کد خبر: ۲۹۲۵۸۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۸ - ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021October 31
مینو اصلانی گفت: ابتدا ما باید ضرورت فرزندآوری و ابعاد مختلف آن را نه تنها در زمانی که یک زوج می‌خواهند تشکیل زندگی دهند نهادینه کنیم همچنین نیاز به یک فرهنگ سازی جهت اصلاح روند خلقت الهی داریم.
شفاآنلاین>اجتماعی>مسئول امور زنان مرکز مطالعات راهبردی ستادکل نیروهای مسلح گفت: متاسفانه آفت فرهنگ غربی در بحث کاهش جمعیت در کشورمان بسیار موثر است و ما نیازمند فرهنگسازی در کنار مشوق های فرزندآوری هستیم.

به گزارش شفاآنلاین:مینو اصلانی، مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص راه‌های ترغیب زوجین برای فرزندآوری و اصلاح فرهنگ سازی متناسب در این زمینه گفت: ابتدا ما باید ضرورت فرزندآوری و ابعاد مختلف آن را نه تنها در زمانی که یک زوج می‌خواهند تشکیل زندگی دهند نهادینه کنیم همچنین نیاز به یک فرهنگ سازی جهت اصلاح روند خلقت الهی داریم.

مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: تولد فرزند یک بعد فلسفی دارد که به فراموشی سپرده شده است در حال حاضر فرهنگ غرب اساساً بر مبانی فلسفه کار نمی‌کند؛ چراکه این مبانی عقلانیت را به وجود می‌آورد و آنها برای آزاد بودن و بی بند و بار بودن به پشتوانه فلسفی توجه نمی‌کنند.

وی اظهار کرد: بحث خوشی های ظاهری و راحتی‌های دروغین با نادیده گرفتن بعد فلسفی خلقت بروز پیدا می‌کنند لذا ابتدا اگر عمل به سند ملی آموزش و پرورش در مدارس انجام شود فلسفه بسیاری از اعمال و کارهایی را که باید انجام دهیم را طی فرآیند آموزش به فرزندان منتقل خواهیم کرد.

اصلانی بیان کرد: در سند ملی آموزش و پرورش به بحث‌های کلامی، گفت و گو، استدلال، منطق و عقلانیت توجه شده است؛ بنابراین زوج‌ها به هنگام ازدواج نیازمند بحث‌های جدی در این زمینه هستند که حکم مسکن‌های کوتاه مدت را دارد و باید در آموزش‌های قبل از ازدواج این مسائل منتقل شود.

مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: ضرورت فرزندآوری برای دریافت رحمت و برکت الهی و افزایش آرامش بسیار مهم و قابل توجه است چون اگر فرزندی نباشد خانواده مورد رحمت خداوند قرار نمی‌گیرد، پس برای نزول برکات الهی، رونق و نشاط خانواده، امنیت، علم و فرهنگ جامعه نکات مهم فرزندآوری در دراز مدت و در طول تحصیل باید آموزش داده شود.

وی در خصوص ساده گرفتن خانواده‌ها در مسئله فرزندآوری خاطرنشان کرد: مسئله مهم دیگر آسان گرفتن بحث فرزندآوری است؛ در حال حاضر رسانه‌ها آنچه که مطرح می‌کنند بیان مشکلات اقتصادی است که می‌تواند منجر به عدم فرزندآوری شود؛ اگرچه که رسانه وظیفه دارد حقایق و مشکلات اقتصادی را شفاف بیان کند اما این حقایق نباید منجر به ایجاد وحشت شود و خصوصاً در بحث فرزندآوری باید به گونه‌ای عمل شود که این مسئله برای خانواده‌ها تسهیل شود.

اصلانی گفت: برای مثال اگر که رسانه‌ها خانواده‌هایی را که فرزندان بیشتری دارند را الگو قرار دهند جامعه می‌بیند که این افراد میزان هزینه‌های بالایی ندارند و از آرامش بیشتری برخوردارند و بسیاری از هزینه‌هایی را که برای یک نفر مصرف می‌شود در این خانواده‌ها تقسیم می‌شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر خانواده‌های کم جمعیت به سمت نگهداری از حیوانات روی آورده‌اند، نشاط از بین رفته است و به جای اینکه به راهکار مبتنی بر عقلانیت متصل شویم مانند غربی‌ها به دلایلی از جمله پر کردن اوقات تنهایی با حیوانات روی آورده‌ایم چراکه انسان ذاتاً نمی‌تواند تنهایی را پذیرا باشد و به صورت زوج آفریده شده است.

اصلانی با اشاره به اینکه این آفت بزرگ گریبان گیر کشور ما شده است خاطرنشان کرد: متأسفانه آفت نگهداری از حیوانات خانگی برای پر کردن تنهایی دامن کشور ما را نیز گرفته است در صورتی که ما فرهنگ صله رحم و رفت و آمد را داریم، بنابراین فرهنگ ما با فرهنگ غربی‌ها متفاوت است کما اینکه غربی‌ها هم به این نتیجه رسیده‌اند که حیوانات نمی‌توانند همدم همیشگی انسان باشند و این فرزند است که این روحیه را می‌تواند تقویت کند.

مسئول امور زنان و خانواده مرکز مطالعات راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: بنابراین بیان این مسائل به عنوان رسالت رسانه‌ها و مشاوران بسیار اهمیت دارد در حال حاضر متأسفانه چون سیستم ما غربی است مشاوران ما نیز عمدتاً ترغیب به فرزندآوری نمی‌کنند و مسکن‌های موقت را تجویز می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که مشوق‌ها تا چه اندازه می‌توانند منجر به ترغیب زوجین جهت فرزندآوری شود گفت: به نظر می‌رسد که بیش از اینکه مسائل اقتصادی مهم باشد؛ مسائل فرهنگی در حوزه فرزندآوری مهم است چراکه بسیاری از خانواده‌های ما از نظر اقتصادی مشکلی ندارند اما از نظر فرهنگی علاقه‌ای به فرزندآوری ندارند؛ متأسفانه در حال حاضر پیش بینی می‌شود که در چند قرن آینده ایرانی وجود نخواهد داشت، اما در خصوص مشوق‌های فرزندآوری باید گفت که این مشوق‌ها بسیار لازم است اما کافی نیست، باید ابتدا فرهنگ سازی درست صورت گیرد چراکه مشوق‌ها در غرب اصلاً جواب نداده است و در بسیاری از کشورها پاسخگوی مشکل کاهش جمعیت نبوده است و همچنان مشاهده می‌کنیم که اروپا به سمت میان‌سالی می‌رود بنابراین مشوق‌ها در کنار کار فرهنگی بسیار ضروری هستند.مهر

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: