کد خبر: ۲۶۲۱۰۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - 2020July 26
شیوع کرونا نشان داد که نظام های درمانی ما تا چه حد آسیب پذیر هستند و تا چه حد بازنگری در روش های برخورد با شرایط اضطراری بهداشتی ضروری است
شفاآنلاین>سلامت>آسیای میانه درگیر موج دوم کرونا و مشکلات اقتصادی به عرصه دیپلماسی کرونایی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل شده و در همین ارتباط کشور چین اولین نشست خود با کشورهای منطقه در قالب ۱+۵ را برگزار کرد.

به گزارش شفاآنلاین، کشور چین روز ۱۶ ژوییه (پنجشنبه ۲۶ تیر ماه) اولین نشست خود را با وزیران خارجه کشورهای آسیای مرکزی در قالب ۱+۵ برگزار کرد. این نشست به ابتکار پکن برگزار شد و تمرکز آن بر همکاری در زمینه مبارزه با شیوع کرونا در این منطقه بود.

چین در جریان این نشست آمادگی خود را برای ارائه یک کریدور سبز به منظور انتقال محصولات چینی به منطقه آسیای میانه و خرید بیشتر محصولات کشاورزی منطقه اعلام کرد.

نشریه دیپلمات  در این زمینه گزارش داد: کشورهای منطقه که در نتیجه موج دوم کرونا و مشکلات اقتصادی تحت فشار قرار دارند برای دریافت کمک به چین رو آورده اند. چین جدیدترین کشوری است که در قالب ۱+۵ به همکاری با کشورهای منطقه می پردازد. پیش از این کشورهای ژاپن ، کره جنوبی و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا در چنین ترتیباتی برای همکاری با کشورهای آسیای میانه وارد شده اند.

در همین ارتباط ، وزیران بهداشت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای هم روز جمعه در بیانیه ای رسمی بر ادامه همکاری برای مبارزه با کرونا تاکید کردند.

سومین دور رایزنی های مشترک بصورت مجازی با شرکت وزرای بهداشت قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، روسیه، چین، پاکستان و هند برگزار شد.

برنامه اتحادیه اروپا برای پاسخ به کرونا در آسیای مرکزی 

 اتحادیه اروپا نیز هفته گذشته برنامه پاسخ بحران کرونا آسیای مرکزی (CACCR) را آغاز کرد که بسته ای ۳ میلیون یورویی برای کمک به منطقه آسیای میانه به منظور مبارزه با شیوع کووید-۱۹ است و کشور قزاقستان یکی از طرف های اصلی است که از این برنامه سود خواهد برد.

"اسون اولوف کارلسون" نماینده اتحادیه اروپا در قزاقستان اعلام کرد: شیوع کرونا نشان داد که نظام های درمانی ما تا چه حد آسیب پذیر هستند و تا چه حد بازنگری در روش های برخورد با شرایط اضطراری بهداشتی ضروری است.

برنامه دو ساله اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی را سازمان  جهانی بهداشت اجرا خواهد کرد.

کارلسون گفت: این کمک بخشی از یک بسته همبستگی ۱۲۴ میلیون یورویی است که نیازهای فوری قزاقستان و سایر کشورهای منطقه را در نظر می گیرد. این برنامه در عین حال شامل سه مرحله است که در مرحله آخر نیز با هدف تقویت نظام های درمانی اجرا خواهد شد. قزاقستان به عنوان بخشی از این برنامه ، ۴۰۰ هزار ست تجهیزات محافظتی شخصی و یک هزار کیت تشخیص کرونا دریافت خواهد کرد.

بهبود ۶۳.۸ درصدی مبتلایان به کرونا در قزاقستان 

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از کازاینفورم ، از آغاز شیوع کرونا تا کنون ۸۰ هزار و ۲۲۶ مورد ابتلا در قزاقستان ثبت شده که تا کنون ۵۱ هزار و ۲۶۰ نفر کرونا را شکست داده و ۵۸۵ نفر جان باخته اند. نرخ بهبودی در این کشور به ۶۳.۸ درصد رسیده است.


در قرقیزستان نیز تا روز جمعه با اضافه شدن ۹۲۱ مورد جدید ابتلا به کرونا شمار کل مبتلایان به ۳۱ هزار و ۲۴۷ نفر رسید. از زمان آغاز شیوع کرونا تا کنون همچنین  بیش از ۱۹ هزار نفر از این بیماری در قرقیزستان بهبود یافته اند. همچنین با جان باختن ۴۲ نفر دیگر در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه شمار کل تلفات کرونا در قرقیزستان به یک هزار و ۲۱۱ نفر رسیده است. از میان مبتلایان ۱۲ هزار و ۳۸۵ نفر در بیمارستانها و مراکز درمانی تحت درمان هستند.

در همین حال دولت قرقیزستان از مذاکره با وام دهندگان خارجی و توقف موقت بازپرداخت بدهی های این کشور خبر داده است. در حال حاضر مذاکره درباره شرایط تعلیق بازپرداخت‌ها در حال انجام است.  بدهی دولت قرقیزستان به ۴.۶ میلیارد دلار از جمله ۳.۸ میلیارد بدهی خارجی و ۷۴۵ میلیون داخلی رسیده است.

شمار کل مبتلایان به کرونا در ازبکستان تا روز جمعه با ۱۹۳ مورد افزایش به ۱۹ هزار و ۱۷۹ نفر مبتلا رسید. در این کشور در مجموع ۱۰ هزار و ۲۰۳ فرد مبتلا معادل ۵۳ درصد بهبود یافته اند و ۸ هزار و ۸۷۲ نفر تحت درمان هستند.

در تاجیکستان ۸۲ درصد بیماران درمان شده اند

به گزارش روز شنبه منابع رسمی خبری تاجیکستان ،  ۴۵ مورد جدید بیمار کرونا  در تاجیکستان گزارش شده است و از ۳۰ آوریل تا ۲۳ ژوئیه این تعداد به ۷ هزار و ۶۰ نفر رسیده است.

 طبق گزارش وزارت بهداشت و حفظ اجتماعی اهالی جمهوری تاجیکستان، تاکنون ۵ هزار و ۷۹۳ نفر معادل  ۸۲ درصد از مبتلایان به کووید -۱۹ در تاجیکستان درمان شده اند و ۵۸ نفر نیز بر اثر این بیماری جان باخته اند.

وزیر بهداشت تاجیکستان هم اعلام کرده که میزان ابتلا به کرونا در مقایسه با زمان اوج آن در اواسط ماه مه کاهش یافته و وضعیت در حال رسیدن به ثبات است. جمال الدین عبدالله زاده همچنین تاکید کرد که تاجیکستان از ذخایر محصولات دارویی برای درمان بیماران برخوردار است و در حال حاضر وضعیت در شهر دوشنبه به ثبات رسیده است. وی تاکیدکرد که تا کنون هیچ پزشکی در این کشور بر اثر کرونا جان نباخته است. 

این در حالی است که در کشور ترکمنستان هیچ موردی رسمی از ابتلا به کرونا ثبت شده و این کشور به تدابیر و هماهنگی های خود با نهادهای جهانی برای کنترل و پیشگیری از شیوع کرونا ادامه می دهد. سازمان جهانی بهداشت از ترکمنستان خواست به رغم اینکه هیچ موردی از ابتلا به کرونا گزارش نکرده، طوری رفتار کند که گویی موارد ابتلا در این کشور وجود دارد. 

هیاتی از نمایندگان سازمان جهانی بهداشت که به ترکمنستان سفر کرده بود، روز چهارشنبه در پایان سفر خود از دولت این کشور خواست که اقدام های  بهداشتی مانند شناسایی موارد مشکوک به ابتلا، قرنطینه و آزمایش آنان، رهگیری افراد در تماس با آن‌ها و درمان بیماران را انجام دهد. 

ترکمنستان تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کووید۱۹ گزارش نکرده، اما سازمان جهانی بهداشت از این کشور آسیای مرکزی خواسته است طوری اقدام کند که گویی مواردی از ابتلا در آن وجود دارد. هیات سازمان جهانی بهداشت نبود موارد ابتلا در ترکمنستان را زیر سوال نبرد، اما تاکید کرد که این کشور باید هرگونه مشاهدات غیرطبیعی را گزارش کند.رسانه های آسیای میانه
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: