لوکز، قندی است که بیشترین استفاده را در بدن دارد، قند فروکتوز در میوهها و لاکتوز در شیر است که بعد از استفاده در بدن به گلوکوز تبدیل شده و در آخر به انرژی تبدیل میشود
شفاآنلاین>سلامت>با داشتن یک رژیم غذایی مناسب از افت قند خون یا هیپوگلیسمی که اغلب در افراد مبتلا به دیابت رخ میدهد میتوان جلوگیری کرد.
به گزارش شفاآنلاین: قند خون اندازه گلوکز موجود در خون انسان است. زیرا بدن انسان توانایی این را دارد که از طریق عمل هموستاز میزان قند خون را کنترل کند.
کاهش قند خون طبق استاندارد موجود بسته به جنسیت و سن متفاوت است و در صورت کاهش باعث بروز بیماری هیپوگلیسمی می شود و از طرفی افزایش قندخون نیز باعث بیماری هیپرگلیسمی خواهد شد که نوع حاد آن، دیابت نامیده میشود.
قند خون ناشتای طبیعی برای یک فرد طبیعی غیر دیابتی در حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیگرم در دسی لیتر است.
علائم کاهش قند خون
هیپوگلیسمی عبارت است از کاهش قند خون به کمتر از ۷۰ تا ۸۰ میلیگرم در دسی لیتر و علائم آن عبارتند از افزایش ضربان قلب، سرگیجه، سنگینی سر، احساس گیجی و گنگی، لرزش، اضطراب، عرق کردن، خواب آلودگی، احساس ضعف و گرسنگی و اختلال در صحبت کردن.غذای سالم
محمدرضا مهاجری تهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم درباره تشخیص قند خون سالمندان اظهار کرد: سالمندان باید در رژیم غذایی خود از غذاهای سبک و کم کالری استفاده کنند.
مهاجری با اشاره به اینکه بدن، قندهای مختلفی را از خوراکیها جذب میکند، بیان کرد: گلوکز، قندی است که بیشترین استفاده را در بدن دارد، قند فروکتوز در میوهها و لاکتوز در شیر است که بعد از استفاده در بدن به گلوکوز تبدیل شده و در آخر به انرژی تبدیل میشود.
او گفت: اگر عدد قند خون فرد پایینتر از ۱۰۰ باشد، فرد به دیابت مبتلا نیست و میزان قند خون طبیعی است؛ اگر بین ۱۰۰ الی ۱۲۶ باشد پیش دیابت است و آنها مستعد ابتلا به بیماری دیابت در آینده هستند، قند خون بالای ۱۳۰ مبتلا به نوع دیابت یک است و فرد باید خیلی سریع تحت درمان قرار گیرد.
شاخص هموگلوبین در بدن
این فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه شاخص هموگلوبین در بدن نشان دهنده میزان قند خون است، افزود: اگر عدد هموگلوبین بالا باشد و معدل قند خون، سه ماه باشد بیمار باید تحت درمان قرار بگیرد.فشار خون بالا
او افزود: در صورت تشخیص قند خون بالا فرد حتما باید از رژیم غذایی مناسب استفاده کند، از اضافه وزن جلوگیری کرده و فعالیت مناسب بدنی داشته باشد.
مهاجری درباره اینکه استفاده از فست فودها برای بدن مضر است و نباید هیچ یک از افراد در مصرف آن زیاده روی کنند، گفت: شاید یک بار خوردن فست فود در بدن فرد مشکلی ایجاد نکند؛ اما اگر این روش تغذیه به صورت عادت غذایی در آید، فرد به سوی دیابت کشیده میشود، اضافه وزن و مقاومت به انسولین دو فاکتور اصلی ابتلا به دیابت هستند، علاوه بر اینکه بسیاری از فست فودها به طور مصنوعی با چربیهای مضر و نیز کربوهیدراتهای تصفیه شده و مصنوعی اشباع میشوند که این موضوع خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
این فوق تخصص غدد در خصوص میزان هموگلوبین در قند خون بیان کرد: اگر عدد هموگلوبین قند خون از حدی بالاتر باشد، دیابت نوع یک است که همراه با پرنوشی، سرگیجه و تکرر ادرار خود را نشان میدهد؛ در نوع ۲، قند خون بالا نیست و هیچ علامتی ندارد و بیماری باید با آزمایش چک شود و بعد از تشخیص میزان قند خون مناسب، بیمار تحت درمان قرار گیرد.
او درباره افراد مبتلا به فشار خون گفت: اگر افراد بعد از مراجعه به بیمارستان و تشخیص اینکه قند خون آنها حالت ثابت ندارد، باید زیر نظر پزشک متخصص باشند و میزان قند خون آنها مرتب کنترل شود؛ همچنین میتوانند دستگاه قندخون تهیه کرده و در منزل، به طور مستمر میزان قند خون خود را بررسی کنند.YJC