آرامشی که از برقراری ارتباط با خدا حاصل میشود، مزایای بی شماری را برای رفتار و عادات روزمره فرد به ارمغان میآورد. سالم بودن از نظر معنوی میتواند بدن شما را هم سالمتر کند
شفا آنلاین>اجتماعی>بنابر تحقیقات پژوهشگران ارتباط با خدا و حضور در برنامههای گروهی مذهبی تاثیرات شگرفی بر سلامت روح و جسم دارد.به گزارش شفا آنلاین، آرامشی که از برقراری ارتباط با خدا حاصل میشود، مزایای بی شماری را برای رفتار و عادات روزمره فرد به ارمغان میآورد. سالم بودن از نظر معنوی میتواند بدن شما را هم سالمتر کند. از تأثیرات کاهنده عبادت بر استرس گرفته تا کاهش افسردگی(Depression)، سلامتی معنوی باعث اثرات شگفتی بر سلامتی جسمی فرد هم میشود.
تأثیر دعا بر بدن
مطالعات بیشماری در اینباره انجام شده است. ۸۰ درصد از تحقیقات در مورد ارتباط معنویت، دینداری و سلامت، بر سلامت روان متمرکز شده است. این امر به این دلیل است که ایمان، به نحوه تفکر انسان در مورد جهان و نقش او در آن مربوط میشود. کلماتی مانند اتصال، امید، خوش بینی، اعتماد به نفس و هدف اغلب با اعتقادات مذهبی همراه است که همه سلامت روان را تقویت میکنند.
دعا و نماز سرشار از انرژی است و به طور کلی کیفیت زندگی شما را بهبود میبخشد. با وجود نتایج روانشناختی، عبادت منظم، همچنین میتواند اثرات فیزیولوژیکی استرس را کاهش داده و یا از بین ببرد. استرس(Stress) دلیل اصلی بسیاری از مشکلات جسمی است، بنابراین نمیتوان این تأثیر را نادیده گرفت.
استغفار، سپاسگزاری و شفقت هم به شدت در افرادی که دارای روحیات معنوی و متدین هستند، به چشم میخورد؛ بنابراین تصور میشود که تمرین این خصوصیات با کاهش استرس و افزایش صبر و تحمل ارتباط دارد.
تحقیقات محققان دانشگاه دوک نشان میدهد که دلیل این امر آن است که وقتی مردم دعا میکنند و از خدا یاری میخواهند، توانائی کنترل وضعیت موجودشان را دارند که این امر به آنها در مقابله با اضطراب و نگرانی کمک میکند.
افسردگی بیماری شایعی است که باعث بسیاری از اقدامات ناسالم، از جمله صدمه به خود و سوء مصرف مواد مخدر میشود؛ انجام امورمذهبی به افرادی که از افسردگی رنج میبرند، کمک میکند، زیرا این فعالیتها انزوا را از بین میبرد که دلیل اصلی بسیاری از اختلالات خلقی است.
به علاوه، انجام آداب و رسوم مذهبی، اغلب تمایل به کمک به دیگران برای ترویج فعالیتهای اجتماعی را به دنبال دارد و قرار گرفتن در یک اجتماع مذهبی، این احتمال را بیشتر میکند که با افرادی با عقیده مشترک آشنا شوید و این موضوع هم همدلی اجتماعی را افزایش میدهد.
تاثیر انجام فرائض دینی بر جسم
در حالی که سلامت روان و جسم بهم پیوسته است، تاثیرات جسمی معنویت و اعتقادات مذهبی، بر عملکردهای مربوط به جسم ما هم تأثیر میگذارد.
مطالعات نشان میدهد مشارکت در مراسم معنوی با افزایش فعالیت در هسته مغزی، باعث افزایش سطح سروتونین که نوعی هورمون ضد افسردگی و یکی از انواع هورمونهای شادی است، میشود. این مادهی شیمیایی انتقالدهنده عصبی مهمی در مغز ماست که علاوه بر تاثیرات روحی مانند اثر بر خلقوخو و روابط اجتماعی گسترهی وسیعی از ابعاد سلامت جسم مانند خواب، سیستم قلبی و گوارش را هم تحتالشعاع قرار میدهد.
داشتن اعتقادات دینی باعث میشود بسیاری از افراد با انجام کارهایی مانند خودداری از محرمات و عدم شرکت در فعالیتهایی که به بدن آسیب میرسانند، از بدن خود بیشتر مراقبت کنند.
معنویت و سیستم ایمنی شما
آگاهیهای معنوی، توانمندی او در پیشگیری از بیماریهای معنوی و به دنبال آن مقابله با بیماریهای جسمی را به دنبال دارد. مطالعات نشان داده اند که نماز و عبادت سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، به این معنی که روزهای کمتری را در رختخواب با آنفولانزا سپری میکنید و عمر بیشترو با کیفیتتری خواهید داشت.