قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل متحد خواست تا نسبت به امکان تضمین دسترسی و توزیع عادلانه، شفاف، منصفانه و کارآمد به ابزارهای پیشگیری، تستهای آزمایشگاهی، داروها و واکسنهای آتی مقابله با ویروس کرونا» اطمینان حاصل گردد
شفاآنلاین>سلامت> سازمان ملل متحد با صدور قطعنامهای بر دسترسی منصفانه به واکسنهای آتی ویروس کرونا تاکید کرد.
به گزارش شفاآنلاین،روز سه شنبه خبرگزاری فرانسه، ۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد، عصر دیروز (۱ اردیبهشت) با اجماع یک قطعنامه غیرالزامآور را برای مقابله با ویروس کرونا تصویب کردند.
این قطعنامه بر دسترسی منصفانه و توزیع عادلانه واکسنهایی که در آینده برای مقابله با این ویروس ساخته خواهد شد، تاکید کرد. پیش نویس این قطعنامه را دولت مکزیک تهیه کرده بود و در آن بر امکان دسترسی همه افراد نیازمند، به خصوص در کشورهای در حال توسعه، تمرکز شده است.
در این راستا، قطعنامه خواهان تقویت همکاریهای علمی بین المللی برای شکست ویروس کرونا و افزایش هماهنگیها در این مورد از جمله با بخش خصوصی شد.
به نوشته این خبرگزاری، فراخوان جهانی دستیابی برابر همه کشورها به واکسن کووید ۱۹ در حالی صورت میگیرد که صنایع داروسازی و آزمایشگاههای تحقیقاتی متعددی برای تولید آن تلاش میکنند. بی تردید ساخت و تولید این واکسن که برای مهار بیماری کووید ۱۹ حیاتی تلقی میگردد، فرصت مالی عظیمی برای سازندگان آن ایجاد خواهد کرد.
از این رو، قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل متحد خواست تا نسبت به امکان تضمین دسترسی و توزیع عادلانه، شفاف، منصفانه و کارآمد به ابزارهای پیشگیری، تستهای آزمایشگاهی، داروها و واکسنهای آتی مقابله با ویروس کرونا» اطمینان حاصل گردد.
این قطعنامه در حالی بر نقش راهبردی و حیاتی سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ تاکید نموده که پیش از این، ایالات متحده آمریکا این نقش را مورد سؤال قرار داده بود.
۱۹۳ کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش تر (۱۵ فروردین)، نخستین قطعنامه خود پیرامون ویروس کرونا را ضمن تاکید بر «همکاری» برای مبارزه بهتر علیه این بیماری، تصویب کرده بودند.
لازم به ذکر است قطعنامههای مجمع عمومی برخلاف شورای امنیت، الزام آور نبوده و حسب مورد صرفاً دارای اهمیت سیاسی خواهد بود. ایرنا