وی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد دانشبنیان بدنبال اهداف اشتغالزایی هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین تعداد بیکاران مربوط به فارغالتحصیلان دانشگاهی است چرا که تا به حال نتوانستهایم بستر کاری مناسبی را برای آنها فراهم کنیم. شرکتهای دانشبنیان به عنوان حلقه و نهاد واسط میان صنعت و دانشگاه معرفی شدهاند و روشهای غلط گذشته در دانشگاهها باید فراموش شود. اینکه فکر کنیم با گذاشتن یک دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاهها مشکل حل خواهد شد، اشتباه است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور اضافه کرد: به نهادهای واسط برای ارتباط صنعت و دانشگاه احتیاج داریم و ما از این نهادها حمایت میکنیم. اتفاقات زیادی باید در بدنه اقتصاد کشور رخ دهد تا این بدنه متحول شود اما این موضوع به راحتی به وقوع نمیپیوندد، زیرا کشور ما تا به حال با فروش نفت خام امور خود را میگذرانده و از سایر پتانسیلها غافل بوده است.
ستاری گفت: دانشگاهها باید یاد بگیرند تا بتوانند از محل فروش محصولات دانشبنیان درآمدزایی کنند و رویههای گذشته را فراموش کنند و تنها به دنبال بودجههای دولتی نباشند.
وی افزود: همچنین باید این تفکر بوجود آید که پژوهش درآمدزاست و منبع هزینه نیست. نظام بانکی، گمرک و بسیاری از رویههای اداری ما باید تغییر کند و برندها باید شکل بگیرند البته ما در ابتدای راه این تحولات هستیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان داشت: مشکل اساسی ما در مسیر اقتصاد دانش بنیان فرهنگ است و این مشکل باید اصلاح شود و فرهنگ جدید شکل گیرد، کشوری که تنها به فکر فروش نفت باشد به تولید توجه نمیکند.
ستاری اضافه کرد: در زمینه دانش تا اندازهای پیش داشتهایم اما در این راستا کار تجاری نکردهایم. اما خوشبختانه اتفاقات خوبی در چند ماه اخیر افتاده است، صندوق نوآوری و شکوفایی فعالتر شده و قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان که از مترقیترین قوانین کشور به حساب میآید در حال اجراست؛ همچنین برای اولین بار معافیتهای مالیاتی برای شرکتهای دانش بنیان اعمال میشود.