کد خبر: ۲۵۹۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ - 2020June 20
برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد، افغانستان را به دلیل ضعف سیستم بهداشتی، تعداد کم کارمندان بخش بهداشت و زیربنای ضعیف آسیب‌پذیر خوانده و گفته است که قرنطینه مهاجران بازگشته از ایران و پاکستان نیز وجود ندارد
شفاآنلاین>سلامت>دفتر بخش همکاری غذایی سازمان ملل متحد (یو ان دی پی) در باره گسترش ویروس کرونا و چالش‌های جدی آن طی دو ماه آینده در این کشور هشدار داده است.

به گزارش شفاآنلاین، برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد  این کشور بر اثر گسترش ویروس کرونا با چالش جدی مواجه بوده و هشدار داده است که اوج‌گیری ویروس کرونا صلح را نیز تهدید می کند.

این سازمان گفته است که با گسترش روز افزون ویروس کرونا سیستم بهداشتی افغانستان نیز درهم خواهد شکست و اقتصاد این کشور تا سال ۲۰۲۳ دچار رکود ۱۷ درصدی خواهد شد.

برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد، افغانستان را به دلیل ضعف سیستم بهداشتی، تعداد کم کارمندان بخش بهداشت و زیربنای ضعیف آسیب‌پذیر خوانده و گفته است که قرنطینه مهاجران بازگشته از ایران و پاکستان نیز وجود ندارد.

سازمان ملل متحد گفته است که تلاش می کند با همکاری شرکای بین المللی بیش از ۲۰ مرکز جدید درمان بیماران کرونایی را در مناطق مختلف این کشور ایجاد و همچنان ۱۰ گروه سیار را بکار بگمارند.

این در حالی است که وزیر بهداشت افغانستان در نشست خبری در کابل گفت که تا دو ماه آینده روند صعودی بیماری کرونا ادامه خواهد داشت.

«احمدجواد عثمانی» پیش‌بینی کرد که پس از دو ماه روند مبتلایان و مرگ‌ومیر بیماری کرونا کاهش می یابد.

وی با اشاره به کاهش منابع مالی وزارت بهداشت اظهار کرد تنها ۸۰۰ هزار دلار  در حساب این وزارتخانه باقی مانده درحالی  که ۱۲ میلیون دلار  فقط برای خرید دستگاه «ونتیلاتور» پرداخته شده است.

این درحالی است که با قطع توزیع نان که از ماه مبارک رمضان آغاز شده علاوه بر مشکلات بهداشتی در زمینه تغذیه افراد آسیب پذیر نیز مشکلات جدی ایجاد می شود.

از سوی دیگر "داود سلطان زوی» شهردار کابل گفته است که برنامه جدید بسته مواد غذایی برای شهروندان کابل در صورت کمک بانک جهانی آغاز می شود.

وی امروز به رسانه‌ها در کابل گفت که در صورت اختصاص این کمک و میزان آن اقلام بسته مواد غذایی روشن خواهد شد.

برخی نهادهای سیاسی و فرهنگی نیز با اشاره به افزایش شمار جان باختگان بر اثر شیوع ویروس کرونا از دولت خواسته اند که توجه بیشتری در این خصوص داشته باشد.

نهاد فرهنگی «تبیان»به  دولت و مردم توصیه کرده است که با رفع نواقص بهداشتی و درمانی توجه بیشتری به عمل به توصیه های بهداشتی  نیز  از دولت خواسته است که نواقص بهداشتی و درمانی در بیمارستان‌ها را رفع کند مردم نیز با دقت بیشتری علاوه بر رعایت فاصله اجتماعی به توصیه های بهداشتی عمل کنند.

براساس آمار وزارت بهداشت افغانستان تاکنون ۲۷ هزار و ۸۲۸  نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۵۵۰ نفر نیز جان باخته اند.ایرنا 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: