کد خبر: ۳۴۵۸۴۵
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۰۱ تير ۱۴۰۳ - 2024June 21
یکی از خطراتی که مردان معتاد را تهدید می کند، تغییر شکل اسپرم سالم و یا کاهش توان باروری می باشد. تاثیر این موضوع می تواند با توجه به میزان مواد مصرفی متغیر باشد.
شفا آنلاین:سلامت>آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟ پاسخ مثبت است. تحقیقات جدید ثابت کرده که اعتیاد پدر می تواند تاثیر منفی بر سلامت جنین داشته باشد. در ادامه با ۵ خطر و مضرات بارز دود تریاک برای جنین آشنا خواهید شد. همچنین، تاثیرات مصرف مواد توسط مادر باردار بر سلامتی جنین را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید

آیا در دوارن بارداری اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟

به گزارش شفا آنلاین اعتیاد بر سلامت مردان و زنان بسیار تاثیرگذار است. در پژوهش های بسیاری اثرات مخرب مواد مخدر بر مغز به اثبات رسیده است. پدرانی که دچار اعتیاد به الکل یا مواد مخدر هستند، به اسپرم های آن ها آسیب رسیده و به همین دلیل گاهی در چنین مواردی شاهد ناباروری در مردان هستیم.

بر این اساس، یکی از خطراتی که مردان معتاد را تهدید می کند، تغییر شکل اسپرم سالم و یا کاهش توان باروری می باشد. تاثیر این موضوع می تواند با توجه به میزان مواد مصرفی متغیر باشد.

همچنین، سبک زندگی پدر بر جنین تاثیر گذار باشد و مواد سمی تولید شده در بدن او، قدرت باروری را کاهش می دهد. علیرغم آنکه عموم افراد تصور می کنند که تنها سلامتی مادر بر جنین تاثیر گذار می باشد. اما تحقیقات نشان داده که سلامتی پدران و عادت های آنها بر سقط جنین، نقص مادرزادی و سرطان دوران کودکی موثر است و سلامت نوزاد را پس از تولد به خطر می اندازد..

جنین

در پاسخ به این سوال که آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟ باید بگوییم که تحقیقات نشان داده است؛ اعتیاد به سیگار می تواند تاثیرات منفی بسیاری و سلامت جنین داشته باشد. به عنوان مثال : یکی از مشکلات به وجود آمده ناشی از اعتیاد مربوط به بدشکلی اسپرم می باشد. در مطالعات انجام شده نشان داده شده است که مشکلات این دسته از افراد بیش از میانگین سقط جنین در افراد عادی بوده است. این موضوع در مردان معتاد به الکل و سیگار نیز مشاهده شده است.

پاسخ علم ژنتیک به سوال آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟

برخلاف تصور عموم مردم در سال های گذشته که فقط سلامت جسمی زن را مورد توجه قرار می دادند، تحقیقات نشان داده است که تغییرات روحی و جسمی پدر هم در رشد جنین می تواند عوارض کوتاه مدت و بلند مدتی را ایجاد کند. از جمله این موارد موثر می توان به : اضطراب، افسردگی، اخلاق و برخی مشکلات روحی و روانی اشاره نمود و به خوبی به این سوال که آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟ پاسخ داد. گاهی این تاثیرات تا سنین پیری نیز دامن گیر فرد خواهد شد.

شاید تا به حال برای شما این سوال پیش آمده باشد که چرا افرادی که پدر معتاد دارند، بعدها به سمت اعتیاد کشیده می شوند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در ژنتیک این افراد تمایل به اعتیاد ایجاد می شود. به همین دلیل، وقتی فردی که دارای ژن متمایل به اعتیاد است، با قرار گرفتن در معرض مصرف مواد خیلی زودتر از سایرین به آن روی می آورند. اما در فردی که این گرایش وجود ندارد به طور معمول تمایلی به مصرف آن نخواهد داشت.

علم ژنتیک ثابت کرده است که امکان شناسایی تعداد ژن های اعتیاد در افراد وجود دارد. برای اطلاع از تاثیر این ژن، فرزند یک پدر یا مادر معتاد را مورد بررسی قرار می دهند و بانکی از ژن ها را به این صورت می‌توانند جمع آوری نمایند. سپس با استفاده از یک منحنی نرمال، کلیه ژنوتیپ های فرد را مورد بررسی قرار می گیرد. بدین ترتیب، میزان ریسک ابتلا به مواد مخدر را در فرد تعیین نمایند.

۵ خطر دود تریاک برای جنین

مصرف مواد مخدر به صورت دود توسط مادر و پدر می تواند تاثیرات جبران ناپذیری در جنین داشته باشد. گرچه تاثیرات مصرف مواد توسط مادر باردار بر سلامتی جنین کاملا قابل حدس است، اما این بدین معنی نیست که مصرف مواد مخدر توسط پدر بی تاثیر خواهد بود.

با وجود آنکه در بالا توضیح دادیم که آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟ در ادامه با ذکر موارد محتمل، ۵ خطر دود تریاک برای جنین را بهتر توضیح خواهیم داد. البته مطمئنا این تاثیرات بستگی به نوع و میزان مصرف هر فرد خواهد داشت.

تاثیر مواد دخانی بر سلامت جنین و مادر

برای اینکه بهتر بتوانیم به این سوال که آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟ دقیق تر پاسخ دهیم، بهتر است ابتدا نوع ماده مصرفی را مشخص کنیم. انواع مواد دخانی عبارتند از: سیگار، پیپ، قلیان و چپق می باشد که به صورت مکیدن یا جویدن و همچنین استنشاق از راه بینی مورد مصرف قرار می گیرد. حال در ادامه تاثیرات برخی از این مواد پر خطر را به طور جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.

اثرات مصرف سیگار برای جنین

مصرف سیگار در دوران بارداری و زایمان چه تاثیری برجای می‌گذارد؟

کاهش وزن هنگام تولد
کاهش قدرت باروری
سقط خودبخود
مرگ جنین
ناهنجاری های انگشتان جنین
جفت سرراهی،
جدا شدن زودرس جفت
پارگی زودرس کیسه آب
سندرم مرگ ناگهانی شیرخوار
زایمان زودرس
گاسترو شیزی
آترزی روده کوچک
لب شکری
شکاف کام
هیدروسفالی
میکروسفالی
اومفالوسل
هیپوکسی جنین در اثر افزایش سطح کربوکسی هموگلوبین
کاهش تغییر پذیری ضربان قلب

در برخی از موارد در پاسخ به سوال آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟ باید بگوییم که مشکلات اعتیاد پدر گاهی به مشکلات روانی کودک تاثیر گذار خواهد بود.

اثرات استفاده از مواد توهم زا در دوران بارداری

متاسفانه امروزه مواد توهم زا انواع مختلفی را در بر گرفته است. یکی از معروف ترین آنها LSD می باشد که به صورت خوراکی مصرف می شود. همچنین از موارد شایع دیگر می‌توان به فن سیکلیدین (PCP) و کتامین (Ketamine) و اکستازی اشاره کرد. اثرات مصرف این مواد توهم زا بر روی سلامتی مادر و جنین می تواند زودرس و یا دیر رس باشد که در جدول زیر به آن اشاره خواهیم نمود
یکی از اثرات زودرسی که می تواند در مصرف کننده ایجاد کند، مربوط به اثرات هیجانی می شود. شاید در فیلم‌های تلویزیونی دیده باشید که افرادی که مواد توهم زا استفاده می کنند و به موسیقی گوش می دهند، از خود رفتارهای هیجانی و غیر نرمالی را نشان می دهند. این موضوع همچنین موجب دیدن تصاویر و توهمات بینایی شنوایی و لمسی می شود. به همین دلیل است که برخی از مصرف کنندگان به بالای پشت بام رفته و می خواهند خود را از بالا به پایین بیندازند.

از جمله مواد توهم زای دیگر همانند ال اس دی، وابستگی جسمانی ندارد اما موجب توهم زایی شدید می شود. به طوری که منجر به کشته شدن فرد در تصادفات و یا پریدن از ساختمان بلند می شود.

تاثیرمصرف PCP در بارداری و زایمان

در دوران بارداری مصرف این ماده موجب می شود که در رشد داخل رحمی اختلالاتی به وجود آید و تاخیر زیادی در پی داشته باشد. زایمان زودرس و همچنین مایع آمنیوتیک مکونیومی، علائم محرومیت در نوزاد را به همراه دارد. گاهی پس از مصرف این ماده، دمای بدن مادر زیاد شده و همین مسئله موجب مصرف زیاد اکسیژن می گردد. از این رو، صدمات جبران ناپذیری به جنین وارد می کند.

اثرات کوکائین بر سلامت جنین

مواد محرک همانند کوکائین می تواند تاثیرات زیادی بر سلامت فرد داشته باشد. این آثار در برگیرنده اثرات کوتاه مدت، بلندمدت یا دیررس می باشند. در حال حاضر تحقیقاتی در رابطه با آیا اعتیاد پدر بر جنین تاثیر دارد؟ در حال انجام در سراسر دنیا می باشد که بر مواد مخدر گوناگون تمرکز دارد

تاثیر مصرف کوکائین در دوران بارداری

در صورت استفاده از مواد محرک در هنگام بارداری، عوارض قلبی عروقی بیشتر می شود. همچنین علائم دیگر مصرف کوکائین شامل: هیپر رفلکسی، تشنج، عدم تعادل رفتاری، پروتئین آوری دیده می شود. آزمایشات پزشکی برای اطلاع از سلامت و عملکرد کلیه و کبد جنین لازم و ضروری می باشد.

در دوران بارداری و پس از زایمان مادرانی که مصرف کننده مواد مخدر خصوصاً مت آمفتامین (شیشه) و اکستازی هستند، تاثیر مواد بیش از مادران دیگر می باشد. به همین دلیل لازم است، مراقبت های ضروری در این مورد به انجام برسد. همچنین احتمال بروز عوارضی همانند سقط خود به خودی جنین در ماه های اول و یا زایمان های زود رس، پارگی رحم، بی نظمی ضربان قلب و یا تاخیر در رشد داخل رحمی از دیگر عوارض این مواد می باشد.

متاسفانه کوکائین به سرعت از جفت عبور می کند و وارد سیستم گردش خون نوزاد می شود و به همین علت تنگی عروق نوزاد را در پی خواهد داشت. همچنین گاهی، برخی از ناهنجاری های ادراری تناسلی، رفلکس های غیر طبیعی، تحریک پذیری بیش از حد، کاهش ضریب هوشی و اختلال یادگیری در این دسته از نوزادان می باشد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: