کد خبر: ۲۵۲۸۶۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - 2020March 08
کارگروه درمان به سرعت و با یک برنامه کاری فشرده موفق به تالیف دستور العمل‌های حمایت‌های جامع تغذیه‌ای در بیماران کرونا شد و پس از بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد این دستور العمل برای اولین بار در ایران تدوین شده است
شفاآنلاین>سلامت>اولین دستورالعمل حمایت‌های جامع تغذیه‌ای در بیماران سرپائی و بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های کشور تدوین شد.

به گزارش شفاآنلاین و بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دکتر میرزای رزاز با بیان این مطلب افزود: با توجه به شیوع گسترده کرونا در کشور که علیرغم همه تلاش ها روبه افزایش است، ضرورت حمایت های تغذیه ای در شرایط بحرانی کنونی احساس شد.

وی تصریح کرد: در همین راستا انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انجمن تغذیه ایران  با بهره‌گیری از اساتید بنام حوزه علوم تغذیه در سراسر کشور اقدام به تشکیل سه کارگروه برای تدوین دستورالعمل‌های حمایت‌های تغذیه‌ای یکسان در کشور برای بیماران مبتلا به کرونا کرد.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: این کارگروه ها شامل سه کار گروه پیشگیری، کار گروه درمان و کارگروه پیگیری بعد از درمان است.

رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور افزود: از آنجاکه موج اول انتشار بیماری آمار بیماران بستری در کشور به سرعت روبه فزونی گذاشت، تدوین دستورالعمل حمایت های تغذیه ای در بیماران بستری در اولویت قرارداده شد متاسفانه تعداد زیادی از بیماران بستری در مقاطع مختلف درمان نیاز به انتقال به بخش های مراقبت ویژه ( ICU ) و لوله گذاری پیدا می کنند و در طول اقامت بیمار در بیمارستان خصوصا در ICU بیماران نیاز به حمایت‌های تغذیه‌ای دارند که بیما دچار سوء تغذیه نشده و بتواند با افزایش کارایی قدرت سیستم ایمنی با بیماری مقابله کند.

وی گفت: مجموعه این فعالیت ها در کنار هم باعث کوتاه‌تر شدن مدت زمان اقامت و بستری به بیمارستان، افزایش کارآیی درمان رایج و نهایتا ترخیص زودتر بیماران و امکان استفاده از خدمات درمانی کشور برای سایر بیماران مبتلا را فراهم می‌کند.

میرزای رزاز با اشاره به اهمیت موضوع تغذیه افراد مبتلا به ویروس کرونا خاطر نشان کرد: لذا کارگروه درمان به سرعت و با یک برنامه کاری فشرده موفق به تالیف دستور العمل‌های حمایت‌های جامع تغذیه‌ای در بیماران کرونا شد و پس از بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد این دستور العمل برای اولین بار در ایران تدوین شده است.

 لذا با توجه به اینکه انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور پایگاه و همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه کشورهای EMRO می باشد بلافاصله این دستور العمل به زبان انگلیسی ترجمه گردید و با تماس با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و نماینده منطقه ای EMRO مقرر گردید این دستور العمل برای استفاده تمام بیماران مبتلا به کرونا در سراسر جهان در اختیار سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد.

وی تصریح کرد: دو کارگروه دیگر در حوزه پیشگیری و باز توانی دوران پس از ابتلا به کرونا نیز به صورت فشرده مشغول تدوین دستورالعمل های لازم می باشند که طی یکی دو روز آینده نتایج آن اعلام می گردد.

میرزای رزاز در خاتمه گفت: جادارد از همه همکاران محترم، اعضاء محترم هیات علمی و اعضاء محترم انجمن تغذیه ایران در سراسر کشور که عاشقانه با احساس مسئولیت این مهم را انجام دادند صمیمانه تشکر کنم.ایسنا 
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: