کد خبر: ۳۵۵۶۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۰۵ مهر ۱۳۹۳ - 2014September 27
شفاآنلاین-رئیس انجمن بهداشت محیط ایران با تاکید بر جدی بودن بحران آب گفت: با توجه به محدود شدن منابع آب باید برای 'آب سالم ' مردم برنامه ریزی کنیم.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر 'علیرضا مصداقی نیا' در همایش بهداشت محیط با بیان اینکه بحران آب به ویژه در شهرهای با جمعیت بالا بیشتر خواهد بود ، افزود: اگر برای مردم آب سالم نداشته باشیم همه کارهای کنترل بیماری های غیرواگیر در کشور به هم می ریزد.

وی افزود: میانگین بارندگی در کشور بسیار کم است و دچار بحران آب هستیم و برای منابع آب 20 سال آینده باید برنامه ریزی شود که امیدواریم در حال انجام باشد.



**امنیت غذایی مردم در هاله ای از ابهام

رئیس انجمن بهداشت محیط ایران گفت: به دلیل استفاده سموم در محصولات کشاورزی، نمی دانیم تا چه میزان امنیت غذایی داریم ؛ امنیت غذایی دارای دو بال 'وجود غذا' و 'سلامت غذا' است.

مصداقی نیا تصریح کرد: به گفته مسوولان ذیربط استفاده سموم در محصولات کشاورزی بیش از اندازه است و حتی نوع این سموم به گونه ای است که پایداری بیشتری در محیط زیست دارد.

وی خاطر نشان کرد: این سموم همراه میوه ها و موادغذایی مصرف می شود و از سوی دیگر نیز آب ها و نباتات را آلوده می کند.



**بیان میزان آلودگی هوا دردی از مردم دوا نمی کند

رئیس انجمن بهداشت محیط ایران گفت: اهمیت آلودگی هوا کمتر از بحران آب نیست؛ در حال حاضر مقدار زیادی آلاینده های شیمیایی و فیزیکی وارد هوا شده و مردم ناچار به تنفس آن هستند.

مصداقی نیا افزود: شاید برای آلایندگی آب مردم بتوانند از جای دیگر آب را تامین کنند اما برای آلودگی هوا چاره ای نیست.

وی با اشاره به تشکیل کمیته های آلودگی هوا در نقاط مختلف کشور و بحث و گفت و گو درباره آن ، گفت: از این اقدامات و گفته ها در نهایت ، سودی عاید مردم نمی شود.

وی خاطر نشان کرد: ضررهای اقتصادی آلاینده های هوا به سازه ها و تاسیسات کشور بسیار بالا است.



**نوع زباله تولیدی در کشور با سایر نقاط جهان فرق دارد

رئیس انجمن بهداشت محیط ایران گفت: به دلایل گوناگون، تولید زباله هر فرد ایرانی بیشتر از متوسط جهانی است و حتی نوع زباله تولیدی ما با سایر نقاط جهان فرق دارد و باید مدیریت شود.

مصداقی نیا افزود: شاید کمتر کسی متوجه مواد زائد جامد باشد اما این مساله ابعاد وسیعی دارد.

وی خاطر نشان کرد: زباله های جامد می توانند آب های زیرزمینی محدود ما را آلوده کند و به آن آسیب برسانند.



**برخورد وزارت بهداشت با نهادهای دیگر باید طلبکارانه باشد / امنیت غذایی مردم در هاله ای از ابهام

رئیس انجمن بهداشت محیط ایران گفت: برخورد وزارت بهداشت با نهادهای دیگر باید طلبکارانه باشد و به طور مثال در حد یک هشدار آلودگی هوا نباشد بلکه باید تهاجمی تر برخورد کند.

مصداقی نیا افزود: در حال حاضر حرف وزارت بهداشت در دولت پیشرو است و بنابر این از وزارت بهداشت می خواهیم که منتظر اینکه چه موقع هوا آلوده شود نباشد و جلوی صنایع آلاینده را بگیرد.



**نتوانستیم با تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت مقابله کنیم

مصداقی نیا که در دوره قبلی معاونت بهداشت وزارت بهداشت را برعهده داشت در ادامه به قانون موادغذایی آسیب رسان به سلامت اشاره کرد و گفت: متاسفانه در دوران معاونت خود نتوانستیم جلوی تبلیغات این کالاها (مانند چیپس و پفک) از رسانه ها را بگیریم و زور ما به آنها (صدا و سیما) نرسید.

وی افزود: امیدوارم در این دوره وزارت بهداشت با این تبلیغات به طور جدی برخورد کند.

وی با اشاره به برنامه ششم توسعه نیز گفت: امیدواریم در این برنامه ها به مباحث بهداشت محیط با دقت بیشتری پرداخته شود.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: