به گزارش شفاآنلاين به نقل از پایگاه اینترنتی صندوق صلح آمریکا، ایران با وجود مسایل سیاسی بینالمللی و داخلیاش در طول یک سال گذشته گامهای مهمی را برای ارتقای جایگاه خود در سطح جهانی برداشته است.
این پیشرفتها سبب شده تا ایران براساس شاخص ثبات کشورها در سال 2014 بیشترین پیشرفت را داشته باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: تحریمهای بینالمللی، تورم و سطح بالای بیکاری رشد اقتصادی را در ایران کاهش داده است. با اینحال با وجود این چالشها بازار قابل ملاحظه ایران و میل روزافزون این کشور برای همکاری با بازیگران جهانی سبب شده تا شاخص اقتصادی ایران در یک سال گذشته پیشرفت داشته باشد.
حسن روحانی، رییس جمهور میانه رو ایران، پس از روی کارآمدنش در سال گذشته تلاش کرده است تا مشکلات شهروندان کشورش و مناقشات سیاسی داخلی را به حداقل برساند.
صندوق صلح آمریکا همچنین اعلام کرد تحریمهای اقتصادی بینالمللی بهطور مستقیم روی قابلیت تهران برای پیشرفت در زمینههای اقتصادی و اجتماعی تاثیر گذاشته است. اما مشارکت جهانی بیشتر و حرکت به سوی کاهش تحریمها موجب افزایش امتیازات این کشور در خارج از مرزهایش شده است.
در این گزارش بهترین شاخص ثبات با رتبه 178مختص کشور فلاند است و بعد از این کشور سوئد، دانمارک، نروژ و سوییس قرار دارند. رتبه اول و بدترین شاخص نیز مربوط به سودان جنوبی است.
در این ردهبندی ایران با وجود این که بیشترین پیشرفت را در زمینه شاخص ثبات کسب کرده است اما در رده 44 جهانی قرار دارد.
در این بررسی که برای دهمین بار انجام میشود کشورهایی مانند آمریکا رتبه 159، فرانسه رتبه 160 و انگلیس رتبه 161 را دارا هستند.