو کشور تولید شود؛ بر همین اساس میزان قاچاق داروها به کشورها نیز از این دو کشور بیشتر است.

خضری تاکیدکرد: به طور طبیعی مواد اولیه داروهایی که از مبادی رسمی از کشور چین و هند وارد ایران می‌شوند محل ایراد نیست اما نگرانی از آن بخش داروهایی است که از مبادی غیررسمی وارد می‌شوند که باید تدبیری برای آن اندیشیده شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، به قاچاق دارو از کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه در ایران یارانه به دارو پرداخت می‌شود لذا قاچاق این محصولات به کشورهایی مثل آذربایجان، عراق، اردن و افغانستان صورت می‌گیرد و بر همین مبنا قیمت دارو برای این کشورها بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود لذا همین موضوع نیز باید در دستور کار نظارتی وزارت بهداشت قرار گیرد.






خانه ملت





نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: