کد خبر: ۲۳۷۱۱۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۴ تير ۱۳۹۸ - 2019July 15
سرطان مغز استخوان، اغلب در افرادی رخ می دهد که تحت درمان‌های رادیوتراپی و شیمی درمانی برای سایر بیماری‌ها هستند و زمانی که در استخوانی از بدن تومور رشد می‌کند ممکن است منشا این تومور از خود استخوان باشد و یا منشا آن از بافت دیگری بوده، اما به علت رشد سلول ها، تومور به استخوان رسیده باشد
شفا آنلاین>سلامت>درمان سرطان مغز استخوان منحصربه‌فرد بوده و عوامل مختلفی از جمله؛ میزان پیشرفت سرطان و سلامت عمومی فرد مبتلا در آن دخیل هستند.

به گزارش شفا آنلاین: سرطان، امروزه یکی از رخدادهایی محسوب می شود که در صورت وقوع در زندگی هر فردی ممکن است آثار مخرب بسیاری را برجای بگذارد و همانطور که می دانید، این بیماری و یا رخداد انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن سرطان مغز استخوان است

سرطان مغز استخوان،<Bone marrow cancer> اغلب در افرادی رخ می دهد که تحت درمان‌های رادیوتراپی و شیمی درمانی برای سایر بیماری‌ها هستند و زمانی که در استخوانی از بدن تومور رشد می‌کند ممکن است منشا این تومور از خود استخوان باشد و یا منشا آن از بافت دیگری بوده، اما به علت رشد سلول ها، تومور به استخوان رسیده باشد.

علائمی که فرد مبتلا تجربه می‌کند، براساس نوع سرطان، اینکه کجا قرار دارد و چقدر تهاجمی است، تفاوت دارند.

نشانه‌های مولتیپل میلوما این‌ها هستند:

درد یا شکستگی‌های استخوان
  
خستگی
  
افزایش عفونت
 
تغییر در تعداد دفعات ادرار
   
سرگیجه
   
تشنگی
  
حالت تهوع یا استفراغ
   
کاهش وزن

نشانه‌های لوکمیا

ضعف
   
خستگی
   
تنگی نفس
   
تب
   
درد استخوان
   
کاهش وزن
   
تعریق شبانه
   
بزرگ شدن غدد لنفاوی یا طحال
   
عفونت‌های مکرر
   
چهره‌ی رنگ‌پریده
   
کبودی مکرر و بدون‌دلیل
   
خونریزی طولانی از زخم‌های کوچک
  
بدن درد


نشانه‌های لنفوم شبیه به نشانه‌های لوکمیا هستند، اما ممکن است اینها را هم شامل شوند:

سرفه مزمن
   
خارش پوست
   
عرق شبانه
   
خستگی
   
تب
   
درد غده‌ی لنفاوی پس از مصرف الکل
   
بزرگ شدن غدد لنفاوی
   
کاهش اشتها
  
شکم درد
   
جوش یا غدد پوستی
   
احساس پر شدن یا پف کردن از طحال بزرگ‌شده

اگر کسی این نشانه‌ها را دارد، باید سریعا برای معاینه به پزشک مراجعه کند.

راه‌های تشخیص سرطان مغز استخوان
آزمایش‌هایی که برای تشخیص سرطان مغز استخوان انجام می‌شوند شامل موارد زیر می شود:

آزمایش‌های خون و ادرار
آزمایش خون یا ادرار می‌تواند پروتئین خاصی را که با مولتیپل میلوما در ارتباط است شناسایی کند، آزمایش خون می‌تواند عملکرد کلیه، سطح الکترولیت یا سایر سطوح گلبولی را هم ارزیابی کند.

آسپیراسیون مغز استخوان
پزشک‌ها از سوزن مخصوصی استفاده می‌کنند تا یکی از استخوان‌ها را سوراخ کنند و نمونه‌ کوچکی از مغز استخوان را بردارند، متخصصی این نمونه را زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند و دنبال سلول‌های غیرطبیعی یا سرطانی می‌شود، این آزمایش به‌منظور به‌حداقل‌رساندن ناراحتی یا درد، با بیهوشی انجام می‌شود.

آزمایش‌های تصویربرداری
اشعه‌ی ایکس، اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)، تصویرسازی تشدید مغناطیسی (MRI) و اسکن برش‌نگاری با گسیل پوزیترون (PET) می‌توانند برای یافتن استخوان‌های غیرطبیعی یا آسیب‌دیده استفاده شوند.

این آزمایش‌ها در طول دوره‌ی درمان هم به‌طور متناوب استفاده می‌شوند تا چگونگی روند درمان یا چگونگی پیشرفت بیماری کنترل شود.

راه‌های درمان سرطان مغز استخوان
درمان سرطان مغز استخوان بسیار منحصربه‌فرد است و به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله میزان پیشرفت سرطان و سلامت عمومی فرد مبتلا، درمان می‌تواند به‌منظور بهبود کامل، جلوگیری از انتشار یا گاهی‌اوقات صرفا برای به‌حداقل‌رساندن علائم استفاده شود تا فرد راحت‌تر باشد. زمانی که دیگر هیچ سلول غیرطبیعی در خون یا مغز استخوان وجود نداشته باشد، فرد موردنظر بهبود یافته است.
انواع درمان سرطان مغز استخوان

شیمی‌درمانی
شیمی‌درمانی از دارو برای از بین بردن سرطان یا جلوگیری از گسترش آن استفاده می‌کند و انواع مختلف زیادی از درمان‌های شیمی‌درمانی وجود دارند.

پیوند مغز استخوان
در بعضی موارد، پیوند مغز استخوان هم یکی از گزینه‌ها محسوب می‌شود، اما همه‌ بیماران نمی‌توانند از این نوع درمان بهره ببرند.و در این درمان، دوزهای بالایی از شیمی‌درمانی به فرد مبتلا داده می‌شود تا مغز استخوان کنونی از بین برود و سپس سلول‌های پیوندی به‌صورت داخل وریدی دریافت می‌شوند.

پرتودرمانی
این درمان شامل اِعمال پرتو مستقیم به سلول‌های سرطانی به‌منظور جلوگیری از تکثیر آنهاست.

پس از تشخیص سرطان مغز استخوان پزشک یا انکولوژیست درباره‌ گزینه‌های موجود درمانی صحبت می‌کند و یک طرح درمان ارائه می‌دهدو ممکن است این برنامه به‌صورت دوره‌ای نیاز به تجدیدنظر داشته باشد که بستگی به چگونگی واکنش سرطان به درمان و چگونگی واکنش فرد به دارو‌ها دارد.

دورنمای فرد مبتلا پس از درمان سرطان مغز استخوان
پس از تشخیص سرطان مغز استخوان، دورنمای موجود از هر فردی به فرد دیگر متفاوت است، بسیاری از افراد با تشخیصی زودهنگام، واکنش خوبی به درمان نشان می‌دهند و پس از بهبودی هم سال‌های سال بدون سرطان به زندگی ادامه می‌دهند.

در موارد دیگری که سرطان تهاجمی است، ممکن است واکنش خوبی به درمان نشان داده نشود. علاوه بر این، هم سرطان و هم درمان‌های سرطان می‌توانند باعث عواقب خطرناکی همچون عفونت شدید یا نارسایی کلیه بشوند.

تحقیقات سرطان مدام در حال یافتن درمان‌های جدید و دارو‌های امیدوارکننده است و برای گزینه‌های مختلف درمان، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

حرف طب سنتی برای درمان سرطان چیست؟
عقیده طب سنتی این است که انواع سرطان به دلایلی که ذیل آورده می‌شود به وجود می‌آیند؛ بنابراین به منظور پیشگیری از سرطان باید از مصرف خوراکی‌ها یا انجام کار‌های ذیل خودداری کنید.

علل شایع ایجاد انواع سرطان عبارتند از مصرف دخانیات، کم تحرکی، مصرف فست فودها، آلاینده‌های محیطی، اسانس‌های شیمیایی، غذا‌های مانده، اضافه وزن، پرخوری، استفاده از ظروف پلاستیکی، تفلونی، سربی و آلومینیومی، ادکلن‌های شیمیایی، چربی ترانس بالا و روغن جامد، مصرف کافئین زیاد، نان سوخته، پنیر مانده، روغن‌های سرخ‌کردنی، ته دیگ، چیپس و پفک، زیاد نگاه‌کردن به ماهواره، کامپیوتر و تلویزیون، زیاد بازی کردن با بازی های کامپیوتری، تأخیر در ازدواج، آلودگی‌های زیستی.

نان سنگک موجود، ۸۰۰ واحد آکریلامید دارد که سرطان زا است و حال اینکه باید حداکثر ۰.۵ واحد آکریلامید داشته باشد و فعلاً نان تست کمترین آکریلامید را دارد.

علل دیگر بروز سرطان عبارتند از خوراک‌های صنعتی و غذا‌های آماده (فست فودها، سوسیس‌ها، کالباس‌ها، همبرگرها، پیتزا. نیترات موجود در آن‌ها که در بدن تبدیل به نیتروزامین می‌شود ماده‌ای سرطان‌زا است)، آشامیدنی‌های صنعتی (نوشابه‌های گازدار، آبمیوه‌های شیمیائی و…)، مواد شیمیایی و پلاستیکی، استرس‌های روانی و روحی، شوینده‌های شیمیائی، مواد شیمیائی معطر کننده، عطر‌های شیمیایی، امواج الکترونیکی و مخابراتی، همه وسایل برقی که میدان مغناطیسی ایجاد می‌کنند (برخی از قطعات کامپیوتری که داغ می‌شوند گاز سمّی فلورین تولید می‌کنند)، لباس‌هایی که با مواد نسوز تولید می‌شود، مواد آرایشی شیمیایی، مواد نگه دارنده شیمیایی، طعم دهنده‌ها و رنگ دهنده‌های شیمیایی، کنسرو‌ها و کمپوت ها.
پیشگیری از سرطان در طب سنتی
مصرف سدیم به مقدار لازم. نمک دریا منبع خوبی برای دستیابی به سدیم مورد نیاز است. اما زیاده روی در مصرف سدیم فشارخون را بالا می‌برد، بنابراین یک گرم قبل از شروع به خوردن غذا و یک گرم پس از غذا نمک بخورید در حالی که غذایتان بی نمک است.
    
