به گزارش شفاآنلاین:اما کسانی که روزانه 50 گرم گوشت سفید میخوردند، نسبت به افرادی
که حتی از این مقدار کمتر گوشت سفید میخوردند، فقط با 4 درصد افزایش خطر
این بیماری روبه رو بودند. محقق ارشد این پژوهش میگوید: «گوشت قرمز و
فراوری شده منابع مهمی برای موادی مثل اسیدهای چرب اشباع و کلسترول هستند
که همگی باعث افزایش التهاب و استرس میشوند و میتوانند حساسیت سلولها به
انسولین را کاهش دهند.»
گوشتهای فراوری شده همچنین حاوی نیترات، نیتریت و سدیم هستند که
میتوانند به سلولهای تولید کننده انسولین در لوزالمعده آسیب بزنند. در
آن سو، گوشت سفید چربی کمتر، اسیدهای چرب مفید و آهن پایینتری دارد.
در خصوص لبنیات، محققان میگویند این مواد غذایی یا موجب کاهش خطر
دیابت نوع 2 میشوند یا اثری روی آن نمیگذارند. نتایج تحقیقات نشان داده
که این اثرگذاری به کمچرب یا پرچرب بودن مواد بستگی دارد. کسانی که روزانه
200 گرم شیر (معادل یک لیوان) مصرف میکنند، نسبت به کسانی که کمتر از این
مقدار مصرف دارند، حدود 10 درصد با خطر کمتری روبه رو هستند. همچنین،
کسانی که روزانه 100 گرم ماست میخورند، احتمالا 6 درصد خطر دیابت نوع 2 را
در خود کاهش میدهند.
با این حال، ظاهرا مصرف 30 گرم پنیر یا 200 گرم لبنیات پرچرب مثل
خامه اثری بر خطر ابتلا به دیابت نمیگذارد. از طرف دیگر، مصرف روزانه 100
گرم ماهی و یک تخم مرغ هم اثری بر افزایش ابتلا به این بیماری ندارد.روزنامه خراسان