به گزارش شفاآنلاین: ویتامین E سلولهای بدن را از رادیکالهای آزاد حامل بیماری محافظت میکند. این رادیکالهای آزاد، الکترونهای آزادی هستند که در فضای اتم و یا پوشش مولکولی گردش میکنند و در اتصال اتمها به یکدیگر مشارکت دارند.
زمانی که مولکولهای اکسیژن شکسته میشوند، آنها به حالت تک در میآیند و به نوبه خود به رادیکالهای آزاد ناپایدار بدل میشوند و به دنبال مولکولهای دیگر میگردند تا با آنها پیوند برقرار کنند. این روند جستجو «استرس اکسیداتیو» نام دارد و در نتیجه آسیب بیشتری به سلولها وارد میشود.
طبق اعلام پایگاه «Health Digest» ویتامین E همچنین به تقویت متابولیسم (سوخت و ساز بدن) کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد. یک فرد بالغ روزانه نیازمند ۱۵ میلی گرم ویتامین E است و میدانیم این ویتامین در غذاهای گوناگون از جمله آجیلها، دانهها، روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون یافت میشود.
اما به دلیل عدم توانایی برای ذخیره ویتامین E در بدن برای استفادههای بعدی، مصرف زیاد آن ممکن است به چیزی منجر شود که از آن با عنوان «مسمومیت با ویتامین E» یاد میشود.
ویتامین E محلول در چربی است که باعث میشود با گذشت زمان به شکل چربی در بدن جمع شود. مسمومیت با ویتامین میتواند با ایجاد اختلال در روند لخته شدن خون (که پاسخ طبیعی بدن در برابر خونریزی بیش از حد است) گشته و خطر سکته مغزی هموراژیک (خونریزی) را افزایش دهد.
برای درمان این حالت از مسمومیت، شما باید بلافاصله استفاده از دوزهای ویتامین را متوقف کرده و فقط به یک رژیم غذایی متعادل اطمینان کنید.
در صورتی که علائم شدید مسمومیت را تجربه کردید، بلافاصله با دکتر خود تماس بگیرید.YJC