اولین کمبود در بخش های آی سی یو کمبود نیروی انسانی است و بعد از مشکلات تاخیر در پرداخت معوقات کادر درمانی است که ماهها به تعویق افتاده است و توجه به رفاهیات و پرداخت به موقع معوقات در این شرایط بسیار مهم است
شفاآنلاین>سلامت>معاون سازمان نظام پزشکی گفت: الگوی ورود بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانها تغییر کرده و تعداد بیماران بدحال که نیازمند آی سی یو هستند، بیشتر شده، به همین علت با کمبود تخت آی سی یو در کشور مواجه هستیم.
به گزارش شفاآنلاین،علیرضا سلیمی روز چهارشنبه در نشست خبری پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت که به صورت آنلاین برگزار شد در پاسخ به خبرنگار ایرنا افزود: الگوی مراجعه به بیمارستانها تغییر کرده است در اسفند با توجه به اینکه علم کمتری هم نسبت به کرونا وجود داشت مراجعان عمومی مبتلا به کرونا به بیمارستانها بیشتر بودند اما اکنون افرادی که به بیمارستان مراجعه می کند عموما افراد بد حال هستند که به تحت ویژه نیاز دارند به همین علت با کمبود تخت مراقبت ویژه مواجه هستیم.
وی ادامه داد: تعداد تخت های آی سی یو در کشور را بر پایه یک زندگی عادی و نیازهای عادی دیده بودیم اما اکنون شرایط فرق کرده و سخت تر شده است و این تعداد نیرو و وسایل جوابگو نیست. تا این لحظه همکاران ما بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها در ایران هیچ گزینشنی برای پذیرش بیماران در آی سی یو ها انجام نداده اند، البته به طور طبیعی تعداد بیماران بدحال سالمند و افرادی که بیماری زمینه ای داشته اند بیشتر است.
معاون سازمان نظام پزشکی گفت:لحظات سختی را برای تصمیم گیری خالی کردن تخت های آی سی یو و انتخاب بیماران جدید سپری می کنیم، به حال باید این بخش ها را مدیریت کنیم یکی از کمبودهایی که اکنون جدی است، مشکل کمبود نیروی انسانی در بخش های مراقبت های ویژه جدی است و این کمبود اعم از پرستار و پیراپزشکان بیشتر است و این نیروها خسته و فروسوده شده اند، خستگی ایمنی بدن را پایین می آورد و امکان ابتلا به بیماری با وجود وسایل محافظت شخصی بیشتر می شود.
سلیمی تاکید کرد: اولین کمبود در بخش های آی سی یو کمبود نیروی انسانی است و بعد از مشکلات تاخیر در پرداخت معوقات کادر درمانی است که ماهها به تعویق افتاده است و توجه به رفاهیات و پرداخت به موقع معوقات در این شرایط بسیار مهم است.
کادر آی سی یو ۳ برابر بیشتر از مردم به کرونا مبتلا می شوند
وی گفت: مشکلات مالی و سختی کار به خصوص برای دستیاران بسیار بیشتر است و امیدواریم مسئولان با درایت در وزارت بهداشت و بیمارستانها به وضعیت این نیروها توجه کنند.
معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در شرایط پاندمی میزان فرسودگی و ابتلا در افراد و کادر درمان بیشتر است. افرادی که در آی سی یو کار می کنند ۳ برابر افراد عادی به بیماری مبتلا می شوند. افرادی که بیمار می شوند ممکن است بعد از در یک دوره ۱۴روزه آزمایش کرونای آنها منفی می شود اما ماهها طول می کشد تا دوباره به شرایط عادی برگردند و توان کار لازم را پیدا کنند.
سلیمی گفت: تاکنون پرسنل آی سی یو ها و متخصصان بیهوشی با افزایش تعداد شیفت ها که یک نوع ایثار است خلا< کمبود نیرو را پر کرده اند. افرادی را داریم که ۲۱ روز در بیمارستان مانده اند که یک از خودگذشتی فوق العاده است یا از شهرهای که وضعیت بهتری بوده همکاران به کمک آمده اند تا رسیدگی به بیماران دچار خدشه نشود. مشکل فرسودگی و خستگی نیروها در بیمارستانها جدی است نیاز به تدبیر مسئولان دارد.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که در شرایط پیش رو مرزبندی های بین تخصص ها تا حدودی برداشته شود و برای احیای بیماران همه همکاران پزشک دخیل شوند حتی اگر نیاز باشد دوره هایی برای پزشکان عمومی در نظر گرفته شود تا این نیروها نیز با آموزش های لازم بتوانند خدمات لازم را به بیماران کرونا در بیمارستانها ارائه کنند.
رئیس انجمن بیهوشی ایران گفت: تعداد زیادی از همکاران متخصص بیهوشی به کووید۱۹ مبتلا شده اند. تاکنون ۸ نفر از متخصصان بیهوشی کشور بر اثر ابتلا به کرونا شهید شده اند و آخرین آنها همین دیشب بود که بعد از یک دوره طولانی بستری در آی سی یو از بین ما رفت. در حالی که برای حفاظت در برابر انتقال ویروس فاصله دومتری لازم است متخصصان بیهوشی از فاصله ۱۰ سانتی متری برای بیماران بدحال کرونا لوله تراشه می گذارند و در معرض خطر بالای ابتلا قرار دارند.
وی گفت: از مسئولان انتظار داریم حمایت همه جانبه ای از پزشکان داشته باشند قدردانی در سطوح بالای مسئولان از پزشکان انجام شده و نهایت تشکر را داریم اما انتظار داریم در سطوح مدیریتی پایین تر گام های عملی برای قدردانی از پزشکان اجام شود و مشکلات حل شود معوقات پرداختی و مشکلات مالیاتی نباید لحظه ای ذهن جامعه پزشکی را در این شرایط سخت به خود اختصاص دهد.
جامعه پزشکی ۱۵۰ شهید کرونا تقدیم کرد
سلیمی افزود: در تمام دنبا ابتلای افرادی که در خط اول رسیدگی به بیماران کرونا قرار دارند چندین برابر افراد معمولی است. ابتلای جامعه پزشکی به کرونا در ایران نیز بسیار زیاد است. فقط در تهران بیش از ۶ هزار نفر مبتلا شده اند و ۱۵۰ نفر شهید شده اند.
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: از مردم می خواهم به عنوان افراد کلیدی در این مبارزه با جامعه پزشکی کمک کنند. ماسک بزنید فاصله دو متری را حفظ کنید و دست ها را بشویید این شعار اول است اما کمی عمیق تر می گوییم به مراسم عزا و عروسی نرویم و کارهای اضافه را حذفک نیم و جامعه خسته و فرسوده پزشکی را حمایت کنیم.
دورکاری شاغلان، فشاری کاری و خستگی کادر درمان را کم می کند
وی ادامه داد: نقش مسئولان هم بسیار مهم است برای هر کاری نیاز به آماده شدن پایه های لازم است. اگر قرار است کمتر مسافرت درون شهری داشته باشیم دلایل سفر شهری را باید بررسی کنیم بیشترین علت رفتن به سر کار است با جا به جا کردن ساعت شروع و پایان کار و کاهش ساعت حضور و افزایش فرهنگ دورکاری عمیق تر می توانیم مبارزه کنیم
سلیمی در پاسخ به ایرنا گفت: در مورد وضعیت تخت های بیمارستانی تا حدودی با توجه رفتار ویروس و مشکلات در بیمارستانها نسبت به اسفند تغییراتی داشتیم. در اسفند هحوم ویروس را داشتیم اما تعداد زیادی از بیماران حال عمومی خوبی داشتند، اکنون بیماران بدحال بیشتر مراجع می کنند و به تحت آی سی یو و مراقبت ویژه بیشتر نیاز دارند.
وی افزود: در این شرایط بیش از تخت های عادی به افزایش تخت های مراقبت ویژه نیاز داریم، نمی توانیم عددی اعلام کنیم چون نیاز به این تخت ها شناور است و به افزایش و کاهش ورودی بیماران مربوط می شود اما هر چه تعداد تخت های آی سی یو در این شرایط بیشتر بشود لازم است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا برخی جان باختگان جامعه پزشکی شهید کرونا محسوب نمی شوند گفت: به برخی از این افراد عنوان شهید به آنها اطلاق نمی شود نظر سازمان نظام پزشکی این است که هر چه که می توانیم برای تجلیل از این پزشکان انجام شود.
سلیمی ادامه داد: آموزش عمومی برای مردم و آموزش های تخصصی برای کادر درمان و استخدام بیشتر نیرو در بیمارستانها به بهبود وضعیت کمک می کند، ، پژوهش های زیادی درباره کرونا در دنیا انجام می شود و یافته های جدید باید به پزشکان و کادر درمان منتقل شود. هر چه تجربه ما بیشتر شود شانس درمان بهتر بیشتر می شود.
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: پذیرش بیماران در آی سی یو شاخص های علمی دارد. سن شاید تا حدودی موثر است. در افراد مسن و افراد دارای بیماری های زمینه ای بیشتر است شاخص انتقال به آی سی یو وضعیت جسمانی آنهاست. وضعیت ریه در بالین تشخص داده می شود میزان اکسیژن و میزان درگیری ریه توسط آزمایشهای پاراکلینیک بررسی می شود و با تشخیص پزشک متخصص فرد بدحال به آی سی یو ارجاع می شود.ایرنا