شفا آنلاين-به جاي مصرف خودسرانه انواع سبزيها، ابتدا با متخصص تغذيه مشورت کنند تا از کمبودهاي تغذيهاي که در پوکي استخوانها نقش داشتهاند، مطمئن شوند و سپس برنامه غذايي مناسبي را دنبال کنند.
به گزارش
شفا آنلاين،دکتر محمدحسين صالحيسورمقي،متخصص فارماكوگنوزي، استاد دانشکده داروسازي دانشگاه تهران گفت: آيا واقعا کلم و کرفس براي بيماران مبتلا به پوکي استخوان مناسب است؟»
برخي از افراد بر اين باورند که مصرف گروهي از گياهان مانند کلم يا کرفس ميتواند به کاهش درد و بهبود پوکي استخوان کمک کند. گياهان، املاح مختلفي مانند آهن، روي و کلسيم دارند. گروهي از گياهان مانند خانواده اسفناج و کلم داراي مواد معدني بيشتري نسبت به ساير سبزيها هستند و مصرفشان ميتواند به بهبود شرايط بيماران مبتلا به پوکي استخوان کمک کند. البته اين به معناي مصرف نکردن داروهاي تجويزي و فقط اکتفا به خوردن چنين سبزيهايي نيست.
از طرف ديگر، مصرف انواع کلم از جمله کلم قمري باعث تشديد بيماريهاي مربوط به تيروئيد ميشود. از اين رو اگر شما در کنار پوکي استخوان به کمکاري يا پرکاري تيروئيد هم مبتلا باشيد، نميتوانيد بدون توجه به اين موضوع، انواع کلم را در برنامه غذاييتان بگنجانيد. خانواده اسفناج هم حاوي املاح فراوان است. برخي از افراد معتقدند اگزالات موجود در اسفناج، مانع جذب کلسيم آن در بدن ميشود اما مواد معدني بسيار زياد و با حجم بالاي موجود در اين گياه، باعث شده است جذب آن در بدن افراد مختلف به اندازه کم يا زيادي اتفاق بيفتد اما اينگونه نيست که مواد معدني موجود در اسفناج يا هر گياه ديگري، اصلا جذب بدن نشود.
در نهايت بايد توصيه کنم به جاي مصرف خودسرانه انواع سبزيها، ابتدا با متخصص تغذيه مشورت کنند تا از کمبودهاي تغذيهاي که در پوکي استخوانها نقش داشتهاند، مطمئن شوند و سپس برنامه غذايي مناسبي را دنبال کنند.
سلامت