مصرف روی به مقدار لازم، بعضی از منابع روی شامل گردوی خشک، فندق خشک، بادام شیرین درختی. زیاده روی در مصرف روی مسمومیّت می‌آورد

مصرف کلسیم به مقدار لازم. بعضی از منابع کلسیم عبارتند از شیر، دوغ و ماست. زیاده روی در مصرف کلسیم سرطان استخوان و سرطان خون می‌آورد.

 مصرف فیبر به مقدار لازم. بعضی از منابع فیبر عبارتند از سبزیجات تازه و سالم و کاهو بدون اضافه کردن سس. کمبود فیبر گیاهی باعث سرطان روده می‌شود

 دریافت ویتامین A به مقدار لازم. بعضی از منابع ویتامین A عبارتند از هویج زرد، زردآلو، کدو حلوایی. کمبود ویتامین A باعث افزایش اثر مواد سرطانزا می‌شود.

مصرف ویتامین B به مقدار لازم. بعضی از منابع ویتامین‌های خانواده B عبارتند از مویز ۲۱ عدد صبح و ناشتا، آناناس، سبوس گندم و جو. کمبود ویتامین B مخصوصاً ویتامین B۲ باعث افزایش رشد سرطان‌های پوستی اپی تلیال می‌شود.
دستورات عمومی برای انواع سرطان‌
برای پیشگیری و کمک به درمان سرطان ساعت ۶ صبح آب خیار، ساعت ۱۲ ظهر آب کاسنی، ساعت ۶ بعد از ظهر آب کاهو، ساعت ۱۲ شب آب کرفس بخورید.
   
برای درمان لخته‌های خونی و درمان پلاک، میوه عناب رسیده را بجوشانید و پس از ولرم شدن به نسبت مساوی با آب کاهو مخلوط کنید، سپس میل نمایید.
   
انار شیرین با پرده‌های بین دانه‌های انار ضدّ سرطان است. به عنوان عصرانه بخورید
   
شب سوپ جوِ دوسر) با سرکه طبیعی انگور عسگری میل کنید.
   
خوردن خولنجان مصری در درمان سرطان، بسیار موثر است
   
زردآلوی رسیده و هویج زرد ضد سرطان هستند. به ویژه در سرطان ریه و پانکراس کاربرد دارند.
   
جوشانده پوست و برگ درخت بلوط ضد سرطان است.
   
شیره خرما همراه با عسل، آب سیب همراه با عسل، آب زردک همراه با عسل مفید هستند.

میوه‌هائی که دارای بتاکاروتن هستند مانند هویج زرد و زرد آلو مفیدند.

راهکار‌های درمانی سرطان مغز استخوان؛ از ترفند‌های طب سنتی تا علم روز پزشکی

درمان سرطان استخوان با گیاهان
در صبحانه شیر کم چرب و تازه گاو را با عسل اسطوخدوس طبیعی ترکیب کرده میل نمایید.
   
وسط روز شیر تازه گاو مخلوط با خرما بخورید.
   
برای درمان سرطان استخوان با گیاهان به همراه ناهار روغن زیتون طبیعی و کاهو مصرف کنید.
   
جهت درمان سرطان استخوان با گیاهان بعد از ناهار یک قاشق چای خوری سیاه دانه را با عسل اسطوخدوس طبیعی مخلوط کرده میل نمایید.
   
به منظور درمان سرطان استخوان با گیاهان عصرانه انارِ شیرین را به همراه پرده روی دانه‌ها و هسته دانه‌ها کاملاً بجود و میل کنید.
   
غروب پودر سنجد (هسته اش را نیز پودر کنید)، شیر تازه کم چرب گاو، عسل اسطوخدوس را با یکدیگر ترکیب کرده میل کنید تا به درمان سرطان استخوان با گیاهان دارویی کمک کند.
   
شام سوپ (مخلوط جعفری، زردک، ذرت، جو) و روغن زیتون طبیعی را به همراه کاهو مصرف کنید.
   
بعد از شام دوباره یک قاشق چای خوری سیاه دانه را با عسل اسطوخدوس مخلوط کرده میل نمایید.

تذکر؛ تمام دستورات غذایی فوق را پس از مشورت با پزشک متخصص در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از تداخلات دارویی اطمینان حاصل شود.yjc
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: