کد خبر: ۳۴۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - 2014September 14
شفاآنلاین-مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی وزارت تعاون ، کار و ر رفاه اجتماعی ضمن تحلیل آماری از وضعیت خودکشی در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها ، گفت: نرخ خودکشی درایران کمتر از نصف میانگین جهانی است و برای اولین بار در سال جاری وزارت رفاه اعتباری ویژه برای کاهش و کنترل مرگ و میر ناشی از خودکشی اختصاص داده است.

به گزارش شفا آنلاین،روزبه کردونی با بیان این مطلب در مورد خودکشی با اشاره به اینکه در مسیر تحلیل و تدبیر برای آسیب های  اجتماعی واقع بینی و شناخت درست یک مساله اولین گام برای مواجهه با آن است ، افزود:  این بدین معناست که همانقدر که کتمان و ندیدن یک موضوع اجتماعی موجب کنترل و کاهش آسیب نخواهد شد ، بددیدن و یا سیاه نمایی هم کمکی به حل  مساله نخواهد کرد.

به گفته وی، مقوله خودکشی هم از جمله مواردی است که باید نگاه واقع بینانه به آن داشته باشیم . مساله خودکشی مانند سایر نقاط جهان در کشور ما هم وجود دارد . آمار پزشکی قانونی کشور بیان می کند که بین سالهای 1380 تا 1391 بیش از سی هزار نفر بر اثر خودکشی جان خود را ازدست داده اند .

نرخ خودکشی در ایران کمتر از نصف میانگین جهانی

وی تاکید کرد: در برخی از مناطق کشور نرخ خودکشی بالا است و باید برای آن چاره ای اندیشید اما ادعای اینکه خودکشی در کشور رشد فزاینده دارد و یا بیان این موضوع که ما در کشور با بحران خودکشی مواجهه هستیم با واقعیت اجتماعی همخوانی ندارد . بررسي داده هاي درگاه ملي آمار، پزشکي قانوني و سازمان بهداشت جهاني بيانگر اين است که ايران در زمره کشورهايي است که داراي نرخ پايين مرگ و میر ناشی از خودکشي است و میانگین کشوری ( 5.2) کمتر از نصف میانگین جهانی (12) است

مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی وزارت رفاه سپس افزود : باید توجه شود که  در تحلیل علمی روند تغییرات خودکشی ، مبنای محاسبه نرخ خودکشی ( تعداد خودکشی در صد هزار نفر جمعیت ) است نه تعداد خودکشی. بر این اساس اگر محاسبه تعداد خودکشی در صد هزار نفر جمعیت مبنا قرار گیرد مشخص خواهد شد که نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی طبق آمار پزشکی قانونی در سالهای 1387 تا 1392 بین عدد 4.2 و 4.8 به صورت تناوبی در نوسان بوده است.

کردونی با اشاره به اینکه نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی در سال 87 ، 4.8 ، در سال 88 ، 4.3 ، در سال 89 ، 4.9 ، در سال 90 ، 4.7 و در سال 91 ، 4.8 بوده است ، تاکید کرد: با بررسی داده های نیروی انتظامی نرخ اقدام به خودکشی در کشور را در سالیان گذشته نشان می دهد که نرخ اقدام به خودکشی در سال 1391 ، 4.5 بوده که نسبت به سال 1375 که 4.4  و سال 1390 هم 4.6 بوده تغییر بسیار ناچیزی داشته است . این بدین معناست که نمی توان عنوان کرد روند مرگ و میر ناشی از  خودکشی در سالهای گذشته به شدت در حال رشد بوده است.

کاهش 28 درصدی نرخ خودکشی در دنیا

وی همچنین اظهار داشت: از سوی دیگر گزارش جهانی سازمان بهداشت جهانی در خصوص خودکشی که برای اولین بار درسال 2014 منتشر شده است نیز نشان میدهد که نرخ مرگ و میر ناشی از خودکشی در کشور در سال 2012 نسبت به سال 2000بیش از 28 درصد کاهش یافته است .

مدیر کل امور آسیب های اجتماعی وزارت رفاه با بیان اینکه در ایران هم مانند سایر کشورها خودکشی به عنوان یک مساله اجتماعی وجود دارد و بعضا در برخی مناطق کشور وضعیت آن مطلوب نیست که باید برای آن تدبیر داشت عنوان کرد:  29 استان کشور دارای نرخ خودکشی کمتر از نرخ جهانی هستند که این نرخ در  23 استان از نصف میانگین جهانی نیز کمتر است.

31 درصد فوت شدگان براثر خودکشی بی سواد هستند

مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی با بیان اینکه بررسی آمار پزشکی قانونی نشان می دهد که حدود 31 درصد از جان باختگان ِ خودکشی بیسواد و یا دارای تحصیلات ابتدایی بوده اند و تنها 5 درصد از افراد جان سپرده دارای مدرک لیسانس یا بیشتر بوده اند، گفت: این امر بیانگر این است که در کشور ما میزان تحصیلات با مرگ و میر ناشی از خودکشی نسبت عکس دارد .

وی تصریح کرد دانشجویان و بازنشستگان به ترتیب با 3.1 و 3.4 درصد کمترین میزان مرگ و میر ناشی از خودکشی در کشور را دارا هستند .

کردونی در پایان تاکید کرد: مقوله آسیب های اجتماعی در دولت تدبیر و امید مورد توجه ویژه بوده است و به تعبیر رئیس جمهور در زمره مسائل ملی کشور است . بر این اساس نه تنها در خصوص مساله خودکشی بلکه در خصوص دیگر مقولات مرتبط با آسیب های اجتماعی هم سیاست ها ، اقدامات عملی و برنامه های مشخص در دست اجرا است .

اختصاص اعتباری ویژه برای کاهش خودکشی

این مقام مسئول در وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص اعتباری ویژه برای کنترل و کاهش خودکشی خبر داد و گفت: امسال برای اولین بار با تاکید وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و پیگیری های معاون رفاه ردیف بودجه مستقل برای کنترل و کاهش خودکشی در نظر گرفته شد و مبلغ 10 میلیارد ریال برای مناطق آسیب خیز اعتبار تخصیص یافت که البته این رقم احتمالا افزایش نیز خواهد یافت.


برچسب ها: خودکشی ، آمار ، تحلیل
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: