۱- خوراکهای فرآورینشده یا حداقل فرآوریشده مانند تخممرغ، شیر و میوه؛
۲- مواد اولیه آشپزی فرآوریشده مانند نمک، کره و روغن؛
۳- خوراکهای فرآوریشده مانند ماهی کنسرو شده، آبجو و پنیر؛
۴- مواد غذایی فوق فرآوریشده مانند غذاهای آماده، میانوعدههای خوشطعم، شیرینی و دسر.
بیشترین خطر در میان مواد غذایی فوق فرآوریشده را تنقلات خوشطعم، محصولات حیوانی مانند گوشتهای فرآوریشده، غذاهای آماده و نوشیدنیهای شیرینشده با شکر و شیرینشده مصنوعی تشکیل میدادند. پروفسور راشل باترهام، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش پزشکی کالج دانشگاهی لندن، در این باره میگوید: «نتایج این مطالعه تایید میکند که همه غذاهای طبقهبندیشده به عنوان فوق فرآوریشده از نظر خطرات سلامتی مرتبط با آنها یکسان نیستند.» وی اضافه کرد: «به عنوان مثال، نانها و غلات جزء اصلی رژیم غذایی بسیاری از مردم هستند. بر اساس نتایج فکر میکنم که از نظر توصیههای غذاییای که ارائه میدهیم، باید با تنقلات خوشطعم یا نوشیدنیهای شیرین رفتار متفاوتی داشته باشیم.» ساموئل دیکن، نویسنده اول این مطالعه از بخش پزشکی کالج دانشگاهی لندن، نیز در این خصوص گفت: «بیشتر مطالعات تا به امروز غذاهای فوق فرآوریشده را به عنوان یک واحد کلی در نظر میگیرند، اما ما تصور میکنیم که مواد غذایی زیرمجموعه آنها هر کدام سطح خطر متفاوتی دارند.» نتایج این پژوهش نشان میدهد که جایگزینی ۱۰درصد از غذاهای فوق فرآوریشده با ۱۰درصد از غذاهای فرآوریشده خطر دیابت را تا ۱۸درصد کاهش میدهد.